Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Alba: A Wildlife Adventure

Alba: A Wildlife Adventure

Et smukt sommer eventyr er landet lige op til jul.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

De fleste af os har haft barndoms-somre, som vi ville ønske vi kunne vende tilbage til - dem hvor tiden virkede til ikke at eksistere, og alt hvad der betød noget, var at ligge i solen og nyde venner og familiers selskab. Alba: A Wildlife Adventure er et spil, som på vidunderlig vis indkapsler de uvurderlige minder, og samtidig har det ved dets kerne en stærk fortælling om naturens vigtigthed. Det er udviklet af det britiske studie Ustwo games, a British studio, der tidligere har fundet moderat succes med puzzle-spillet Assemble with Care.

Historien sætter dig i rollen som Alba, en ung pige., der bruger sin sommer på at besøge sine bedsteforældre på en smuk ø i middelhavet ved navn Pinar del Mar. Kort efter ankomsten, hvor hun er blevet genforenet med sin gamle ven Inés, lærer Alba, at øens borgmester planlægger at bygge et kæmpe hotel midt i dyre- og naturbevarelsesområde. Hun sætter ud for at samle underskrifter, for at prøve at stoppe borgmesterens pengegriske planer, før hun skal hjem igen.

Hovedelen af den 2-3 timer lange historie, går ud på, at du skal samle signature fra øboerne, ved at åbne deres øjne for naturens skønheder. Ved at gennemføre uselviske gerninger, som at istandsætte et gammelt slot, giver du dyrelivet nye muligheder for at komme til området, og det fanger folks opmærksomhed. Det kan godt være, at spillet er farverigt, lyst og fjollet i tonen, men ved dets hjerte ligger en vigtig besked; at naturen er noget vi skal sætte pris på - og selv de mindste folk kan gøre en forskel.

Dette er en annonce:
Alba: A Wildlife AdventureAlba: A Wildlife Adventure

Lige fra start er Pinar del Mar en ø, du kan udforske, og du har fri tid til at tage et foto af dyrene, snakke med dens beboere, og lave istandsættelser. Fotograferingen af øens væsner føles en del som Pokémon Snap og du fylder din dagbog med alle de væsner, du er løbet ind i, og det har lidt af den samme afhængighedsfølelse, som du føler, når du fylder dit Pokédex. Dyrelydene er også fantastiske. Meget af tiden er der slet ikke noget musik, bare naturens lyde, og jeg kom ofte til at tro, at der var en ugle uden for mit vindue, da jeg sad og spillede.

Udover at katalogisere alle øens væsner er der en masse opgaver, du kan tage dig til. Du kan hjælpe øboerne med små tjenester, som at fjerne skrald eller reparere et ødelagt skilt. Disse sidequests er ganske vist ret simple, og det virkede ikke til, at der var nogen belønning i spillet for at gennemføre dem, men de føltes næsten terapeutiske og gav mig endnu en god grund til at kigge dig omkring på den smukke ø.

Og det er altså virkelig et lækkert område at udforske, det overraskede mig, hvor meget variation, der var pakket ind i dens ellers relativt beskedne størrelse. Der er skovområder, strandområder med turist attraktioner, og et smukt slot på toppen af en bakke, der våger over hele byen. Den store variation gør, at jeg aldrig keder mig, når jeg er ude at ordne opgaver, tage fotos, eller udforske.

Dette er en annonce:
Alba: A Wildlife Adventure

Alba: A Wildlife Adventure er intet mindre end en sand fornøjelse, og det er en af de mest terapeutiske spiloplevelser, jeg har haft i hele 2020. Det har en smuk åben verden, som er fyldt med afhængighedsskabende opgaver, og så har det hjertet på det helt rette sted, med en historie, der er stærk og indsigtsfuld. Jeg fandt den dog lige til den korte side, og jeg kan heller ikke påstå, at der er nogen som helst form for udfordring i dette spil, men det er virkelig kun små svagheder i det store billede. Hvis du leder efter noget, der er varmt og lettilgængeligt, så er det her den helt rigtig ø at besøge.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Smukke omgivelser, vanedannende Pokémon-snap-lignende gameplay, har en stærk besked
-
Lige til den korte side, er ikke udfordrende.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold