Dansk
Gamereactor
Videos
Worldless
HQ

Det har måske intet navn og ingen verden, men det er derfor, Worldless fangede vores opmærksomhed

Det første indie-projekt, der fangede vores opmærksomhed ved indie-showcasen på Gamelab 2023, var den snart udgivne Worldless af Noname Studios. Her fortæller producer David Sánchez os mere om deres friske syn på metroidvania-genren, herunder en minimalistisk visuel stil, en historie åben for forskellige fortolkninger, tomme enheder og turbaseret kamp.

Audio transcriptions

"Vi er på Gamelab 2023 i Barcelona og det viser sig, at indie-området denne gang ikke er en hule uden lys og uden mennesker Denne gang er det et smukt sted ved molen, ligesom Santa Monica Pier, men i Barcelona."

"og vi fik lov til at tale med udviklerne, og det første spil, der fangede vores opmærksomhed, var Worldless som lyder lidt trist på en måde, men du ved, det er smukt i sin kunst, og mange tak for at være med David Hvad kan du fortælle os om hovedkonceptet, er det virkelig et trist budskab, du ønsker at sende?
Jeg vil ikke sige, at det er et trist budskab, jeg vil sige, at det bare er et budskab, som ikke er superklart fra starten."

"fordi vi ønsker, at vores spillere faktisk forstår, hvad de vil have ud af spillet.
vi har en klar idé om, hvad hovedhistorien er, men vi ønsker ikke at fortælle den så vi vil gerne se, hvad folk forstår af den, og lave forskellige teorier og se, hvad de tænker om det.
og hovedpersonen er en slags tomrum, så det bruger man både i forhold til fortællingen og det, man gerne vil fortælle om karakteren dette mysterium og også i gameplayet Ja, for du har forskellige enheder i Worldless' verden."

"og vi bruger en meget karakteristisk stil, hvor man ikke ser hovedpersonens krop.
og du udfører specifikke handlinger som en streg, eller mens du kæmper mod fjenderne og vi synes, det er smukt, og samtidig kan du føle, at karakteren er i denne verden, som er lidt tom og hvor tingene ikke er helt skabt endnu, så vi føler, at det er en virkelig poetisk måde at vise det på."

"at vise denne verdensløse slags ting, og du platform rundt, og så har du nogle møder men når man så skal kæmpe, bliver det til et turbaseret system.
Så hvad kan du fortælle os om hele mekanikken og gameplay-dynamikken?
Så den oprindelige idé kom faktisk fra spil som Final Fantasy, hvor man faktisk har en kamp, som er fuldstændig turbaseret..."

"Men vi ville have et twist, og vi ville have noget, der faktisk er actionbaseret.
så man har to omgange, i den første omgang angriber man fjenden, og man kan lave kombinationer Du kan tænke som i spil som Devil May Cry, hvor du kan lave vanvittige kombinationer.
og når det så er din tur, har du en begrænset tid til at angribe."

"så angriber fjenden, og du skal forsvare dig mod forskellige slags angreb og du kan have magiske angreb, eller du kan have fysiske angreb, og du har forskellige måder at forsvare dig mod denne slags angreb på så i starten ser det meget simpelt ud, men når man kommer videre i spillet, ser man, at det faktisk er ret dybt.
og det er faktisk ret sjovt at spille og forsvare sig mod fjendernes forskellige angreb."

"Lad mig prøve at forstå dette, så du udforsker niveauet, og så finder du disse fjender og så er der måske bosser, så det er niveaubaseret, og strukturen er Er niveauerne designet på forhånd, eller er der et tilfældigt element i det?
og hvordan man så bevæger sig gennem historien?
Nej, der er ikke noget tilfældigt, så spillet er faktisk en metroidvania."

"så i den forstand, at du skal gå frem og tilbage, så du har noget backtracking i det med nye evner med nye evner, præcis, så du låser op for nye evner, der giver dig adgang til forskellige områder, som oprindeligt var lukkede og du kommer også til at møde forskellige bosser Det er sådan med fjender, at du ikke kan fortsætte forbi fjenderne, før du har besejret dem."

"Så bosser fungerer som en slags døre, så før du har besejret dem, kan du ikke gå igennem dem.
Hvad er status på projektet? Det, jeg så, så fint ud, og det så ud til at fungere perfekt.
Så kan vi forvente en udgivelse snart?
Snart, jeg kan stadig ikke sige hvornår, men meget snart vil vi annoncere udgivelsesdatoen for spillet."

"så spillet er stort set færdigt, og nu arbejder vi på at portere og vi vil snart annoncere, hvornår Worldless kommer ud i verden.
Har I et forlag, eller udgiver I ikke selv?
Vi har en udgiver, vi udgiver spillet med Codesync og med Thunderful."

"og med Thunderful, fantastisk og bare for dem, der måske ikke kender til dit studie, fortæl os lidt om studiet og om din baggrund for jeg ved, at I ikke er helt nye inden for videospil.
så ja, vi er faktisk et ret lille studie endnu, vi er 7 mennesker lige nu Vi blev grundlagt i 2021 af tre, jeg vil ikke sige veteraner, men folk, der har lavet spil i et stykke tid."

"så vores baggrund er fra forskellige steder, som for eksempel mig selv, jeg arbejdede hos King i et stykke tid og nogle af mine kolleger arbejdede med spil som Grease, eller de arbejdede hos Mailbot.
som også er velkendte her i Barcelona og ja, vi er faktisk 100% fjernstyrede på dette tidspunkt Vi har ikke rigtig noget kontor, hvilket ikke er typisk, men for os har det fungeret rigtig godt."

"og vi er her for at gøre det bedste, vi kan, og for at udgive et virkelig sejt spil du kan arbejde fra en mole her, du kan arbejde her Ja, det ser virkelig godt ud, jeg glæder mig til at lære mere om det.
Forhåbentlig udkommer den snart, og mange tak for din tid, David."

"Ja, tak for din tid du"

Gamelab

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere