Dansk
Gamereactor
lifestyle

Valve bliver sagsøgt i Storbritannien for 656 millioner pund

Valve har tilsyneladende brugt sin markedsdominans til at overfakturere 14 millioner brugere i Storbritannien.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Valve er blevet anklaget for at lukke konkurrencen på pc-markedet, ifølge en ny retssag indgivet til Competition Appeal Tribunal i London. Søgsmålet hævder, at Valve - ejeren af den gigantiske digitale markedsplads Steam - har tvunget spiludgivere til at underskrive "prisparitetsforpligtelser", som forhindrer titler i at blive solgt billigt på rivaliserende platforme.

Søgsmålet hævder derefter, at dette har gjort det muligt for Valve at opkræve op til 30% på overdreven provision, hvilket får spillerne til at betale for meget for tilføjelser og og spil. Valve er anklaget for at have overtrådt britisk konkurrencelovgivning i seks år.

Steam har altid været den dominerende digitale pc-markedsplads, men når man ser på konkurrencen, er det ikke svært at se, hvorfor Valve forbliver øverst. Hardcore Steam fanboys og det faktum, at mange andre digitale markedspladser ikke kan tilbyde den samme variation og funktioner, betyder, at Steam forbliver konge, hvad enten det er retfærdigt eller uretfærdigt.

Synes du, Steam er for dominerende?

Dette er en annonce:
Valve bliver sagsøgt i Storbritannien for 656 millioner pund

Tak, BBC.Indlæser mere indhold