Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

MacBook Pro med M2 Pro (2023)

Apple har bare gjort det igen, så simpelt kan det siges.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Lad os måske starte med at sige, at vi kommer til at følge mere direkte op med en liste af benchmark-tal når centrale software-udviklere har opdateret diverse tests. Men her til eftermiddag vil medier fra nær og fjern give deres besyv med, så vi tænkte her at dele en række indtryk, og fælde en umiddelbar dom.

HQ

Og det er faktisk ret let. I vores originale anmeldelse af Apples helt nye MacBook Pro, så kaldte vi den "den bedste bærbar nogensinde", og denne nyere version står til at gøre den kunsten efter. Det er naturligvis hyperbel, og også en sandhed med modifikationer, eftersom ikke alle forbrugere kigger efter de samme specifikationer, use cases eller design features.

MacBook Pro (2023)

Så hvad mente vi egentlig? Jo, den gang noterede vi os at MacBook Pro takket være et tykkere chassis, bedre batterilevetid, fuldstændig eminente display og storslåede M1 Pro og M1 Max-chips fungerede som en slags kulmination på det som Apple har forsøgt at gøre i over et årti. Her fik vi maskinen der havde det bedste display, den længste batterilevetid kombineret med alle de hestekræfter de fleste kunne drømme om, hvis altså ens specifikke workflow var blevet opdateret til Mac Silicon.

Der er ligeledes ikke rigtig nogen finger at sætte på den nye 2023-udgave af MacBook Pro. Vi er blevet udstyret med en M2 Pro MacBook Pro 16" til test, som har 12 CPU-kerne, 19 GPU-kerne, 32GB unified RAM og 1TB SSD. Derudover har vi, igen, tre Thunderbolt 4-porte, HDMI, SD-kortlæser i fuld størrelse og en batterilevetid på hvad Apple påstår er noget der ligner 22 timer.

Dette er en annonce:

Chassiset er stadig ufejlbarligt. Det er industrielt, velsammensat, rummeligt og konventionelt på den tryggeste måde. Fingeraftrykslæseren er gnidningsfri at bruge, Magic-tastaturet er behageligt og Apples Force trackpad er stadig det bedste på markedet.

Det er det samme Liquid Retina XDR-panel med over 1600 NITS i lysstyrke, 120Hz, P3-kalibrerede farver og et kontrastforhold på 1.000.000:1. Og når ja, skærmen er på 3456x2234. Der er ingen anden måde at sige det på; de her displays er så mange længder bedre end de tilsvarende på markedet, og selvom at eksempelvis gaming-bærbarer, og Asus' ProArt line-up, kan følge med, så er det med massive ofringer på eksempelvis batterilevetiden.

Den 16-tommer med M2 Pro vi er i besiddelse bør være best-case-scenario for batteriet, og vi kan heldigivis berette at i vores ene videoafspilningstest kørte den her maskine i godt 22 timer inden den gav op i sidste ende, en ny rekord på redaktionen.

Hvad vi kan sige om den nye M2 Pro-chip, som vi vil gå i dybden med i opfølgende tests, er den i skrivende stund giver os godt 2004 i single-core i GeekBench 5, samt 15324 i Multi-Core. Det er overfor de 12,955 vi fik med M1 Pro sidste år. Vi ender i det hele taget et sted i CineBench R23, Handbreak, Blender og GeekBench hvor Apples eget estimat om en forøgelse på godt 20% holder stik. Man kan også sige det på en anden måde; du får en M1 Max' ydeevne i den billigste MacBook Pro 14 med den kunstigt begrænsede M2 Pro.

Dette er en annonce:

For at opnå de her resultater bruger M2 chippen også mere strøm, og vi så en cirka 15% stigning, som dog ikke resulterede i et varmere chassis end ved sidste generation. Ikke bare skal der virkelig meget til før ventilationen overhovedet går i gang, men generelt forblev maskinen vitterligt altid kølig.

MacBook Pro (2023)

Er der overhovedet nogen ankepunkter her? Tja, de er ikke billige, det ved vi. De burde være billigere, men det er de ikke. Samtidig kan man igen slå fast, at det er afgørende at du har checket om hvorvidt de specifikke applikationer og processer du skal bruge en MacBook Pro til er understøttet direkte af Mac Silicon. Hvis ikke, så vil mange af de centrale hestekræfter du forventer ikke være til stede, eftersom arkitekturen skal bruge et Rosetta-lag til at oversætte og skabe kompatibilitet.

Men udover det? Byggekvalitet, tastatur, trackpad, batterilevetid, display, hestekræfter, brugervenlighed - det her er den komplette pakke, og der er igen længder tilbage til konkurrenterne her.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
+
Fantastisk byggekvalitet, storslået display, glimrende batterilevetid, lækkert tastatur, solid M2 Pro chip.
-
Ehm...
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold