Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Xiaomi 13

Det er kun utrolig velkendt, det hele, men det betyder ikke at Xiaomi ikke har produceret et hit.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Nu har vi her på Gamereactor endnu ikke antaget MrMobiles holdning om at traditionelle flagskibe på smartphone-markedet efterhånden er så fantasiløse, at det er svært at finde indfaldsvinklen til spændende dækning. Telefoner er trods alt brugsgenstande, og de er dyre brugsgenstande også, så at give forbrugeren smæk for skillingen bliver, til dels, aldrig kedeligt.

Men vi siger "til dels" her af en grund, for efterhånden er udviklingen stagneret i en sådan grad, at det er svært at finde noget reelt at glæde sig over. Tag Xiaomi 13 som eksempel - stort set alt her er præcis som det skal være. Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2 er lynhurtig, ligeledes er UFS 4.0-pladsen og de 8GB RAM. Det lækre AMOLED 120Hz Dolby Vision display på 6.36 tommer, og som peaker over 1900 NITS, er decideret glimrende, og vi har IP68-certificering, trådløs opladning, trådet ladning på 67 watt og meget, meget mere. Selv kameraet er udarbejdet via et samarbejde med Leica, og kan både i postprocessering og reel optik konkurrere ret direkte med Samsung og Apple. Det er her alt sammen.

Det skal det så også være til en startpris på 7499, som så placerer den på samme trin på prisstigen som en Galaxy S23, en iPhone 14 og en OnePlus 11. Xiaomi har muligvis bevidst valgt at gnubbe skuldre med de resterende flagskibe, fordi de ved at de kan, og der er ikke reelt set en manglende feature at pege på her. Xiaomi 13 har med fuld berettigelse gjort sig fortjent til sin plads, ingen tvivl om det.

Dette er en annonce:
Xiaomi 13

Det skal måske her siges at Xiaomi 13 er placeret, ligesom så mange andre smartphones, i midten, med en ret vild Lite-version til næsten ingen penge, og en markant dyrere Pro-version. Det kan måske lede til mangel på reel identitet, eller tilstedevær, som er grunden til at vi indleder med den lettere udmattede indrømmelse af at smartphone-markedet ikke er helt lige så spændende at dække mere, som det har været.

Men det betyder ikke at Xiaomi 13 ikke er lækker, for det er den. Det hele er glas svøbt i Corning Gorilla Glass 5, og selvom at den kinesiske producent så sandelig ikke har taget nogen chancer på designfronten, så er det også svært at sætte sine fingre på et reelt fejltrin. Faktisk er den umådeligt rar bare at holde i hånden.

Der er, som sagt, styr på det basale. AMOLED-displayet er i 2400x1080 med Dolby Vision og HDR10+, og takket være lysstyrken der let kan ramme de 1900 NITS, så er alt knivskarpt og tydeligt under alle lysforhold. Dolby Atmos-højtalere og en touch-sampling-rate på 240Hz gør den yderst responsiv når man gerne vil spille... ja, Merge Mansion.

Dette er en annonce:

Kameraet er blevet markant forbedret hos Xiaomi over de sidste år. Den centrale wide-linse er 50 megapixel, og bruger en Sony IMX800-sensor i partnerskab med Leica. Der er optisk stabilisering, naturligvis, men det er nok igennem postprocessering at man ser det største resultat. Der er lækker blød bokeh, solid ydeevne selv under ringe lysforhold og god farvekemi tværs over en række forskellige scenarier, og det er i det hele taget et kamera der er ret let at elske, og at bruge.

Det er måske ærgerligt at telefotolinsen "kun" er 10 megapixel, og at der kun er tale om 3.2x optisk zoom - 5x havde været bedre for dens konkurrenceevne, men det fungerer alt sammen som det skal, og ultra-wide linsen rammer den 120 grader FOV, som så absolut nødvendig.

Xiaomi 13

Hvis der er ét sted der er værd at belyse som et centrale ankepunkt, så er det software, for det er et af de få områder hvor der stadig kan være ret meget forskel blandt Android-producenter. Telefonen kører MIUI 14 baseret på Android 13, og selvom at der ikke er megen ekstra "bloat" her, så er nogle af systemgenvejene taget direkte fra iOS i stedet for stock Android, og der er også Xiaomi-versioner af dedikerede apps som Calculator, Calendar - den slags.

Det er muligt at installere Niagra, Nova eller Hyperion, og selve hardwaren er ganske fortræffelig, så det er nok... ja, nok til en bundsolid anbefaling af Xiaomi 13 på et informeret grundlag, men der er samtidig ikke rigtig en singulær ny, innovativ feature, som gør det... spændende.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Xiaomi 13

Xiaomi 13

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Det er kun utrolig velkendt, det hele, men det betyder ikke at Xiaomi ikke har produceret et hit.Indlæser mere indhold