Dansk
Gamereactor
Videos
HQ

Taler om alle ting FPS med John Romero på Gamelab Tenerife

Som far til blandt andet Doom, Wolfenstein 3D og Quake er det altid dejligt at indhente John Romero og tale om den genre, hvor han i øjeblikket udvikler et helt nyt spil hos Romero Games, bortset fra at se tilbage på 1920'ernes strategititel Empire of Sin.

Audio transcriptions

"Vi er på Gamelab på Tenerife med denne sommeragtige baggrund, og det er virkelig rart at møde dig igen, John, og mange ting har ændret sig både i verden og i videospil siden sidst.
gang vi talte sammen, hvilket var i 2019, hvis jeg husker rigtigt."

"Så lad os fokusere på skytter.
Hvordan føler du, at genren har ændret sig, og du ved, at vi nu har små, virkelig hurtige indie-spil?
spil og så op til de traditionelle realistiske krigsspil, så hvordan har du det med selve genren?
Jeg kan virkelig godt lide, at genren er så varieret i den slags skydespil, vi kan spille i dag."

"Indie-spillene er virkelig gode, jeg har spillet Turbo Overkill, Ultra Kill, Dusk, du ved, masser af virkelig gode ting derude fra indies og så som store triple-A-spil som Apex Legends og Ghost Recons, Wildlands og Breakpoint.
og ja, der er en masse virkelig store spil derude, små indiespil og de går bare i alle mulige forskellige retninger."

"Der er militærsimulationer, der er taktiske skydespil, der er helteskydespil som Overwatch, der er Battle Royale som en gal, Player Unknown, Battlegrounds.
Jeg mødte Brendan Green her til showet, det er over det hele, som alt, hvad du Jeg elsker, at der er så mange valgmuligheder i forhold til, hvilken slags skytte du vil bruge."

"vil spille i dag.
Den måde, spil blev designet på, med den slags easter eggs, som vi ikke længere ser med moderne spil, så med denne kirke, som vi lige har nævnt om, du ved, for skydespil kan vi forvente, tror du, at vi kan forvente at være tilbage til de små nik og små duer?
du ved, som hemmeligheder i meget klassisk stil, hemmelige rum osv."

"Ja, det er ligesom 90'ernes æstetik, og det er noget, som mange af disse indie-spil også vil gøre.
De vil tilføje hemmeligheder og easter eggs og ting, som vi plejede at gøre i gamle dage.
Det er virkelig sjovt, spillere elsker at udforske, og de elsker at finde ting, du ved."

"Bortset fra Doom, som du, som du sagde, spiller regelmæssigt, og du slår stort set alles røv?
Ja, en masse mennesker, ja, ja.
Ud over den, hvilke andre skydespil nyder du så, eller kunne du tænke dig at prøve noget?
anderledes?
Jøsses, jeg har spillet en masse Borderlands 3. Jeg kan virkelig godt lide Borderlands 3. Det er sjovt og har en masse fede ting i det."

"Det er nok det, jeg bruger mest tid på lige nu, at spille det spil.
Det er interessant, fordi det også er et rollespil, og det har en fortælling, og pointene der går ud af hattene, og ja, masser af seje ting.
Så da vi mødtes, var det i 2019, og I var ved at udgive Empire of Sin, som er et spil, der jeg personligt elskede, og så fik det udvidelser og mod-support, som du ved meget om mods, og det kom også på Game Pass, så hvordan har du det med projektet, når du ser tilbage på det?
og de tilføjelser, det har fået, hvordan har det så imødekommet fællesskabet?
Det var et meget anderledes spil, og det var en af tingene ved Empire of Sin, der fik det til at skille sig ud, er, at det er et gangsterspil fra 1920'erne, som er et strategispil."

"og det er turbaseret ligesom XCOM 2, du ved, så folk kunne virkelig godt lide det, du ved, da det kom.
ud, og vi udgav opdateringer så hurtigt, som vi kunne, i hele den tid, vi bare blev ved med at opdatere det, og så leverede vi en DLC for stort set et år siden, den første DLC, der havde en masse virkelig fedt indhold i sig og fejlrettelser og alt muligt, men ja, jeg synes du ved, folk kunne virkelig godt lide at arbejde på spillet, og det var meget anderledes for genren for grand strategy-genren, og det var ikke som andre spil, du ved, det er en af de ting, vi kan lide at gøre, er at lave noget, der ikke bare er en kopi af en andens ting, det står inden for en genre, der har udviklet sig i årevis nu, og det skiller sig ud som en meget anderledes titel, du ved, men den er cool, den er hardcore, fantastisk."

"kamp du ved masser af dialog masser af VO det er du ved lyder godt masser af mennesker er aggressive over for hinanden ja, det presser dig til at gøre det ja, okay, så hvordan er livet hos Romero Games nu, hvor du selvfølgelig var nødt til at hyre nogle talenter til det spil og nu Du sagde, at du udvider, at du flytter til et nyt sted, hvordan har Brenda det med hende?
også med sine ideer og sin retning, og hvordan går det hele godt, ja, vi er vi er vi udvikler bare spillet, eller vi udvider teamet, vi flytter fra et stort kontor til et større kontor, og vi arbejdede sammen med en virkelig god udviklingspartner, der forstår spil ekstremt godt, så der er en masse, du ved, der er en masse virkelig godt arbejde mellem os og udgiveren, vi har bare haft en rigtig god tid med at arbejde sammen, så det er du ved, det er gået rigtig godt, jeg har kunnet ansætte en COO til at overtage meget af det arbejde, jeg har lavet, så jeg bare kan fokusere på spilretning og og så er vi endelig ved at få de fleste af vores seniorer ind på holdet, så vi kan starte ansætte talenter på mellemniveau og juniorniveau, så vi kan begynde at gøre dette til spillet større, og det er stadig baseret i Irland, ikke sandt?
Vi er i Galway, som ligger på Irlands vestkyst."

"af holdet er fra Galway eller er i Irland, men vi har folk, der er fjerntliggende du ved, fra Storbritannien og alt det der, så om cirka en måned kommer din selvbiografi ud.
udkomme, så hvad kan du fortælle om den bog, og så fans og seere, du ser frem til udgivelsen i januar, hvis jeg har ret, er den faktisk blevet skubbet til juli okay ja det er nyt for mig tak det er nyt men ja den er blevet skubbet Den er blevet skubbet tilbage, og den er anderledes end Masters of Doom."

"fordi Masters of Doom blev skrevet af en uafhængig forfatter, og han interviewede en masse forskellige mennesker til den, og det er meget anderledes end en bog, der er som en selvbiografi, hvor man skriver om sit eget liv og ting, der er sket.
og dine ideer, og det er helt anderledes, men det handler om, da jeg blev født."

"du ved, Masters of Doom starter, da jeg var 12, og der skete en masse ting før jeg var 12. 12 var, du ved, 11 er, da jeg først kom på en computer, men før det der er ligesom hvordan hvordan hvordan voksede jeg op du ved og hvor voksede jeg op så det er alt derinde, og det går fra, du ved, hele vejen til i dag Masters of Doom går til 2005 senest, så der er meget mere information i det, hvad har jeg lavet siden Daikatana, du ved, hvad jeg har lavet efter det tidspunkt, hele vejen til at lave et skydespil."

"lige nu ser jeg frem til det i juli i juli ser frem til at læse det så tak mange tak for din tid endnu en gang John og så dejligt at se dig ja tak det samme"

Gamelab

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere