Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

XG1-R LED

Et nyt mekanisk-tastatur fuld af kvalitets-indmad og LED-lys har fundet dets vej til vores kontor. Vi har anmeldelsen klar lige her...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er heldigt at man aldrig bør vælge sin hardware udelukkende ud fra navnet, for havde den slags været afgørende, havde størstedelen af de mange hardware-producenter for længst måtte dreje nøglen om. En af havde potentielt været Xtrfy, og det havde navnet til trods, været en virkelig skam.

HQ

Det svenske firmas nyeste premium-keyboard har fået et helt og aldeles uudtaleligt navn, der i højere grad lyder som en indscannings-kode, og vi ønsker jer alle held og lykke næste gang I står i en hardwarebutik og spørger på XG1-R LED.

Bag den kryptiske benævnelse gemmer sig dog et mekanisk keyboard, der fra bunden er designet og samlet med det dedikerede spilpublikum i tankerne. Og selvom det lyder som salgstalen fra stort set alt andet gamer-hardware, er der faktisk noget om snakken, når det gælder det svensk-designede tastatur.

Først og fremmest har man valgt at bruge Red Cherry MX-knapper til hele tastaturet, hvilket er lige omtrent det bedste sted at starte for et mekanisk tastatur tiltænkt den krævende gamer. Tasterne har således nærmest en perfekt modstand, et herligt klik og er så præcise at man aldrig er i tvivl om hvorvidt man har trykket på dem eller ej.

Designmæssigt er man gået unikt til værks, hvilket har givet knapopsætningen, og tastaturet som helhed, et udseende der vækker minder om den klassiske ZX81-computer. Det hele er holdt i sort, robust plastik, der i den højre side har fået lidt striber, mens tasterner har fået røde og hvide farver. På unik vis har Xtrfy placeret en række på ni taster over de sædvanligt øverste F-taster, der er blevet dedikeret til programmerbare makro-funktioner.

Dette er en annonce:
XG1-R LED

Makro-funktionerne kan for øvrigt programmeres i en imponerende grad, og tager således blandt andet højde for din timing, hvilket kan være særligt gavnligt i nogen spil. Yderligere er det virkelig lækkert at der ikke skal nogen ekstern software-løsning til, og alt er her samlet i selve tastaturet.

Den uomtvisteligt fedeste funktion ved XG1-R LED er dog at hver enkelt knap på tastaturet, kan lyse individuelt af de andre knapper, grundet den LED-lysteknologi som Xtrfy har gjort brug af. Det har man benyttet til flere forskellige funktioner, såsom at man kan bestemme at det kun er enkelte knapper der skal være belyste i mørket, eller at den knap man lige har trykket på skal efterlade små eksplosioner af lys på de omkringliggende taster. Skal man gå helt bananas med sit nye tastatur, kan man endda få de lysende knapper til at fungere som equalizer til ens musik.

XG1-R LED
Dette er en annonce:

Størstedelen af lyseffekterne er ment som rent blær, men blær-effekten er så til gengæld også så stor, at jeg endnu ikke har kunnet vise det for nogen, uden de med det samme er brudt ud i et stort smil. Jeg har min tvivl om hvorvidt lyseffekterne vil kunne gøre en markant forskel for pro-spillerne, men fordi det ser så lækkert ud, mener jeg stadig det er en faktor man bør tage med, hvis man overvejer et mekanisk keyboard.

Jeg havde gerne set en håndledsstøtte til den forholdsvis høje kant, der peger mod brugeren, når man tager XG1-R LED i brug, men det er også nærmest det eneste kritikpunkt jeg har at sætte på tastaturet. Er man på jagt efter et mekanisk tastatur, og har man derfor allerede gjort op med sig selv at der skal bruges mere end 1000kr på den slags, bør man på det kraftigste overveje XG1-R LED, som på alle kanter og leder er et kvalitets-tastatur, og samtidigt er det mest blærede af slagsen jeg nogensinde har prøvet.

XG1-R LED
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

6
XG1-R LED

XG1-R LED

GADGET-TEKST. Skrevet af Thomas Blichfeldt

Et nyt mekanisk-tastatur fuld af kvalitets-indmad og LED-lys har fundet dets vej til vores kontor. Vi har anmeldelsen klar lige her...Indlæser mere indhold