Dansk
Gamereactor
Serieanmeldelser
Clarkson's Farm

Vi anmelder tredje sæson af Clarkson's Farm

Ja, den her sæson er også ret genial.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Sidste år, ja for godt og vel et år siden, anmeldte jeg anden sæson af Clarkson's Farm, og jeg gav den sæson, den serie faktisk, 10/10. Det er en ret vild anmeldelse for et så eklektisk program, der beder dig se med imens hvad der kun kan beskrives som en halv-intelligent, føle-gorilla der klunter sig rundt på sin farm, og febrilsk forsøger at tjene penge på hvad der lader til at være et erhverv i alvorlig transformation. Med andre ord; det er en opskrift der virkelig ikke burde fungere, men her for tredje gang bevises det af Clarkson selv, de sjove karakterer han ret så tilfældigt har omkring sig og det mildest talt talentfulde produktionshold fra Amazon, at magi kan opstå de særeste steder. Og Clarkson's Farm er virkelig magisk fjernsyn, fordi alt i dig skriger at det her ikke bør være så underholdende, så følelsesladet og så resonant - men det er det bare. Det er det totalt mega bare.

Tag dog ikke fejl; Clarkson's Farm anno 2024 er ret meget mere af det samme som startede tilbage i 2021. Jeremy Clarkson selv kommenterer og deltager ret direkte i et erhverv der oplever stigende omkostninger og faldende omsætning, og samtidig hærger effekten af hvad der lader til at være global opvarmning, og midt i alt det opstår den gode idé, og håbet om en fremtid hvor Diddly Squat Farm virkelig kan generere et overskud. Den her gang er det svampe, grise og geder, sidste gang var det noget andet, og næste gang er det noget andet igen. Opskriften er den samme, og ligeledes er resultatet så uendeligt sødt.

Clarkson's Farm
Dette er en annonce:

Tilbage til det eklektiske; det er ret svært at sætte en præcis finger på hvorfor Clarkson's Farm er så godt. Jo, Jeremy Clarkson er, når alt kommer til alt, en underholdende vært ligegyldig præmissen, og mand-på-dybt-vand-fjernsyn er ikke opstået her, naturligvis ikke. Men der er en autenticitet her, en nerve, der opstår af at ulige Top Gear de sidste mange år, og i særdeleshed The Grand Tour, så er Clarkson's Farm ret meget et "slice of life". Det er ægte, bekymringerne er ægte, sejrene er ægte og rejsen fra det ene til det andet er det derfor også. At se grislinger dø trods ihærdigt arbejde fra både den klumsede Clarkson og den hårdtarbejdende kæreste Lisa er virkelig hårdt, fordi folkene bag har undladt at opstille de her scenarier på kunstig vis. Men når svampene i den nye svampekælder giver et enormt overskud, eller at det lokale byråd trækker dele af deres unfair dom af Clarksons arbejde tilbage, så føles det som en ægte sejr. De her højde- og lavpunkter ved gårdejerlivet leveres på en ret relaterbar måde, og foruden nogle enkelte gange hvor de alligevel falder i, så er det glødende autentisk hele vejen igennem.

For første gang danser Clarkson's Farm dog med døden, for Clarkson og Caleb laver for første gang en slags sketch i et af afsnittene, der parodierer konstruktionsarbejdere. Det er mere indstuderet end resten, og føles uhyre fremmed set i forhold til resten af pakken, der stolt viser dagligdagens trummerum. Forhåbentlig varsler dette ikke en ændring, for det fik det til at risle koldt ned af ryggen, og mindede mig om den første sæson af The Grand Tour, der oste af kunstig, opstillet og falsk sjov og spas.

Clarkson's Farm

Heldigvis er denne tredje sæson stadig en genistreg, også selvom at det er mere af samme skuffe. Det kræver ikke nødvendigvis at man kan lide Clarkson, men hvis man kan se i gennem fingre med hans skyklappe-verdenssyn, og tror på at hans interesse for de mange, mange udfordringer landmænd står overfor fremadrettet, selv hvis de ønsker at behandle jord og dyr ordentligt med henblik på mere bæredygtig produktion fremadrettet, så er Clarkson's Farm en helt unik sejr, som kan anbefales til alle. Det er slet og ret eminent, og selvom at det er uhyre svært at slå fast hvorfor, så må og skal I give det et skud.

Dette er en annonce:
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold