Europæiske ledere er blevet uenige om forslaget om at sende fredsbevarende styrker til Ukraine efter et nyligt hastetopmøde i Paris den 17. februar. Debatten centrerer sig om, hvordan man skal reagere på USA's præsident Donald Trumps fredsforhandlinger med Rusland, som startede i Riyadh i Kongeriget Saudi-Arabien få dage tidligere.
Ifølge kilder (via Financial Times) er de europæiske ledere splittede i spørgsmålet, hvor Frankrig og Storbritannien støtter en potentiel indsættelse af fredsbevarende styrker til at overvåge en demilitariseret zone mellem Ukraine og russisk-besatte områder, mens lande som Tyskland, Spanien, Italien og Polen har taget afstand fra ideen.
Debatten er blevet yderligere kompliceret af russiske indvendinger, hvor udenrigsminister Sergei Lavrov har erklæret, at eventuelle fredsbevarende tropper fra NATO-medlemmer vil blive betragtet som en eskalering. Den britiske premierminister Keir Starmer har udtrykt vilje til at indsætte britiske styrker, men kun hvis de bakkes op af en sikkerhedsgaranti fra USA.
På trods af splittelsen er EU's ledere fortsat fast besluttet på at optrappe og give sikkerhedsgarantier for Ukraine. Indtil videre er det endnu uvist, om der kan opnås konsensus blandt de europæiske magter om at færdiggøre deres rolle i at sikre Ukraines fremtid.