Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Xiaomi 13T Pro

Mellemklassetelefon der ikke helt får slået konkurrenterne

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Markedet for mellemklassemobiler, altså mellem 6-7000 kroner er uoverskueligt, og ofte fyldt med sidste års topmodeller blandet med et utal af solide bud, men Xiaomi vil nu gerne vise hvad de kan.

HQ

Xiaomis bud er Pro-udgaven af deres 13T-mobiltelefon. Men der hvor det måske bliver lidt mærkeligt er at der er temmeligt mange ligheder. Faktisk er der umiddelbart stort set kun CPU og RAM til forskel. Det har dog også en indvirkning på kameraet der kører med 8K video og 10-bit ved at optage video i H.265-format, og kan skyde med en del flere fps, men alt andet er identisk, hvilket gør at merprisen på 3000 kroner i runde tal synes lidt voldsom.

Xiaomi er en relativt ny spiller i Norden. Skulle man være i tvivl så indeholder deres egen webshop, mistore.dk eksempler på reklamer og blandet tekst på andre nordiske sprog, hvilket kan være lidt irriterende når man i forvejen ikke er den store fan af Emil fra Lønneberg. Herudover er der fodnoter på en del af de tekniske data, blandt andet NFC og WIFI 7, men fodnoterne er ikke at finde noget sted, ikke engang Google kan finde det. Mon ikke der står at WIFI 7 endnu ikke er frigivet da det ifølge IEEE's hjemmeside tidligst godkendes i slut 2024.

Xiaomi 13T Pro

Skærmen er en ret lysstærk AMOLED, 6.67", 446ppi, 480Hz touch sampe-rate, 144Hz. Lysstyrken er opgivet til 2600 NITS ved HDR-brug og ellers 1200 NITS ved maksimal lysstyrke. Der loves 100% DCI-P3 gengivelse, og skærmen er så absolut et lyspunkt.

Dette er en annonce:

Der er en 120 watt oplader med, en heftig sag der oplader mobilen fra 0% til fuld hammer på under 20 minutter. Det passer ret godt, jeg lader aldrig telefonen dø helt, men det går pænt stærkt.

Telefonens chipset er MediaTek Dimensity 9200+. For at demonstrere forskellen imellem de to modeller, så er den dyrere Pro-udgave udstyret med næsten tre gange kraftigere performance målt i rå regnekraft. Den har en G715 GPU, 12GB LPDDR5X RAM, og har et moderne lagersystem med 256 GB UFS 4.0 lagerplads. Der findes også udgaver med 512GB og sågar 1TB lagerplads, men de sælges umiddelbart ikke i Danmark.

Det helt store trick i denne telefon er kameradelen, den er identisk i begge modeller, men grundet CPU-begrænsninger kan den dog ikke optages 8K video i den lille model. Man har valgt at få Leica ind over, og benytter også Leicas to mest kendte farvefiltre. Det er fra Leicas Summicron-serie, og har et primært 50MP vidvinkel kamera kombineret med et ditto telefoto og et 12MP ultravidvinkel. Selfiecam er et 20MP.

Kameraet gør det godt, billederne er klare, farvestærke og detaljerede. Jeg er dog ikke helt tryg ved det med småt om at tallet der er opgivet for brændevidde "svarer til" og ikke nødvendigvis er den fysiske brændevidde da brændevidde vitterligt er et udtryk for den fysiske afstand imellem sensor og linse - så hvad er det så for tal der er opgivet? Sensoren til det primære kamera er en Sony IMX 707, der var på sidste års topmodel. Herudover står der at det fanger 25% flere farver. Flere end hvad? Mit blodtryk kan stige med 25%, men der er stor forskel på om det er i forhold til hvad det maksimalt har været før, eller om det er min hvilepuls i den dybeste søvn. Hvis man ikke gider at rode med Pro Mode-eksklusive farveprofiler kan man lege med Vibrant Look hvor farverne er på steroider, eller min favorit; Authentic Look, der får alt til at ligne et stilistisk billede fra 1950'erne. Eller også kan man bare holde det neutralt. Til gengæld er det ret godt til at finde og holde fokus. Natteoptagelser er fornuftige, men ikke fejlfri - men det er der ingen der er.

Dette er en annonce:

Af tilslutninger er der udover det sædvanlige Bluetooth 5.4, men dog ingen trådløs opladning, der er kun kablet opladning, men til prisen er det måske at forvente. Batteriet holder i øvrigt vanvittig god strøm i standby.

Xiaomi 13T Pro

Prisen er 6.500 hvilket som før nævnt virker fint, indtil man indser at den mindre model for langt de fleste kan stort set det samme, og til næsten 3000 kroner mindre.

Min største anke er dog styresysmet. MIUI 14 fungerer lidt anderledes, eksempelvis når man får oversigtsmenuen op for at lukke applikationer, så viser den to af gangen i stedet for en, og så ender man med at lukke den forkerte, jeg havde løbende problemer med at det ikke virkede at swipe ned for at få adgang til fysiske funktioner som lommelygte, lysstyrke og WIFI, og selvom det næppe er styresystemets skyld, så var der spøgelsesalarm, altså at en alarm jeg havde sat, og senere slettede, blev ved med at poppe op og gå amok hver morgen, selvom at den ikke fandtes. Og det er et problem, for du kan få eksempelvis en OnePlus 11 til samme penge, som virkelig har en lækker brugerfalde, eller en Pixel 8, begge telefoner denne skribent finder langt mere attraktive. Det er et benhårdt marked, og brugerfladen skal fungere 100%, hver gang, og det har til tider været decideret frustrerende at bruge MIUI 14.

Det helt store plus er til gengæld skærmen, den er virkeligt god, og den samt kamera løfter denne mobil op over masserne - men jeg har det stadig svært med de anderledes måde at gebærde sig på i det lidt mærkværdige styresystem.

06 Gamereactor Danmark
6 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Xiaomi 13T Pro

Xiaomi 13T Pro

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Mellemklassetelefon der ikke helt får slået konkurrenterneIndlæser mere indhold