Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
Serieanmeldelser
Severance

Vi anmelder AppleTV+'s Severance

Ben Stillers tv-serie er blandt de bedste serier du kan se lige nu.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er så sandelig ikke ofte at man taler om AppleTV+. Jo, vi har da en anmeldelse liggende af den første sæson af See (som vi fortsat kan anbefale), men selvom at Apple løbende har introduceret ret så skelsættende indhold, som har trukket opmærksomme blikke fra blandt andet pressen via serier som Ted Lasso og Pachinko, men tjenesten er ikke ligefrem "the talk of the town".

Det kan delvist skyldes at Apple har vist sig at være en hel del mere konservative med hvilke projekter der får grønt lys, og én af de serier der er sluppet igennem nåleøjet er Severance, som sjovt nok kommer fra komedieikonet Ben Stiller, men som ikke på den måde har hverken humoren fra Tropic Thunder eller den håbefulde tone fra The Secret Life of Walter Mitty.

Nej, Severance er ét stort, dystert og til tider deprimerende puslespil, der stille spørgsmålstegn ved det moderne menneskes prioritering i livet, og hvad det vil sige at være... ja, til. Det lyder omfattende, men selve serien er langt mere stringent og effektiv i sin opsætning, og bider faktisk ikke over mere end den kan tykke.

Severance

Vi følger Mark, en ansat hos gigantvirksomheden Lumen, som er undergået en særlig kirurgisk procedure, der adskiller hans identitet i to separate personligheder, en der har fri, og en der arbejder. Mark er stadig én krop, men hans sind skifter imellem disse to idet han tager elevatoren fra Lumens storladne kapitalistlobby og ned på "The Severed Floor", hvor ansatte med samme indgreb arbejder.

Dette er en annonce:

Men laver Lumen egentlig? Og hvad betyder det at være to forskellige personer på én gang, der ikke ved hvad den anden overhovedet laver? Se det er det som Severance takler, og det hele afvikles over ni episoder af en time, hvor man gradvist spoler det her mysterie op, og hvor de centrale spørgsmål viser sig at være langt sværere at besvare end først antaget.

Castet er først og fremmest genialt. Det er Adam Scott der leder an som Mark, der godt nok besidder en form for sort humor, der emmer igennem hele Severance, men som først og fremmest virkelig gør den her undren over hvad der egentlig foregår på deres etage af virksomheden til noget fysisk, til noget håndgribeligt. Han flankeres af John Turturro som Irving, og sågar Christopher Walken som Burt og Patricia Arquette som Harmony, og alle her gør et vanvittigt effektivt stykke arbejde hele vejen igennem.

Det ville være synd at spolere flere detaljer, men nede på Severed-etagen er det kun arbejdsidentiteterne der får lov til at opholde sig, og det er hverken tilladt eller muligt for disse at "smugle" information med til deres private ækvivalent når arbejdsdagen så endelig slutter. Det symboliseres ved det uendelige væld af hvide, blanke og anonyme korridorer, der forbinder de enkelte departementer, som i øvrigt nærmest ikke kender til hinanden, som en hjernes forskellige afkroge der har glemt at de er en del af en sammenhængende enhed.

Severance
Dette er en annonce:

Severance udvikler sig på nogle i sandhed bizarre måder, og formår, på nærmest Twin Peaks-agtig vis at væve et tapet af dysterhed, af humor og aparte betragtninger, som for alvor får en til at sidde på kanten af sofaen. Det skader ikke ligefrem at serien fremstår poleret, dyr og visuelt velsammensat. Det er virkelig både en fryd for øjet, og for ørene på samme tid. Bare vignetten er direkte glimrende.

Det er ikke sikkert at du har lyst til at abonnere på AppleTV+. Men der er virkelig mange perler her, fra netop Ted Lasso til See, fra Servant til Severance. Men alene på grund af sidstnævnte serie er tjenesten et skud værd.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold