Dansk
Gamereactor
guide
Paper Mario: The Thousand Year Door

Paper Mario: Thousand Year Door - Ofte stillede spørgsmål

Hvis du har spørgsmål om det nye Paper Mario RPG, har vi svarene.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Paper Mario: The Thousand Year Door er den fremragende genindspilning, der netop er udgivet eksklusivt til Nintendo Switch af den klassiske Paper Mario 2: The Thousand Year Door til Gamecube. Mange gåder og mysterier har de samme løsninger som før, men andre har ændret sig med den fornyede version, herunder forskellige ændringer af både missionerne og endda teksten og dialogen.

Uanset om du ikke kan huske, hvordan du kommer videre (normalt, det har været tyve år), eller hvis det er din første gang med den mest elskede Paper Mario, og du finder dig selv fast eller i problemer, i denne guide besvarer vi dine oftest stillede spørgsmål. Hvordan man bruger en bestemt genstand, hvordan man får en skjult nøgle, våben eller medalje, hvordan man dechifrerer et puslespil... Vi har skrevet alt ned i vores rejsedagbog. Brug ctrl+F til at søge, og vi håber at få svar. Og hvis ikke? Efterlad os dit spørgsmål i kommentarerne, så tilføjer vi det.

[Ofte stillede spørgsmål] Paper Mario: The Thousand Year Door for Switch

Fold ikke i modgang, når du ankommer til Rogueport! Her er en masse tips, råd, strategiforestillinger og frem for alt svar.

Paper Mario: The Thousand Year Door
Dette er en annonce:

Hvor mange handlinger er der i Paper Mario: The Thousand-Year Door, og hvor lang er den?

Nintendo Switch-genindspilningen vil tage dig lidt længere tid end det originale Gamecube-spil, fordi det har et par ekstramateriale og nye funktioner, men længden af selve eventyret er stort set det samme: ca. 25 timer ved fuld hastighed og lidt over 30 timer, hvis du stopper med mange fjender og forsøger at fuldføre ekstramateriale, hemmeligheder og medaljer.

Hvis du allerede har set kreditterne, frygter du ikke spoilere. Dette er kapitlerne (ja, handlinger, da det er et teaterstykke) i spillet:


 1. Kapitel 1: Slot og drage

 2. Kapitel 2: Det store bogglytræ

 3. Kapitel 3: Af glimten og herligheden

 4. Kapitel 4: For svin ringer klokkerne

 5. Kapitel 5: Nøglen til pirater

 6. Kapitel 6: 3 dages overskud

 7. Kapitel 7: Mario skyder månen

 8. Kapitel 8: Tusindårsdøren

Dette er en annonce:

★ Hvad er parlamentsmedlemmer og SP'er?

Mens du nu forstår, at HP er hjertepunkter og FP er blomsterpunkter (hvad der i andre RPG'er normalt er sundhed og magi), forstår du muligvis ikke helt, hvad de to andre parametre, der spiller ind, er. Og nej, de har ikke at gøre med forsvar og angreb eller styrke, da disse punkter fungerer bag kulisserne.

Parlamentsmedlemmer er Medal Points , og de markerer, hvor mange medaljer Mario kan udstyre. Nogle 'tager' et point, andre nul, og de dyreste tre eller flere. Efterhånden som Marios niveau stiger, kan du udstyre flere og bedre medaljer, og da der ikke er nogen forsvars- eller angrebspunkter, er det en måde at udvikle helten på og tilpasse din spillestil, da nogle medaljer tilføjer meget til disse aspekter, herunder nye træk.

SPs markerer derimod Star Power . Dette er direkte knyttet til antallet af optjente Crystal Stars og andre præstationer, op til i alt 8 SPs. Til gengæld bruges Star Power til at udføre specielle angreb i kamp, som forbruger 1 til 6 SP-point. Husk, at hvis du holder publikum tilfreds med stunts og gode kommandoer, vil din SP stige hurtigere, og du vil være i stand til at bruge tilbuddene igen.

★ Hvad er Shine Sprites til?

Det vigtigste samleobjekt i spillet, hvad angår skjulte objekter, er Shine Sprites. Suns (som bruges til at niveauere dine holdkammerater og låse op for lydbiblioteket) er færre i hvert niveau og er normalt skjult i mere åbenlyse blokke, mens medaljer er overalt.

