Dansk
Gamereactor
Videos
HQ

Peter Molyneux om talent, kreativitet og den europæiske industri - Full Round Table på Gamelab Tenerife 2022

Han blev ikke officielt annonceret eller planlagt, men han var meget glad for at tale med de journalister, der var til stede på øen i en pause, fordi "Jeg har ikke talt med nogen af jer så længe!", Så her har vi de forskellige svar og den indsigt, Peter Molyneux delte med den samlede presse fra forskellige forretninger om flere interessante emner.

Audio transcriptions

"Jeg mener, jeg tror, at den første ting er, at vi taler om problemerne og der er masser af problemer med finansiering af udviklingsstudier, med talent, hvordan får man fat i talentfulde mennesker, hvordan får man børn til at ønske at arbejde i spilindustrien, hvordan får man børn til at indse at det ikke bare handler om at spille spil hele tiden, men at der er en række af værker, der er en masse snak om opdagelighed, du ved, hvordan du får dit spil opdaget, så vi taler om disse problemer på øjeblikket, og for mig er det største problem, at Europa bør være hjemsted for spil, og jeg er bekymret for, at det måske ikke så meget er spillenes hjem, det er mere i Amerika, mere i Kina, mere i Japan, og i dagens verden har vi virkelig brug for for at komme sammen og gøre det til spillenes hjem. Du ved, jeg tror, Europa, især Storbritannien, men Europa som helhed, har en tendens til at være meget mere i stand til at tage en risiko, når det kommer til spildesign, du ved, jeg synes, at Amerika og Kina er geniale til at udnytte en idé, vi er geniale til at komme med ideer, og den virkelige tragedie for mig er, at mange europæiske ideer, der startede her, bliver udnyttet af andre steder i verden, så hvad vi har brug for, er en måde at komme op med disse ideer, jeg tror, vi er gode til at gøre det, men så dyrke den idé, udnytte den idé og sørge for, at den idé stadig kan holdes af Europa. Ja, jeg tror, der er mange destruktive ting ved Brexit, personligt hadede jeg idéen og spillene..."

"industrien vil helt sikkert blive en af dem, en af de ofre, du ved du, det er allerede sværere at få folk ind i Storbritannien, allerede, du Vi føler, at Storbritannien er lidt fremmedgjort over for Europa, når vi burde være det.
komme sammen og overvinde nogle af disse store problemer, så der er ingen positivt, jeg beder bare til en anti-Brexit-pille, der bare gør det hele går væk. Ja, jeg mener, jeg tror, Spanien har taget spillene til sig, du ved, da du sagde, at Storbritannien var en vigtig del, historisk set var det en enorm vigtig del, i de tidlige dele af 90'erne, tror jeg, at Storbritannien, du ved, en tredjedel af alle spil blev lavet i Storbritannien, men jeg er ikke så sikker på, at det er sandt nu, og Spanien og nogle andre europæiske lande er ved at omfavne det, som Storbritannien spilindustrien er, og omfavne, hvordan det at lave spil, din kultur kan påvirke de spil, man laver, så det er en imponerende, imponerende, der er masser af interessante universiteter i Spanien, der er masser af, du ved, her er vi i Tenerife, som er en del af Spanien, der omfavner og opmuntrer til legene."

"industri. Har du en særlig titel i tankerne, et spansk yndlingsspil?
Ved du hvad, jeg var, jeg var rædselsslagen for, at du ville spørge mig om det, fordi jeg, fordi jeg er bange for, at jeg vil vælge noget, der ikke er spansk, så det er nok bedst, at jeg ikke siger noget. Der er dog et punkt, hvor jeg tror, at vi bør fejre oprindelsen, oprindelseslandet for et spil, du ved, når du siger, Nå, fortæl mig om et spansk spil, jeg, du ved, der er intet i et spil, der siger, at det er det er spansk eller portugisisk eller engelsk eller hvad som helst, ville det ikke være fantastisk at fejre, at det her blev lavet i Spanien, det her blev lavet i Storbritannien. Hvad vi gør, er i Guildford, hvor mit studie ligger og altid har ligget."

"har vi dette lille logo, hvor der bare står made in Guildford, og alle, der vil laver et spil i Guildford, sætter dette logo på, hvorfor har vi ikke det samme for Spanien eller det samme for Tenerife, jeg synes, det ville være en god idé. Jeg mener, det er dejligt at se tilbage, det er dejligt at have, du ved, at have moderne klassikere bragt til live, men jeg synes også, det er dejligt at innovere og skabe, så hvad Jeg ville elske at se nogle af de gamle titler, hvor man tager kernen i det og udvide den og gøre den unik og original og frisk og up-to-date, hvorimod jeg tror, at vi mange gange laver en moderne version af en klassiker, prøver man bare at genskabe, hvad det er, og verden er et meget anderledes sted, så jeg synes, det er dejligt at have, du ved, den gamle spil kommer til live igen, men det er også dejligt at forny sig og skubbe dem fremad."

"Jeg havde ikke nogen rolle, og jeg tror, det er ret sundt på en måde.
Jeg mener, en del af mig er ked af det, fordi jeg elsker Fable-verdenen, jeg elsker Albion, som vi skabte, og jeg, du ved, jeg, du ved, der er så mange ideer, som du har om, hvordan man kan udvikle den verden og føre den videre, en del af mig tror det, men den anden del af mig tænker, du ved, du ved, at denne, denne udvikler, så skulle de lave det selv, det skulle være deres, deres passion, deres kærlighed og, og, du ved, deres følelse af forundring, som de vil introducere for samfundet. For mig håber jeg, at Fable 4, eller hvad de nu kalder det, når det udkommer, bevarer den følelse af frihed, ikke kun i verden, men også hvad din karakter er, giver dig, spilleren, mulighed for at være, hvem du vil, og bevarer den humoristiske sans, hvilket er, hvad jeg synes, jeg nød så meget at arbejde med."

"Jeg ville elske at se gudespilsgenren fortsætte og blomstre og vokse. For mig, handler det om, at du som spiller påvirker et system. Nuvel, du ved måde, jeg udforskede det på, er, at du påvirker en lille verden med små mennesker i, i Populous og, du ved, det udviklede sig til Black and White, du påvirker et væsen og udvikler et væsen, og det er kernen i det, jeg tror, gud spil er, at i stedet for at kontrollere noget fuldstændigt, så er du du giver spilleren mulighed for at vokse og bygge noget op og se de konsekvenserne af deres handlinger, og jeg ville elske at udforske det mere, og Jeg vil gerne have andre til at udforske det mere, men ikke bare for at tænke der, det er en spil om små mennesker, der løber rundt på en planet, det kan være et spil, du ved, det kan være at påvirke, du ved, en gruppe af mennesker, det kan være en påvirkning i moderne verden, det ville være fascinerende at se, hvad folk gør. Det, der er fantastisk, er spilindustrien eksperimenterer med ting og sager, du ved, kryptospil og NFT'er og alle de ting er ting, som vi bør omfavne og eksperimentere med."

"med og udvikle og, du ved, jeg håber, at det fortsætter med at udvikle sig. I tror, mit problem med NFT-gaming som sådan er, at det kan være, det kan være en lille smule giftigt, det har brug for, det har brug for noget, det har brug for noget regulering og det har brug for noget finjustering, men jeg elsker denne idé om, at hvorfor skulle folk ikke tjene noget på når de spiller et spil? Jeg mener, det er en, det er en ganske interessant koncept, et ret interessant koncept, du ved, hvis du klarer dig godt, hvorfor kan du så ikke?
Og det gør de i eSport, selvfølgelig, men det er fokuseret på, du ved, en meget lille antal mennesker, hvorfor kan vi ikke sprede det ud? Så jeg tror, der er en fremtid i det, jeg tror ikke, at vores første forsøg er det perfekte forsøg, jeg tror, at fremtiden forsøg, du ved, kan, kan, kan trække noget op, ja. Du ved, det sjove er, at en af de ting, vi talte om i lokalet, var, i dag var, åh, der er ingen innovation. Og jeg kan huske den samtale, at høre det samtale i spilbranchen tilbage i slutningen af 1980'erne, da hele spilbranchen var spilbranchen sandsynligvis kunne have været på hele dette hotel. Alle sagde, åh, alle spillene er shoot-'em-ups, og de, du ved, hvor er innovationen? Og jeg tror, at spilbranchen, ligesom alle andre brancher, ligesom enhver anden kreativ industri, går i disse cyklusser. Og, du ved, nogle gange en cyklus, hvor man får masser af nye spil, man får, du ved, man får PUG-G og Fortnite og Minecraft og, du ved, hele verden, vi er næsten trætte af at have nye spil. Og andre gange er der bare slet ingen innovation. Og mit håb er at vi er på vej ud af den cyklus uden innovation. Og det er der, vi har brug for kreativitet. Vi har brug for mennesker, hvad enten de er studerende eller eksisterende folk i branchen, til at tænke diversificeret, til at tænke på en mangfoldig måde, ikke at tænke, okay, du ved, hvis jeg laver et mobilspil, så er det free-to-play, så skal det gøres sådan her. Jeg synes, det er forkert. Jeg, du ved, jeg laver et shoot-'em-up, eller jeg laver et battle royale-spil, så skal det være sådan her. I synes, det er forkert. Jeg synes, vi skal, du ved, som branche og som mennesker, og også pressen, er nødt til at tænke, hvordan kan vi tage en kreativ idé og udforske den? Jeg synes, at det at skabe et spil er som at gå på opdagelse. Du ved, hvis du går ud og udforsker, ved du ikke, hvor du skal hen, du udforsker bare. Og det det gælder for en spilidé. Man starter, jeg starter personligt med en følelse, det spil, jeg arbejder på i øjeblikket, du ved, den følelse, jeg ønskede at få fra folk er, hvordan kan jeg få folk til at føle sig kreative? Det vidunderlige øjeblik, hvor du skaber noget, og du ved, at det er unikt og originalt for dig, hvordan kan jeg lave et spil centreret omkring det? Du ved, og den diversive tænkning, tror jeg, er så kraftfuld og giver os mulighed for at skabe ting, som vi ikke engang kan forestille os i dag."

"Men det har altid været det samme, du ved, vi har gennemgået disse cyklusser så mange gange.
gange. Man skal være opmærksom på, at Ian desværre kan falde en i ryggen på på et hvilket som helst tidspunkt. Det skal vi nok fortælle ham, ved du nok. På trods af at jeg kigger ind i hans hundehvalpeøjne og han sværger, nej, nej, jeg vil støtte dig. Vi har den her ting, når vi spiller spil."

"at vi, for at lave en pagt med nogen, rører ved enden af deres finger. Og så når jeg nogensinde skal røre ved Ians finger, så tror jeg ikke, jeg skal gøre det.
det her, jeg burde ikke gøre det her. Så bare vær, bare vær opmærksom hele tiden, det er det bedste.
måde. Men han er ret god. Jeg tager ikke noget, mange tak."

Gamelab

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere