Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands /
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Dance Central 3

Dance Central 3

Dance Central er tilbage. Læs med her, når Lee anmelder Dance Central 3, og bliv klogere på serien og den nyeste tilføjelse.

  • Tekst: Lee West

For to år siden rykkede Dance Central ved vores opfattelse af dansespil. Dance Dance Revolution havde vist, at der især i Asien var et enormt marked for dansespil, men modsat de store og præcise arcade-maskiner var de tynde plastik-måtter ikke helt det samme, når danseskoene skulle kridtes.

Ubisofts Just Dance viste med Wii vejen mod en helt ny type frihed i dansen. Her benyttede du en enkelt Wii-mote og skulle så vifte og danse dig til sejr. Herligt til en fest, men det var som om der manglede noget. Ganske vist kunne man blive underholdt og fægte med armene og danse som en gal, men det at holde en Wii-mote i hånden, og samtidig acceptere, at det var det eneste fokus-punkt for "dommeren" i spillet, gjorde at det aldrig helt føltes som dans for andet end casual-spilleren.

Dance Central 3

Men med Microsofts bevægelsesfølsomme kamera Kinect, Xbox 360 og Dance Central kom der andre boller på suppen. Konkurrencen var skruet i vejret, rigtige koreografer lagde kræfter i at lave rigtige dansetrin, og musikken var god.

Alligevel var det især hardcore-pressen som fandt glæde i det vellavede produkt og den nye grad af præcision i genren. For der manglede ganske enkelt et vigtigt element: muligheden for multi-player. Med Dance Central 2 fik vi endelig muligheden for at danse to spillere på én gang. Og så var kimen lagt til heftig konkurrence mellem de to store dansespil. Dance Central 3 tager dansen videre og sigter nu i højere grad mod en fed feststemning. Alene sang-udvalget er fantastisk.

Tidsmaskinen besøger især tre årtier: 70'erne, 80'erne og 90'erne, men der bliver også klemt nogle af nutidens floorfillers ind. Fuldemandsklassikere som YMCA af Village People kan ganske sikkert samle familien på tværs af aldre, I Will Survive af Gloria Gaynor og Backstreet Boys' Everybody (Backstreet's Back) - inklusiv zombie-bevægelser og herlige poseringer - sikrer at selv de mest uerfarne spillere nok skal få lyst til at danse med.

Samtidig har sværhedsgraden fået endnu en tilføjelse, så valgene ikke længere udgøres af Beginner, Normal og Hard. En Easy-mode fjerner i bund og grund kravene til spjættende ben, og lader spilleren koncentrere sig om hovedsageligt at ramme fede moves med overkroppen. Med andre ord: Dance Central 3 gør alt hvad det kan for at byde de helt nye velkommen.

Dance Central 3

For de mere hardcore spillere er der masser af solide tilføjelser. Ejer du de gamle Dance Central-spil, så kan du roligt glemme alt om ridsede skiver under festen. Dance Central 3 lader dig importere dine gamle sange (også dem du har downloadet), og derefter nøjes med én skive til det hele. Sangene er tydeligt markerede, så du ved hvilket sted de oprindeligt stammer fra. Smart.

Dance Central 3

Fremfor at stille sig tilfreds med to spillere mod hinanden, kan du nu spille op til otte spillere i en slags party-battle, og du kan endda vælge en co-op del der forøger antallet af spillere til 16. Med andre ord er der ingen grund til at være bænkevarmer her. Jeg har dog ikke en fest lige ved hånden, så vælger i stedet at banke på hos naboen og låne dennes kæreste som er dansespils-fan til en omgang dance-battle.

Hendes første kommentar er, at der er masser af nye figurer, men nogle af hendes gamle favoritter mangler eller skal unlockes. Til gengæld er der god mulighed for at klæde figurerne ud. Da vi har valgt hver vores team og disset hinanden, går kampen i gang. Det er tæt løb, og da vi begge har rundet millionen og sangen er slut, med en minimal sejr til den ægte tøs, sker der noget: spillet beder os poserede i et hav af blitzlys, og for hver pose vi rammer, forøges vores respektive score. Jeg ender således med at vinde i overtid. Lækker tilføjelse.

Efter fire timers dans, har vi haft rig mulighed for at nyde Dance Central 3s virkeligt vellavede dansetrin, og selvom vi selvfølgelig har hygget os med den nye easy-mode, er vi begge så garvede DC-fans at vi må teste dansen på Hard. Her stiller det så store krav, at undertegnede ikke kunne meget andet end at grine, mens point-tælleren stod stille. En af de andre i konkurrencen vandt.

Der er kort sagt noget for enhver smag og alle evner. Moderne pop-floorfillers som Boyfriend, Mr. Saxobeat, Stronger, Ushers Scream (med uhyggeligt vellignende koreografi) fuldender pakken.

Dance Central 3 er den bedste Dance Central til dato. Det er ikke en revolution, men er du fan eller nybegynder, kan du roligt indkøbe.

Dance Central 3
Dance Central 3
Dance Central 3
Dance Central 3
Dance Central 3
Dance Central 3
Dance Central 3
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Bredt sangudvalg. Solide småtilføjelser. Ekstra sværhedsgrad.
-
Kræver stadig meget plads for flere spillere.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer