Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
American Hero

American Hero: Unrated

En lavbudget-90'er-actionfilm, hvor DU kan tage alle de dårlige beslutninger, der binder plottet sammen. Det lyder godt, men et par grelle fejl lægger en dæmper på morskaben.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det hører til sjældenhederne, at mindre indhold i et spil ligger til grund for en relancering. Men når omtalte indhold er kvindelig påklædning, ja, så kan det åbenbart gå an. Velkommen til American Hero: Unrated, et spil, der skriger halvfemserne højere og mere insisterende end Kurt Cobain i Smells Like Teen Spirit.

HQ

American Hero er en interaktiv film, som oprindeligt var under udvikling til den lidet succesfulde Atari Jaguar CD i midt-halvfemserne. FMV-spillet blev aldrig færdiggjort, men for et par år siden opkøbte Ziggarut Interactive rettighederne og udgav spillet til PC og konsol. Nu er spillet så ude i en "Unrated"-udgave eksklusivt på GOG.com, men faktisk er det ikke mere lurvet end som så: Et par strippere danser topløse i åbningsscenen, men ellers finder du mere nøgenhed på et gennemsnitligt renæssancemaleri.

American Hero

Nu hvor vi har fået den del af vejen, så lad os fokusere på, hvordan American Hero fungerer; først og fremmest som film, da interaktiviteten i American Hero - lad det være sagt med det samme - er meget begrænset.

Den gale videnskabsmand Karl Von Kruger ønsker at forgifte vandforsyningen i Los Angeles. Hvorfor? Jo, selvfølgelig så han takket være mikroorganismer kan kontrollere samtlige borgere i den californiske storby. Man skulle tro, de lokale myndigheder ville sende et SWAT-team eller en mindre del af nationalgarden for at løse et problem af den størrelsesorden, men i stedet kontakter de Jack: En afdanket midaldrende mand, der på bedste Steven Seagal-maner tilbringer sine formiddage på en stribklub med en drink i hånden og en kvinde på skødet. Begivenhederne tager hurtigt fart, og Jack må nu forsøge at standse skurken og hans hjernekontrollerede håndlangere, redde sin kidnappede kæreste Laura og - vigtigst af alt - kontrollere sine seksuelle impulser, der ofte leder ham på afveje.

Dette er en annonce:
American HeroAmerican Hero

Som det korte plotresume tydeligt illustrerer, er dette bestemt ikke stor filmkunst, men American Hero rammer alligevel langt hen af vejen plet. Skuespillerne er tydeligvis klar over, at materialet ikke ligefrem kalder på seriøse grimasser, og de leverer alle sammen herligt overspillede præstationer. Resultatet bliver en so-bad-it's-good-oplevelse, der endda får lidt ekstra krydderi takket være spillets interaktivitet.

Et par gange i hver scene, får du muligheden for at vælge, hvad Jack skal gøre. Nogle valg avancerer plottet, andre leder på ofte ret morsomme afveje, og en hel del fører vores stakkels helt lige lukt i graven. Valgmulighederne, og det faktum at ikke alle scener i sin tid blev færdigindspillede, forvandler American Hero til en slags fragmenteret filmcollage, man som spiller har lyst til at udforske fuldt ud. Men desværre har plottet også svært ved at hænge sammen, selvom den originale hovedskuespiller, Timothy Bottoms, forsøger at dække over de værste huller med en ny indtalt voice over.

American Hero
Dette er en annonce:

Hvor de filmiske mangler til dels arbejder til American Heros fordel, så kan det samme ikke siges om dets spilmæssige kvaliteter, eller manglen på samme. Det er ikke, fordi der mangler interaktivitet - det er som sådan rart, at Jack selv kan løfte et glas eller åbne en dør, uden at jeg skal dreje controlleren eller svinge med armene. Men desværre indeholder American Hero to graverende fejl, der langt hen af vejen underminerer det fine restaureringsarbejde, som udvikleren har gjort.

Først og fremmest, at der ikke er inkluderet undertekster. Lydkvaliteten er ikke den bedste, og dermed drukner den skøre dialog ofte i baggrundsstøjen. Den anden fejl er værre endnu. Som sagt er mange scener ganske morsomme. Første gang. Men da du skal spille de samme scener igen og igen, for at låse op for nye veje, bliver det hurtigt trættende, at du ikke kan springe frem til det næste valg i allerede-sete sekvenser. Særligt anstrengende bliver det mod spillets slutning, hvor scenerne er meget lange, hvilket lægger en alvorlig dæmper på morskaben.

Du kan se/spille American Hero på et virtuelt TV eller i fuld skærm (endda med eller uden CRT-filter), og der er masser af gennemførsler at låse op for. Men som nævnt hjælper det ikke meget, når essentielle funktioner, som muligheden for at spole i scener, mangler. Ærgerligt, for American Hero kunne sagtens have været et morsomt lille gensyn med en svunden tid.

05 Gamereactor Danmark
5 / 10
+
Herligt uprætentiøse filmscener. Mange morsomme valgmuligheder. Solidt restaureringsarbejde.
-
Usammenhængende og fragmenteret plot. Ringe lydkvalitet og ingen undertekster. Mangler muligheden for at spole.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
American Hero: UnratedScore

American Hero: Unrated

ANMELDELSE. Skrevet af Jakob Hansen

En lavbudget-90'er-actionfilm, hvor DU kan tage alle de dårlige beslutninger, der binder plottet sammen. Det lyder godt, men et par grelle fejl lægger en dæmper på morskaben.Indlæser mere indhold