Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Sonic Dash

Sonic Dash

Sonic er tilbage med fest, farver og endnu et spil, hvor man løber stærkt hele tiden.

  • Tekst: Lee West

Det er egentligt ikke en ringe ide: tag Sonic og tilfør en smule Temple Run samt smag af Dreamcast-udgaven, og så har man vel en vinder?

Sådan cirka må folkene hos Sega have tænkt, da de skød Sonic Dash ud på App Store. Og tanken er egentlig god nok, og på sin vis også veludført. For mig virker Sonic Dash meget mere hjemme i universet end Sonic Jump. Der er er fart, genkendelige områder, de røde krabber, pig-beklædte monstre, pinball-agtige dimser og farvestrålende fisk. Der er dog også nogle problemer. For det første har vi omkring en million varianter af endless runner-temaet og for det næste mikrotransaktioner. Det bliver en hård kamp om min begejstring.

Jeg har generelt ikke noget imod spil med masser af mikrotransaktioner (hvilket min Real Racing 3-anmeldelse nok beviser), som er designet til at give spillere en gratis prøvetur og derefter lokke med salg af indhold. Men Sonic koster 13 kroner og har helt ærligt ikke særligt meget indhold, hvis vi sammenligner med EAs racer eller for den sags skyld Temple Run og Jetpack Joyride. Den har dog cirka det samme som de to sidstnævnte. Du løber, og du håber på en højere score.

Men flot ser det ud. Der er baner, der bringer minder om "hav-templet" på Segas hedengange Dreamcast-udgave og områder, der mere end lugter af Green Hill Zone. Når man løber ind i skærmen, og genkendelige figurer og områder suser forbi i 3D med høj hastighed, er det en fornøjelse. Lige indtil jeg dør, og som noget af det første præsenteres for spillets butik og bliver spurgt, om jeg ikke vil betale for at fordoble mit antal opsamlede ringe.

Sonic Dash

Ringene bruges som en slags møntfod til at hente nye (men ganske uopfindsomme) forbedringer. De fungerer samtidig som et "ekstra liv" hvis Sonic ramler ind i forhindringer eller fjender. Så ideen er god nok, den er bare så kedelig og uinteressant at se igen. Det er som man kender det fra de fleste endless runners: nye figurer, et forspring i begyndelsen af spillet, diverse power ups og som i dette tilfælde en fordobling af indsamlede ringe.

Alligevel griber jeg mig selv i lige at skulle have et enkelt spil mere, om ikke andet for lige at løse en miniopgave. High-scoren lokker og mekanikkerne er gode. Modsat Temple Run skal der ikke tiltes med ens iDims, hvilket jeg er yderst begejstret for.

Man stryger fingeren over skærmen for at skifte bane, stryger op for at hoppe, ned for at lave Sonics signatur-move og så stryger man febrilsk som man ville forvente i et heftigt musikspil, når et enkelt dødshop kun kan ende godt eller med bonus, såfremt man griber en eller anden fisk, der hopper foran en. Jojo, hurtigt går det, og flot ser det ud, men er det sjovt? Svaret er et mumlende: tjoe.

Sonic Dash
Sonic DashSonic Dash

Agent Dash, Jetpack Joyride, Pitfall, Robot Unicorn Attack, Subway Surfers, Don't Run With a Plasma Sword, Into the Dead, Punch Quest, A Good Day to die Hard: Die Hard 5, Wacky Dragons og Ski Safari har bevist, at svaret er et rungende ja, hvis man tilbyder noget unikt. Men med Sonic Dash er jeg desværre ikke sikker på, at det er nok med Segas ikoniske pindssvin og endnu en skabelonskåret udgivelse.

Endless runner-genren har forlængst passeret sine hvedebrødsdage, nu er den bare triviel, så snart der ikke bydes på opfindsomhed.

Sonic Dash

Bevares: Sonic Dash er sjovt. Fartfornemmelsen er fin og nostalgibenet kildes på de rigtige steder. Jeg har grebet mig selv i at smile stort, men har, efter at denne anmeldelse er leveret, ingen fornemmelse af, at jeg vender tilbage. For Sonic Dash er godt, jeg keder mig bare, også selvom mekanikkerne ingenting fejler. Det går stærkt, det er fyldt med farver, og der er ganske sikkert dårligere ting, du kan bruge 13 kroner på.

Men det er heller ikke en nødvendig tilføjelse til din app-samling. Genren får stadigt sværere ved at imponere, og sidste måneds hit er denne måneds kedsommelige tilføjelse. Genren er overrendt, og der skal stadig mere til at imponere.

Køb den, hvis du elsker Sonic og mangler endnu en endless runner til biblioteket. Sonic Dash er absolut godkendt, men forvent ikke mirakler.

Sonic DashSonic Dash
Sonic Dash
Sonic Dash
Sonic Dash
Sonic Dash
Sonic Dash
Sonic Dash
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Flot grafik, god styring og masser af nostalgi
-
Set så mange gange før, at man næsten får kvalme
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer