Indpakningen er ganske pæn - headsettet er flot og stilrent, altså forstået på den måde at det ikke skriger 14-årig curlingbarn med speltforældre, som så mange andre headsets fra traditionelle hardwarefabrikanter.
Ørepuderne er D-formede i stedet for runde, noget der går igen på mange af Asus' headset. Dette giver både en bedre pasform, og samtidig fremstår de væsentligt mere strømlinede i designet. Gemt væk når man bare holder dem er der udluftningskanaler oven på ørekopperne, ikke dumt tænkt.
Man har valgt at mix af metalgrå plast og sort, hvor store dele af rammen er i overtrukket med kunstlæder. Det er dog kun den indre justerbare bøjle der rent faktisk er i metal. RGB-belysningen kan synkroniseres med øvrigt udstyr, eller man kan slå det til eller fra med en lille knap på headsettet - lækker detalje. Herudover er eneste styring en volumenkontrol, der også kan mute mikrofonen (hvorfor er der ingen der har tænkt på det før? Det er genialt i stedet for at have en ekstra knap til det!). Metalbøjlerne i headsettet indstilles i fem trin uafhængigt af hinanden, og det bliver siddende i den valgte position.
Der forbindes med USB-C, endelig, og der er et adapterkabel med hvis du ikke har USB-C-porte nok. Virkeligt godt træk. Herudover gør det at man kan forlænge kablet til noget der kommer tæt på et 2.5 meter kabel.
Designet undrer mig en del. Vi har tidligere anmeldt deres Fusion-headset. Det havde både aftageligt kabel, og et virkeligt lækkert og eksklusivt design. ROG Delta har ikke aftagelige kabler, de er fastmonteret. Det er jeg ikke sikker på er en optimal løsning.
Der er to sæt ørepuder med, imiteret læder og mesh (sportsstof). Jeg foretrækker klart det sidste, om end at den lukker mere lyd ind end kunstlædervarianten. Puderne skal krænges af og sættes på manuelt, der er ingen smarte rammer i plast der brækker, det er godt for holdbarheden, og heldigvis mindre besværligt end man skulle tro, da ørepudernes betræk er fleksibelt men stramt. Det kræver lige et par forsøg før man gør det nemt.
Headsettet vejer 387 gram, men fremstår meget let. Presset på ørerne er helt tilbage, og der er gode muligheder for dem med meget brede hoveder, da bøjlen er ret fleksibel. Bærekomforten er ret imponerende, og om end at jeg normalt ikke er så glad for headsets over 300 gram, så er jeg ret vild med langtidsbelastningen på ROG Delta.
Asus bryster sig også af at bruge elektromagnetisk afskærmning på printpladerne, hvilket igen hjælper med at sænke støjgulvet, og det skal da nok passe, men vi valgte altså ikke at ødelægge headsettet, og åbne det op for at kunne verificere dette.
Mikrofonen er en aftalelig unidirektionel Boom-mikrofon, som findes i mange andre headsets, men synes at være bygget i en væsentligt bedre kvalitet end hvad vi ellers ser. Jeg har et meget ambivalent forhold til aftagelige mikrofoner, det er lidt mere omstændigt at have dem, men omvendt er lydkvaliteten generelt bedre. Den er retningsbestemt, og har et meget lavt støjgulv, om end der er en smule mere ekko/rumklang end forventet. Den lyser i øvrigt rødt når du muter - smart!
RGB-belysningen foregår igennem Asus Aura softwaren, og der er overraskende mange muligheder. Brugerfladen er simpel og nemt at betjene, og der er endda nogle enkelte nye typer af effekter.
De diverse DAC-chips der er brugt er ESS Sabre 9218, det er en alt-i-en løsning, eller "System On Chip" om man vil. Ud fra modelnummret må det kraftigt antages at den bygger på deres berømmede ESS9018-chip, der dog i skrivende stund er erstattet af af 9038-serien, og særligt PRO-udgaven af denne. Det der lidt er hovedpointen er at der ikke er fire chips i headsettet, der er én enkelt såkaldt Quad Chip, men den skal stadig bruge strøm, den leverer en fantastisk klarhed med lavt støjgulv takket være en 32-bit opløsning, og ja, den kan også afspille DSD-filer. 9218-chippen har den fordel at den også har integreret et forholdsvist kraftigt udgangstrin, således at man ikke behøver en separat hovedtelefonforstærkning, det er allerede indbygget. Af en eller anden mærkelig grund kunne jeg godt afspille DXD, men ikke DSD-filer under testen.
Enhederne er Asus egne, skriver de, og det er også deres egen DSP. Der leveres godt med anslag i lyden, og rent kvalitativt, opløsningsmæssigt og med hensyn til lydtransperans har man da også opnået et ganske konkurrencedygtigt produkt.
Asus Armoury softwaren er slet ikke dårlig, og den indbyggede EQ tillader at man tilpasser lyden til egne præferencer, og der er flere muligheder for at gemme forskellige indstillinger i stedet for bare en. Mikrofonsoftware-delen forværrer lidt stemmen når man skruer helt op, men ellers medtager mikrofonen forbløffende meget bas fra mikrofonen.
Bassen er imponerende dyb, uden at buldre, og den er desuden meget veldefineret, men med en smule hævet gengivelse i toppen der særligt på musiknumre med violin og meget fokus på den høje E streng på en guitar bliver det tydeligt. Om dette er for bedre at kunne høre genladning og fodtrin skal være usagt.
Den virtuelle surround er ikke så slem som frygtet, men stadig ikke lige så god som bineural surround eller Dolby Atmos.
Lyden er med stor dybde, og præcisionen i lydbilledet, særligt i forhold til positionering er ganske glimrende, den er fuldt ud på niveau med prisen.
Det er dog primært renheden i lyden man betaler for, en slags fravær af kompression og støj som med meget stor sandsynlighed skyldes brugen af DAC chip der er beregnet til Hifibrug.
Ren lydkvalitetsmæssigt er det rart at se en hardwareproducent der kan tage kampen op med de etablerede "rene" spillere på markedet for tilbehør til gaming. Fortsæt Asus, det her har i talent for.