Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Final Fantasy: All the Bravest

Final Fantasy: All the Bravest

Final Fantasy: All the Bravest leverer retrocharme svøbt ind i grådighed. Lee anmelder det nyeste fra Square Enix.

  • Tekst: Lee West

Capybara Games beviste med Might and Magic: Clash of Heroes, at man kan tage en velkendt franchise og revalitisere den i helt nye klæder. Det var en fantastisk puzzler, et godt rollespil og et kærkomment nik til den klassiske spil-serie.

Final Fantasy: All The Bravest gør noget af det samme, men slutresultatet er det helt modsatte. Det ender som noget nær en skamplet på navnet. Det er en malkning af de godtroende eller loyale kunder, der køber det. Det er fyldt til randen med påtvungne køb og malke-mekanismer. Det er kort sagt utroligt, at det er blevet udgivet på denne måde.

Final Fantasy: All the BravestFinal Fantasy: All the Bravest
Gense velkendte lokationer fra klassiske Final Fantasy-spil

Men lad os da lige ridse op, hvad du skal: stryge fingeren over skærmen. Godt så. Så er gameplayet klaret. Nu tænker du måske: nej da, der må være mere til det. Og du har ret.

Final Fantasy: All the BravestFinal Fantasy: All the Bravest

Hvis dit hold af kæmpere dør, kan du genoplive dem med timeglas. Dem kan du købe for syv kroner. Hvis du vil genoplive et holdmedlem, skal du vente minimum tre minutter, eller gå tilbage og grinde (og senere skal du grinde meget). Med mindre du vil betale syv kroner. Du kan gense et hav af klassiske Final Fantasy-helte i nye pixelerede klæder til syv kroner. Det samme gælder fjenderne. Ja du gættede det: til syv kroner. Fik jeg nævnt at figurerne udvælges tilfældigt og at det er stykprisen, der er syv kroner?

Final Fantasy: All the BravestFinal Fantasy: All the BravestFinal Fantasy: All the Bravest
Du kan åbne op for nye figurer og se slagne fjender i dit katalog, men prøv at regne på, hvor mange kroner du skal af med for at udfylde de sorte huller her til højre. Alene de viste figurer koster 300 kroner at indkøbe, og så er bane-pakker og timere ekstra udgift
Final Fantasy: All the BravestFinal Fantasy: All the BravestFinal Fantasy: All the BravestFinal Fantasy: All the Bravest
Køb, køb, køb

Nå, men tilbage til spillet. Du rejser rundt i en lille del af Final Fantasy-universet og møder fjender. Altså med mindre du vil betale 25 kroner for et nyt område fra VII, X eller XIII. Samme pris som spillet forresten.

Når du møder en fjende, stryger du fingeren (eller trykker på hver figur) så auto-angriber de, og fjenden slår tilbage. Ret beset betyder det også, at du kan sætte dig og nusse med hvilken karakter, der skal angribe og så vælge en strategi efter modstanderens svagheder. Og du kan genspille tidligere fjender for at stige i level eller optjene gils. Ganske hyggeligt egentligt. Der gemmer sig nemlig et fint lille tur-baseret spil under grådigheden.

Final Fantasy: All the BravestFinal Fantasy: All the BravestFinal Fantasy: All the BravestFinal Fantasy: All the Bravest
Så spændende ser en boss-kamp ud fra start til slut. Alligevel er det charmerende, hvis man er til veldesignede pixelerede småhelte

Der er jo som sagt et hav af figurer og fjender (og halvdelen af dem kan låses op undervejs i spillet, det samme gælder færdigheder). En kamp kan tage fra 30 sekunder til et par minutter. Når du har klaret den går du videre til en ny fjende. Måske får en af dine figurer et våben efter endt kamp, som gør at de får et special-move eller bedre stats.

Det hele sker med et minimum af animationer og noget hæderlig retro-grafik. Krydret med ganske herlig chiptune-musik.

Er du ikke fristet endnu? Næe, det kan jeg egentlig godt forstå.

Jeg er overrasket over, at Square Enix vælger at udgive dette spil på så grådig en måde. Det er en decideret fuck-finger til fans af serien. Nogle få ivrige fans vil måske se på dette som et hyggeligt pick-up-and-play-spil, og det kunne det også være, hvis det ikke var svøbt ind i mekanikker, der derefter skal malke de selvsamme ivrige fans for hver en krone.

Final Fantasy: All the BravestFinal Fantasy: All the Bravest
Grafik er ikke alt, og der er masser af nostalgi at hente, især hvis man hiver pungen frem

Tatsuya Kando, Hiroyki Itou og Ichiro Hazam er kendte RPG-mestre. De står bag All The Bravest. Og de gør egentlig et godt forsøg på at lave noget anderledes. Deres produkt er nemlig en uskyldig og nostalgisk rejse i Final Fantasy-universet.

Jeg forstår ganske enkelt bare ikke, at man vælger at ære en spilserie med et simpelt og på sin vis velfungerende retro-spil, der alene kunne være ganske hyggeligt, for derefter at fylde på med timers og påtvunge køb til de fans, der gerne vil se det hele.

Eller jo, det gør jeg: grådighed. Det er en skam.

Final Fantasy: All the BravestFinal Fantasy: All the Bravest
Final Fantasy: All the Bravest
Final Fantasy: All the Bravest
Final Fantasy: All the Bravest
03 Gamereactor Danmark
3 / 10
+
Fin musik, hyggelige retro-sprites, godt simpelt spil med mulighed for en smule strategi.
-
Timers, påtvungne køb, flere påtvungne køb og grådighed som aldrig før i en købetitel.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Nike
    Jeg er stor Final Fantasy fan. STOR Final Fantasy fan. Jeg har de fleste af spillene, har gennemført dem, og er vokset op med dem. Ja, også de HELT... 1/10