Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

AceZone A-Rise

Hvis man vil gå all-in på sine esportshovedtelefoner, ja så er der kun en mulighed

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Vi har tidligere kigget på AceZone, der udmærker sig ved at primært at levere hovedtelefoner der er tiltænkt professionel brug, det være sig LAN-event, liveturneringer eller netcaféer og træningsfaciliteter for esport, men det betyder ikke at det er uinteressant for helt almindelige brugere, der gerne vil tættere på det udstyr som bruges professionelt, og trods alt kan købes i helt almindelige elektronikforretninger.

HQ

Vi har tidligere kigget på A-Spire, der er en nedskaleret, mere konsumvenlig udgave af netop A-Rise som vi her kigger på, der igen er et A-Live headset, bare med AceZones eget mærke, og uden de admin-features som man har behov for til en professionel esportsturnering i en arena med 20.000 publikummer.

Det er i en noget anden boldgade end hvad man normalt ser, og det er rart at konstatere at der er designet rundt om funktionaliteten i stedet for den anden vej som man desværre meget tit ser ved de konsumprodukter, som gamere prakkes på dagligt. Der er tale om en særdeles solidt opbygget ramme i støbt aluminium, hvor selve ørekopperne er lavet i glasfiber for at begrænse vægten, der er på 550 gram. Selv mikrofonarmen er metalomsvøbt og særdeles solid, faktisk på et niveau hvor jeg vil påstå at det kan bruges som selvforsvarsvåben.

Designet er med en ret hård og fast tilpasning til ørerne, så det hopper ikke ud i kampens hede, og stort set alle dele er udskiftelige, inklusiv støttepuderne på hovedbåndet. Der er få og enkle knapper på hver side af ørekopperne, de er udformet forskelligt og har forskellige mønstre på, man er aldrig i tvivl om hvad man har gang i. Da puderne, ligesom ørekopperne, er ret massive ledes tankerne hen på et høreværn til brug på en byggeplads, og det er måske heller ikke helt forkert, da AceZone netop har designet deres hovedtelefoner med basis i høreværn til professionel brug.

AceZone A-Rise
Dette er en annonce:

Ørepuderne er nemt udskiftelige og beskrives som "military grade" - hvilket betyder at man bruger samme leverandør og med samme specifikationer, da AceZones primære salgstale er at de rent faktisk bruger samme komponenter, hvilket må siges ikke bare at være tom salgstale, da flere af folkene bag er kendt for at være med til at udvikle produkter for mindre danske virksomheder, der fungerer som underleverandører til militærindustrien, blandt andet i forhold til netop støjreduktion for piloter. Så lige her er "det er militær, Terkel" rent faktisk ikke bare varm luft. De kan virke ekstremt store, ligesom resten af hovedtelefonen, men det giver god mening at man ikke bare dækker øret, men omslutter det helt og med afstand ind til øret, for på den måde at isolere øret totalt fra omgivelserne, og ikke efterlade små åbninger hvor der kan trække luft ind.

De særdeles solide ørekopper ser ekstremt voldsomme ud, men det er ganske enkelt en konsekvens af at der skal være tilpas meget plads til at driver-enhederne skal kunne bevæge sig, og at den passive støjreduktion, der tager mange af de højfrekvente lyde, skal have bedst mulige vilkår.

Hvor mange hovedtelefoner enten har passiv eller aktiv støjreduktion har AceZone valgt at køre hårdt på med begge, samtidig. Det betyder, ifølge AceZone selv, at man typisk har -30dB støjreduktion, og det ikke er fuldt ud lineært ved visse frekvenser over 45dB's dæmpning. Det er voldsomt meget, men nu er det også rettet imod et live miljø, og nok ikke så meget imod et stille hjem - har man børn, støjende naboer eller en forvokset rotte af en gøende vovse vil man dog opdage at det faktisk er ganske brugbart for almindelige mennesker også.

Mikrofonen skal indstilles noget mere nøjagtigt end man er vant til grundet det mere begrænsede optagemønster, som er designet efter at lukke så lidt baggrundsstøj igennem som muligt, og der er meget præcise instrukser på dette. Da mikrofonarmen er forstærket med metal forbliver den dog altid i rette position når man vipper den frem og tilbage, og der er naturligvis auto mute når den smides tilbage.

Dette er en annonce:

Min primære kritik er egentlig kun at der stort set ingen oplysninger er om selve enheder, hvad materiale de er lavet i, hvad magnetsystemet består af og så fremdeles. Det er 42mm, og så er det lidt det. Der er batteri nok til omkring 16-17 timer, det er på 1100mAh, hvilket er rigeligt for de fleste. Jeg kunne godt bruge mere batterilevetid, men jeg forstår også godt at det ville have tilføje mere vægt til et i forvejen tungt headset.

Forbindelsesmæssigt oplades der med, og kan lyttes igennem, USB-C, kablet der følger med er i et fint rejseetui, samt Bluetooth. Der understøttes både Aptx og AptX HD, samt AAC og SBC. Forbindelsen er i øvrigt overraskende stabil - min bolig er i flere plan og med bærende massive stenvægge i midten samt solide betondæk, og jeg kan lige få et par meter ekstra i forhold til de fleste andre hovedtelefoner jeg har haft testet det sidste lange stykke tid. AceZone anbefaler det ikke, de fortæller dig direkte at USB er til gaming, Bluetooth er til "casual use" og kablet AUX til konsoller. Når det er sagt, så er det hele heller ikke mere hardcore end at hovedtelefonerne understøtter brugen af medieknapper ved telefonopkald.

Der kan vælges imellem Pro Gaming, musik/gaming med støjreduktion, og det samme uden.
Jeg vil klart anbefale musik/gaming med støjreduktion, selv når man gamer derhjemme, det er perfekt til at udelukke støjende blæsere på computeren. Pro Gaming er en klar og åbenlys meget hardcore EQ tunet modus, som optimerer på alle de frekvenser der hører sig til fodtramp, magasinskift og andet der kan afsløre din position.

Mikrofonen er overraskende god, ingen overaccenturerede og støjende lyde ved S, T eller P, og talen går klart igennem. Det er dog også klart at der er frasorteret en masse andet, men hvad der siges og snakkes om går ekstremt klart og tydeligt igennem, og da der ingen skrat eller støj er ved førnævnte bogstaver, så er jeg en glad mand. Men der mangler også noget fylde i stemmen, det er ikke noget der egner sig til podcast, det er udelukkende til kommunikation.

AceZone A-Rise

Lydkvaliteten er ligeledes overraskende god, med en transparens i mellemtonen som få, og det her er en af meget få lukkede hovedtelefoner jeg rent faktisk vil bruge til musik. Opløsningen ligger også væsentligt over hvad jeg normalt oplever ved "gaming" hovedtelefoner. Støjreduktionen gjorde det ligeledes muligt at benytte headsettet sammen med en bærbar computer i en stue med fjernsyn, dyr, og andre mennesker. Det virker måske lidt for godt, for det var svært at høre de ukvemsord der blev råbt når man ikke reagerede.

Det der dog overraskede mest var ergonomien, for på trods af en vægt på over et halvt kilogram, så føles de massive, men ikke tunge, og jeg følte aldrig at jeg blev trykket ned, måske fordi at vægten fordeles langs hele hovedbøjlen, og ikke bare to steder.

Noget af det som AceZone sælger sig på er deres lokalisering i spil, særligt at de skulle have en bedre evne til langdistanceretningsidentifikation ved afgivne skudsalver, fodtrin og andet. Og det må man sige at de leverer med A-Rise. Retningerne på letidentificerbare lyde som skud, særligt bag dig er særligt klare, men jeg mistænker at fraværet af baggrundsstøj faktisk betyder mere for dette end man regner med, om end at den tuning der er i Pro Gaming-indstillingen helt klart også hjælper på det.

Og så er der prisen. Den har vi ikke snakket om. 5.500 kroner. Det er hvad det koster at lege med på professionelt niveau, men så får du også noget som ingen andre har, mest fordi at de ikke har råd, til gengæld har du stadig dit headset når de andres er brækket fem gange, og du kan rent faktisk blive hørt når du snakker. Så er det bare op til dig selv om det er noget fornuftigt der kommer igennem mikrofonen.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
AceZone A-Rise

AceZone A-Rise

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Hvis man vil gå all-in på sine esportshovedtelefoner, ja så er der kun en mulighedIndlæser mere indhold