Dansk
Gamereactor
artikler
Grand Theft Auto VI

Vi plukker seks højdepunkter ud fra GTA VI traileren

Traileren blev set lige så meget på et døgn, som den første GTA V trailer formåede på 12 år.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Natten til tirsdag blev Rockstar presset til at offentliggøre den første trailer fra Grand Theft Auto VI før tid. Det skete fordi at en vandmærket og grynet udgave af selvsamme trailer lækkede ud på nettet igennem X, og selvom at profilen blev bandlyst hurtigt, så var katten ude af sækken. Selvom at dette er ærgerligt, så må Rockstar sidde tilbage med en tilfreds følelse i maven, eftersom traileren ikke bare har hentet positive kommentarer over hele linjen, men er blevet set over 100 millioner gange. Der kom flere visninger ind på et døgn, end GTA V's første trailer formåede... på 12 år.

Vi har gennemgået traileren her intent, og har plukket seks højdepunkter ud, der demonstrerer præcis hvorfor vi allerede glæder os til lanceringen i 2025.

HQ

1. Vice City, godt at se dig igen!

De første billeder vi har af denne aktuelle version af Vice City, viser os allerede, at vi er ved begyndelsen af noget stort. Solopgangsscenerne på motorvejen og bag fængslets porte indikerer, at en ny verden åbner sig for seriens nye medspiller: Lucia, en latinamerikansk bankrøver, som er ved at blive en del af samfundet igen. På siden af lastbilen kan du læse ølmærket Patriot, som også er et almindeligt klassisk amerikansk køretøj siden GTA III.

Dette er en annonce:

Den næste scene efter samtalen med tilsynsværgen er en sekvens fra Washington Beach, hvor Tommy Vercettis eventyr i GTA: Vice City også begyndte. Flyet, der flyver over strandene, hentyder til en dating-app ved navn Nine1Nine, som formentlig vil være for brugere af samme køn. "Hvorfor lave en 69'er, når man kan lave en 9'er?".

Grand Theft Auto VI

Ud over tårnhøje beboelsesejendomme vil modstykket til dette nye map være det store åbne område i Rockstars fiktive sumpområder i Florida. Lokalt dyreliv (alligatorer dukker op forskellige steder i traileren), prangende mangrove-svævefly, flamingoer og hejrer ... og endda en leguan som kæledyr - har du fundet den?

Dette er en annonce:
Grand Theft Auto VI

2. TikTok-æraen hvor alt deles på nettet

Vi har alle set det, i det mindste i film eller på tv, strandene i Miami .... Jeg mener, Vice City, er fulde af glinsende kroppe og overfyldt med folk, der træner, hygger sig med venner og generelt med en mobilskærm op i næsen, der optager noget (muligvis nogens røv).

Skøre mandagsfester på stripklubben, workshops for Lowriders, ræs ned ad motorvejen mod Kelly County ... endda parkering af vores Cheetah-sportsvogn og et besøg på Ocean View Hotel, hvor vi boede sammen med Tommy. Og alle disse aktiviteter kan så ses på et slags socialt netværk, der minder om Tiktok. Men hvis du vil have synlighed, skal du huske at bruge hashtagget #have.a.vice.day.

Grand Theft Auto VIGrand Theft Auto VI

3. Flot frits!

Kvinden, der twerker på bilen, burde gå viralt, men udelukkende for den utrolige håranimation i scenen. Vi vidste, at GTA IV ville sætte en ny høj standard på mange tekniske fronter, men første gang du ser noget som dette, bliver ætset ind i dit sind. Og det stopper ikke ved den scene, for pigen i poolen på taget gentager kunststykket ved at posere til et foto. Godt gået, Rockstar. Er dette imponerende på egen hånd? Nej, måske ikke, men hvis den grafiske detaljegrad kan opleves i en så stor, og så sammenhængende åben verden? Ja, så er det altså.

Grand Theft Auto VI

4. Vice City, men også mere end det

Jeg har før nævnt, at verdenen i GTA VI bliver meget større end Vice City. Og det er fordi, vi i det mindste kender til flere områder (selvom at det er uklart, om det er et kvarter eller en forstad i udkanten. Vi taler her om staten Leonida, hvor kriminaliteten ser ud til at have taget mere overhånd end andre steder. Der vil også være et kvarter, der hedder Hamlet, og det er her, damen med de to hamre dukker op. Det ser ikke ud til, at du kommer til at kede dig så let.

Der er også det landlige område Kelly County, som vi kommer til ved at følge Highway 404 fra den vestlige afkørsel. Formentlig er det Thrillbilly Mud Clubs sumpede, mudrede bilræs-område, der dukker op mod slutningen af traileren. Men der er så meget at opdage, at jeg er sikker på, at de har gemt det bedste til fremtidige trailere.

Grand Theft Auto VIGrand Theft Auto VI

5. En nærmest komisk sans for detaljer

Tilbage til håret. Eller rettere, opmærksomhed på detaljer. Tidligere Rockstar-titler som Red Dead Redemption 2 eller GTA V havde allerede et detaljeniveau, der grænsede til vanvid (ja, testiklerne krymper på hesten, når vi går gennem sneen), men her kan vi selv på skilte og plakater se ting som Apple Pay, der accepteres til betalinger (god product placement) til klistermærker og logoer fra virksomheder, som Rideout Customs.

Grand Theft Auto VIGrand Theft Auto VI

Dertil kommer den ikke så subtile kritik af det amerikanske samfund, såsom overforbruget af antidepressiver og opioider, der æder sig ind på de lavere samfundslag, hvilket vi ser her på de store stofplakater som Angstipan.

6. Lucia og Jason, Bonny og Clyde

Hvad vi mærkeligt nok har set mindre til, er historiens hovedduo. Lucia og Jason er et par kriminelle i stil med de legendariske lovløse fra 1930'erne, Bonnie Parker og Clyde Barrow. En sand historie om kærlighed, jalousi, grådighed og en tragisk slutning, som vi kan fornemme nogle detaljer af i denne første trailer til GTA 6, men som helt sikkert vil have nogle interessante plot-twists, som vil blive gemt til fremtidige videoer. Indtil videre ser det ud til, at det er Lucia, der bestemmer, og hun bliver noget af en stærk kvinde.

Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto VI

Relaterede teksterIndlæser mere indhold