Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Apex Legends

Vi anmelder Apex Legends på Switch

Er dette endnu et home run fra studiet Panic Button, eller er de endelig snublet godt og grundigt?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

For få dage tilbage lancerede udvikleren Panic Button og Respawn Entertainment en Nintendo Switch-udgave af det fortsat populære Apex Legends. Selve spillet indeholder alt det du normalt vil finde på PC, PlayStation og Xbox i forhold til... ja, selve indholdet, men når nu Switch-konsollen ikke er nær lige så kraftfuld som de andre stykker hardware nævnt her, så ville jeg specifikt gerne undersøge hvordan det føles at spille et så konkurrencepræget spil på en konsol som Switch. Husk dog på, at denne anmeldelse bevidst ikke handler om selve spillet, mere om hvorvidt det er en version du bør undgå, eller downloade med det samme.

Men før vi dykker ned i teknikaliteterne, så er det værd lige at notere sig, at Apex Legends på Switch kræver en ret avanceret login-proces. Det kræves at du enten forbinder en eksisterende eller laver en EA-konto for at spille, og for mig krævede det på mærkværdig vis et Origin password reset før jeg kunne spille.

Apex Legends
Dette er en annonce:

Som vi tidligere har nævnt i nyheder, så kører Apex Legends i 30fps på Switch. Dertil hedder det 720p i standeren, og i 576p i håndholdt. Selvom billedhastigheden holder sig til de 30fps med bare enkelte dyk under, så er det desværre ikke hele historien. Først og fremmest er det opløsningsproblematikken. Jo, i standeren er hele oplevelse... acceptabel, om ikke andet noget nubret i kanterne, men håndholdt er det direkte fornæmende at se på. Jo, det kører på en Switch, der i sig selv er imponerende, men det er svært at anbefale til selv de mest tilgivende gamere. I standeren er det, som sagt, en acceptabel, om end undervældende oplevelse.

Og det er ikke bare opløsningen der er blevet ofret for at få spillet til at køre i 30fps i håndholdt tilstand. Der er næsten ingen draw distance, alting har en form for sløret tåge omkring sig, og kompressionen på brugerfladen gør det direkte svært at se basal information. I standeren er alt dog skaleret korrekt, og det er muligt at få en relativt konkurrencedygtig oplevelse ud af Switch-konsollen, men håndholdt? Nej, bare nej.

Apex Legends

For de fleste bliver det dog billedhastigheden, der er den centrale problematik her. At fastholde 30fps er acceptabelt i nogle spil (nogle ville dog sige at det slet ikke er, og fred med det), men i et spil som Apex Legends, hvor man desuden at trænet til at se og opleve det i 60fps tværs af platforme, så er det... ja, det skurrer i hvert fald.

Dette er en annonce:

Det er en helt og holden grafisk og performativ betragtning, men kigger man nærmere på andre dele af oplevelsen, så har Panic Button haft mere held. Eksempelvis i forhold til styring er det hele rimelig familiært, og på den gode måde. Både via Joy-Cons, eller med Switch Pro controlleren, er det hele relativt responsivt, dog kan der være tendens til lidt sløv frame response i håndholdt tilstand. Desværre kan det samme ikke siges om den gyroskopiske styring, som Nintendo og Panic Button har samarbejdet om at sikre. Det er interessant i teorien, og det er nogenlunde samme system som i The Legend of Zelda: Breath of the Wild, hvor bred sigte tages med analogpinden, og finsigte sker via bevægelser med hånden, der opfattes af gyroskopet i Joy-Con. Det lyder interessant, men det er det ikke. Det er en upræcis, ujævn og noget nær ødelagt måde at styre på, og jeg slog det fra næsten øjeblikkeligt.

Apex Legends

Det hele er dog ikke direkte ubehag. Eksempelvis skal du ikke bruge et Switch Online-abonnement for at kunne spille, og crossplay er direkte implementeret fra start af. Ikke bare er det her alt sammen, det er også virkelig sømløst, og du kan uden problemer danne hold med spillere fra PlayStation, Xbox og PC. Jeg er ikke Apex-mester, men jeg har dog mange, mange timers erfaring med det, og jeg vil anbefale dig at slukke for crossplay, medmindre du gerne vil tabe. Ofte. Fordi du er den eneste der kører i 30fps.

Det er dog fint at det her, bare sådan så man teknisk set kan spille med venner på andre platforme. Der dog ingen cross-progression, som betyder at det her er en separat konto du spiller fra.

Tag ikke fejl, hvis du spørger mig, så er Apex Legends fortsat blandt de bedste Battle Royale-oplevelser nogensinde, og det er rart at spillet nu er ankommet med crossplay, uden behov for Switch Online og med al indhold intakt. Men samtidig så er det kun værd at anbefale hvis du virkelig er på farten, og ikke har mulighed for at spille på andre platforme.

HQ
05 Gamereactor Danmark
5 / 10
+
Det virker fint i standeren, kræver ikke Switch Online, har al indhold.
-
I håndholdt tilstand ser det ikke godt ud, stor filstørrelse, virkelig lave frame-rate.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Apex LegendsScore

Apex Legends

ANMELDELSE. Skrevet af Anders Fischer

Respawn Entertainment giver os deres bud på en adrenalinpumpende battle royale-oplevelse. Fungerer det dog som tiltænkt?Indlæser mere indhold