Dansk
Gamereactor
Videos
The Cub
HQ

The Cub - Video anmeldelse

Vi udforsker en post-apokalyptisk jord i Demagog Studio s seneste eventyrtitel.

Audio transcriptions

"Vi ved det alle sammen, miljøet befinder sig ved et vendepunkt. Vi balancerer på en klippe.
hvor hvis vi som art ikke begynder at foretage seriøse og betydelige ændringer i den måde, vi påvirker miljøet på, kan vi snart gøre uoprettelig skade. Nogle af videospil har taget den nuværende miljømæssige situation og bygget hele historier ud af det, og det er netop, hvad Demagog Studio har gjort med deres seneste udspil, The Cub. Det er et spil, der udforsker en post-apokalyptisk jord, en verden, hvor de rige er fløjet til Mars for at undgå en katastrofal miljøkatastrofe, før de vendte tilbage år senere for at udføre tests og eksperimenter for at afgøre, om planeten nogensinde vil blive gæstfri igen. Åh, og for at spille golf. Selve historien drejer sig om om en ung dreng, der overlevede katastrofen ved at blive opfostret af en ulvemor, og derefter følger som den unge dreng undgår marsboerne, der ikke ønsker andet end at fange ham i live."

"Tænk Lana-planeten, men i stedet for at flygte fra robotstyrker, er menneskeheden din største fjende. Kernefortællingen i The Cub er en overbevisende og meget direkte. Den peger fingre af de rige for, hvordan de behandler og påvirker resten af civilisationen og planeten, samtidig med at den viser skønheden i vores verden, og hvordan naturen har genvundet den fra den ekspanderende menneskeart. Det er slet ikke en kompliceret historie, den udforsker blot grundlæggende elementer i hele dette argument, mens den væver følelsesmæssige aspekter ind såsom yderligere karakterer som en menneskelig pilot, der uvidende efterlod sin kone til at dø på Jorden, mens han styrede en af de første raketter, der evakuerer planeten. Den formår også uden problemer at bekræfte, at virkelige fjender på vores planet og i denne historie er menneskeheden, da selv det farligste dyreliv blot fungerer som en grundlæggende miljømæssig fare og ikke som en ledende antagonist. Level-designet er også et højdepunkt. Kunststilen og den måde, spillet er bygget op på, fungerer godt sammen, og det minder om, hvad Planet of Lana forsøgte at opnå. Der er en bred vifte af biomer at hver med deres egne temaer, farer og mekanikker, og gameplayet er ligeledes bygget op omkring og enkelt, med kun få mekanikker, der skal mestres på de bedste tidspunkter."

"Men denne enkelhed kan være lidt af et tveægget sværd. Cub'ens ekstra aktiviteter og opgaver er ret uinspirerede. Idéen med dette spil er at følge hovedhistorien, og der er virkelig ikke plads til at bevæge sig væk fra den slagne vej. På trods af dette har Demagogue besluttet sig for at inkorporere masser af samleobjekter at finde, men da disse normalt præsenteres og placeres lige i spillerens vej, er der ingen spænding eller grund til at være begejstret for at søge efter dem. Desuden er disse samlerobjekter, som faktisk er den eneste måde at udvide Cub'ens tilbud på, kun tilføje en smule lidt dybde til verdensopbygningen, hvilket gør dem svære at blive ved med at samle op, efterhånden som man fortsætter din rejse. Når du kombinerer dette med det faktum, at Cub synes at kræve perfektion i sin platforming, får man et spil, der kan være lidt modstridende at spille. Hvad jeg mener her er, at mange af platformelementerne har meget lidt plads til fejl. På trods af listen over mekanikker er meget basale, og selve platformen er så ligetil, som den kan blive, Hvis du ikke lander et spring perfekt eller misser et spring med et millisekund, dør du. For et spil, der er meget simpelt i stort set alle facetter, er det forbløffende, at det kræver næsten perfektion og høje præcision for at gennemføre platformsektionerne. Med en kort varighed på kun et par timer og meget begrænset genspilningsmulighed, er Cub et ideelt spil at arbejde sig igennem på en aften eller to, og for den sags skyld, og i betragtning af den interessante historie og smukke grafik, er det en anstændig præstation fra Demagog. Det er en skam, at spillet bliver holdt tilbage af alt for frustrerende platforming og uinspirerede samleobjekter, for der er genialitet her og masser af potentiale."

"Men for hvad det er værd, vil Cub uden tvivl gå over i historien som et af januar 2024's bedste indiespil."

Anmeldelser

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere