Dansk
Gamereactor
anmeldelser
2006 FIFA World Cup

2006 FIFA World Cup

Varm op til fodbold-VM - og lad Danmark være med. Carsten har forsøgt sig som landsholdspiller, men er ikke helt tilfreds med resultatet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Sig nærmer tiden, hvor alverdens fodboldfans retter opmærksomheden mod verdensmesterskabet i Tyskland. Med chips, øl, kompressorhorn og andet standard-fanudstyr inden for rækkevidde, sætter de sig klar foran fjernsynsskærmen for at følge deres helte på grønsværen. Du kan dog forkorte ventetiden på kampene en smule ved at kaste dig over mesterskaberne i spilform. EA har nemlig helt rutinemæssigt sendt et spil på markedet.

Men var der ikke noget med, at EA allerede har udgivet det i øvrigt udmærkede FIFA 06 og det temmelig middelmådige FIFA 06: Road To The World Cup? Kan der overhovedet allerede fremtrylles så mange nye game modes og justeringer af grafikken, at 2006 FIFA World Cup kan stå helt på egne ben?

Der er i hvert fald sket ændringer, og den mest iøjnefaldende er nok en ny skud-teknik. Din skudstyrke afhænger ikke længere alene af, hvor hårdt og længe du tamper løs på Action-knappen. Nu bliver der også taget højde for bl.a. presset fra modstanderens forsvar og for afstanden til modstanderens mål. Et let tryk afleverer bolden langs jorden, mens et længere tryk sender bolden videre i en stor bue.

Samlet set fører den nye skud- og afleveringsteknik umiddelbart til et både letflydende og intenst angrebsspil. Desværre har både dine egne holdkammerater og modstanderne det stadig med at løbe i letgenkendelige lodrette eller diagonale mønstre. EA mangler med andre ord stadig at lade spillerne bevæge sig helt frit, ikke mindst fordi der ikke er nær samme udvalg af bevægelser til rådighed som i Konamis Pro Evolution Soccer.

Dette er en annonce:

EA har naturligvis lagt vægten på den helt centrale game mode, World Cup. Men en enkelt turnering med de 32 hold, der kvalificerede, ville være en lidt for indlysende kortvarig oplevelse. Derfor er der da også i alt 127 hold at vælge imellem, nemlig inklusive de 95 hold, som ikke kom gennem nåleøjet fra kvalifikationsrunden. Så for en surmulende dansker er det da en herlig ting, at man kan få mulighed for at ændre historiens gang og lade Thomas Sørensen vogte målet, Thomas Gravesen sørge for opspillet og en veloplagt Jon Dahl Tomasson optrævle modstanderens forsvar og sende bolden i nettet.

I din helt egen kvalifikationsrunde har du til at starte med 40 spillere at vælge mellem forud for hver kamp. Når du frem til deltagelse i selve mesterskaberne, skal du reducere truppen til 23 spillere. Selv om denne udvælgelse tangerer en Manager Mode i spillet, så er der ingen målrettet træning af målmanden, ingen dybdegående analyse og udvælgelse af hverken forsvar eller angreb - og ingen forhandlinger med de daglige klubber, der ikke vil frigive spillere til kritiske venskabskampe forud for mesterskaberne.

Nok er der lagt stor ildhu i at genskabe de tyske stadions, som mesterskaberne bliver afviklet på. På den anden side mangler der en gengivelse af de nationale stadions i Norge og Danmark. En venskabskamp mellem disse de nationer fra det kolde nord bliver således afviklet på et gigantisk, propfyldt stadion med fyrværkeriledsagelse, konfetti og et ekstatisk publikum, som var det selve VM-finalen. Der er i hvert fald langt til stemningen på langsiderne på en regnvåd efterårsdag i Parken. Når stemningen uanset kampens betydning og holdenes styrke ligger på samme skingre niveau, ender den da også med blot at være baggrundsstøj.

I det hele taget er lydsiden en kedelig affære. Nuvel, der er inkluderet et bredt udvalg af aktuelle rap- og hiphop-numre, der tordner ud af højttalerne, mens man tumler rundt i menuerne. Jeg ledte derfor hurtigt efter muligheden for at slukke helt for musikken. På samme måde endte de kommentatorer hurtigt med at være ensformige. Ikke mindst fordi den samme bemærkning om, at jeg begik det mest ubegrundede frispark mod en sagesløs nordmand uden at bolden var i nærheden, blev gentaget tre gange inden for samme halvleg.

Dette er en annonce:

Et spil om verdensmesterskaber i fodbold bør være medrivende og båret af begejstring og engagement. Men for den kritiske og kræsne spiller ude foran skærmen, skal der altså andet og mere end et officielt FIFA-logo på æsken og en animation en smule over middel af Thomas Gravesen til for at imponere. Hvis du løbende har fulgt EA’s udgivelse af fodboldspil, så får du nemlig ikke meget nyt for pengene. Fodbolden er stadig rund, og der er stadig kun hold med 11 spillere hver på banen ad gangen. Det kan end ikke EA lave om på.

2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
2006 FIFA World Cup
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Velfungerende ny skud-teknik. Det officielle VM-spil.
-
Tam kommentatorsnak. Ikke meget indhold. Kedelig musik. Få fornyelser.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

4
2006 FIFA World CupScore

2006 FIFA World Cup

ANMELDELSE. Skrevet af Carsten Skov Teisen

Varm op til fodbold-VM - og lad Danmark være med. Carsten har forsøgt sig som landsholdspiller, men er ikke helt tilfreds med resultatet.Indlæser mere indhold