Stjernebrikkerne, som du samler masser af undervejs, tjener som forhandlingschips til de mere specielle medaljer, som Merlon, samleren, der venter dig i Rogueports undergrund, lige til venstre, har.

Paper Mario: The Thousand Year Door

★ Sådan skifter du den nye musik til den originale Gamecube-musik

Nintendo Switch-versionen har ikke kun sprødere grafik, men også remastered musik med rigere arrangementer af instrumenter. Hvis du spillede klassikeren og vil huske dens melodier nøjagtigt som de var for 20 år siden, skal du stoppe ved Lovely Howz of Badges i Rogueport. Meget tidligt i spillet kan du købe badget "Nostalgisk musik " fra butikken. Det koster kun 1 mønt og fylder 0 MP, så du behøver ikke at spare...

Paper Mario: The Thousand Year Door

★ Sådan låser du op for fru Mowz, den hemmelige karakter

Bortset fra en af mange, der kysser Mario i dette eventyr, er fru Mowz en charmerende, snigende og hælet mus. Hun er også den syvende partner, Mario kan føje til sit team. Yay!

Når du får den fjerde stjernekrystal ved at rydde Act 4, vises en ny request på listen Trouble Center med titlen "rare badge". Det er ret mystisk, da afsenderen er ukendt, men det fortæller dig, at "for mere information er jeg på taget af Zess T.s hus på Rogueports plads".

Hvis du går til kokkens tag fra kroen, vil du se, at det ikke er en skræmmende fjende, men den luskede lille mus. Hendes anmodning er ret vag, da hun dybest set sender dig tilbage til Hooktail Castle, men vi kan fortælle dig præcis, hvad du skal gøre. Du skal klatre op til toppen af tårnet, over hele slottet og dets mekanismer, til det sted, hvor du stod over for dragen. I det originale spil ville Mario kaste et udråb i midten af rummet, men denne gang er det blevet fjernet: du bliver nødt til at løbe ind i en gennemsigtig forhindring og blæse med Flurrie for at afsløre det skjulte bryst.

Tag den sjældne medalje tilbage til fru Mowz, og hun vil beslutte at deltage i dit eventyr. Den sjældne medalje blev også skjult af hende for at teste dig, og du får den som en gave. Dette er FX Attack C (B i originalen), som ikke bruger MP og giver dig mulighed for at høre muselyde, når du hamrer.


 • BEMÆRK: Selvom du kan låse fru Mowz op lidt tidligere, anbefaler vi, at du venter med at gøre det samtidig med pil op-missionen (i næste punkt) for at spare dig selv for dobbeltgangen.

Paper Mario: The Thousand Year Door

★ Få pil op: Sådan stiger partimedlemmer endnu mere

Du kender allerede Merlon, troldmanden Rogueport, der stiger i niveau med dine partikammerater. Men når du har betalt tre Shine Sprites for hvert medlem, vil du spekulere på, om der er flere ledsagere tilbage... eller flere niveauer. På dette tidspunkt vil begge sandsynligvis ske.

For at låse op for det andet niveau for partimedlemmer, når du har Bobbery i dine rækker efter Act 5, vil Merlon fortælle dig, at der er noget andet at gøre i XXX Castle.

Hvis du vender tilbage til slottet, skal du ikke gå op ad etager: gå til enden af stueetagen, hvor du fik den sorte nøgle til forbandelsen, og bryd revnen i bagvæggen med Bobbery. Hvis du giver pil op til Merlon, tager han den røde krystalkugle ud af loftet, som kan bruges til at niveau dine teammedlemmer igen (og til samme pris på tre Shine Sprites pr. niveau).


 • BEMÆRK: Hvis du ikke allerede har gjort det, anbefaler vi, at du drager fordel af turen til at låse op for den hemmelige karakter Ms. Mowz (i det foregående punkt) for at redde dig selv fra at tage den samme tur to gange.

Paper Mario: The Thousand Year Door

★ Sådan slår du Iron Adonis Twins

På din vej til toppen af fighter-ranglisten i Dojo City Colosseum, som udfordrer til Halcoman Champion's Belt (og Star Crystal i spændet, for den sags skyld), vil du uundgåeligt komme op imod de frygtede Iron Adonis Twins.

De er hårde som søm og er tilsyneladende umulige at besejre, da ingen af dine angreb (inklusive specials og genstande) endda vil ridse dem. Som det vil ske for dig i andre situationer under dine eventyr, er den eneste løsning her at... Løb væk. Og det er ikke for kujoner, men for strateger.

Kan du huske det farvede æg, du klækkede i omklædningsrummet? Nå, det er tid til at tjekke igen for at se, om det er klækket. Når det sker, møder du Yoshi (selvom du kan navngive ham, hvad du vil), uden tvivl en af de mest karismatiske karakterer i spillet. Bortset fra at være en joker og hjælpe dig med at håndtere større huller mellem platforme, er Yoshi i stand til at sluge næsten alt i kamp, kun for at smide det tilbage. Ja, inklusive stenede fjender, ildfjender, spidse fjender, gigantiske fjender... Du ved, hvordan man besejrer Iron Adonis Twins - go get 'em!

Paper Mario: The Thousand Year DoorPaper Mario: The Thousand Year Door

★ Sådan ændres Yoshis farve

Når vi taler om Yoshi (som du faktisk kan navngive, hvad du vil), er dinosauren sandsynligvis den mest elskede ledsager i dette eventyr og den, du bruger mest, for at komme hurtigere rundt på kortet. Bortset fra hans frække kommentarer og hans beundring for Great Gonzales, er hans design cool og unikt i hele Marian-universet. Ligesom mange andre yoshier kan han også have mange forskellige farver. Men er det noget, du kan tilpasse?

Ja det er. Selvom det ikke er muligt at ændre Yoshis farve, når han først er klækket, kan du bestemme, før han klækker. Dette er et trick , der fungerede i Gamecube-versionen, og at dømme efter resultatet i vores spil for at få den røde Yoshi, du ser på billedet, fungerer det stadig i Switch remaster.

Yoshis farve bestemmes af tiden mellem, hvornår det farvede æg slutter sig til din fest (når du redder det ovenfra pølsevognen i Dojo City), og når det endelig klækkes og slutter sig til din gruppe med sit våbenskjold som en spilbar ledsager.

Yoshis farve i henhold til skraveringstid


 • Grøn: Op til 6 minutter

 • Rød: 6 til 9 minutter

 • Blå: 9 til 11 minutter

 • Orange: 11 til 15 minutter

 • Pink: 15 til 18 minutter

 • Sort: 18 til 19 minutter

 • Hvid: 19 til 20 minutter

Denne ordre gentages i cyklus fra 20 minutter og fremefter. Hvilken farve har din yndlings Yoshi?

Paper Mario: The Thousand Year Door

★ Sådan kommer du igennem spikerummet i kælderen i Rogueport

Når du udforsker det underjordiske område Rogueport, hvor tusindårsdøren er skjult, støder du på et rum, hvor de har oprettet en dødelig fælde: pigge kommer ud af jorden, og du har ikke tid til at løbe til den anden ende for at åbne brystet. Da vi har talt om Yoshi, og han er i stand til at bære Mario på sit bjerg meget hurtigere, tror du måske, at det er løsningen, ikke?

Nå, du kan spare dig selv besværet, for der er heller ikke tid. For at få den kiste skal du vente, indtil du har Vivian i dine rækker, og med hendes heksetrick kan du skygge ned, hver gang piggene kommer ud, så du kan gøre fremskridt lidt efter lidt. Meget praktisk, "er det ikke, skat?"

Præmien? Badget Anti-Spike, selvfølgelig.

Paper Mario: The Thousand Year Door

Sådan klæder du Mario som Luigi, Wario og Waluigi

I Paper Mario: The Thousand-Year Door er der to badges, der bruger 0 MP til at tilpasse Marios tøj. Den ene er Luigis L-emblem, og den anden er Warios W-emblem. Og når du først har begge dele, hvis du kombinerer dem... det vil være som at gøre summen Wa + Luigi.


 • L Emblem: Skift Marios tøj til Luigi's. Du finder det i en kiste på bagsiden af Palace of Light, på venstre afsats i det hemmelige rum.

 • W Emblem: Byt Marios tøj ud med Warios tøj. Du kan købe det for 432 mønter fra købmanden Charlieton på torvet. Ja, prisen er steget, den kostede 360 mønter i originalen.

 • Hvis du udstyrer Emblem L og Emblem W på samme tid: Byt Marios tøj ud med Waluigi's.

Paper Mario: The Thousand Year Door

Har du et typisk Paper Mario til Switch tip eller spørgsmål? Du er velkommen til at dele det med andre spillere!

Relaterede teksterIndlæser mere indhold