Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Riddick: The Merc Files

Riddick: The Merc Files

Riddick lander på mobilerne, men vi kunne sagtens leve uden.

  • Tekst: Lee West

Seks minutter og 26 sekunder. Så lang tid tog det mig at finde ud af at Riddick: The Merc Files er kedeligt. Ti minutter mere, så kunne jeg også konkludere, at det er uden skygge af historie, har tæskedum kunstig intelligens, og er som at spille en meget ucharmerende og kluntet udgave af de helt klassiske Metal Gear Solid-spil. Efter en halv time kunne jeg knapt holde mig vågen.

Riddick: The Merc Files

Som du nok kan regne ud på sammenligningen med Metal Gear Solid, så handler det om at snige sig rundt. Og det sker ved meget simple tryk. Du trykker der på skærmen, hvor du vil gå hen. Du trykker for at gribe fat i et lig og slæbe ham væk, så vagterne ikke bliver alarmerede. Du trykker på deres tabte våben, hvis du vil bruge disse. Du dobbelttrykker for at løbe, og det er sådan set det.

Riddick: The Merc FilesRiddick: The Merc Files
Riddick: The Merc Files

Som i de fleste spil af denne slags, kan du også zoome ind og ud ved at lave de sædvanlige knibebevægelser med to fingre, mens du kan rotere med et enkelt strøg. Sidstnævnte har dog flere gange resulteret i, at min figur begyndte at gå, fremfor at kameraet roterede. Uheldigt, men mere et spørgsmål om øvelse end dårligt design.

Til gengæld er resten af spillet fyldt med dårlige beslutninger. Om ikke andet er det håbløst uinteressant.

Riddick: The Merc FilesRiddick: The Merc FilesRiddick: The Merc Files

Du har seksten baner, og de kan alle løses på tre måder: Enten skal du snige dig til udgangen (men må godt dræbe fjenderne), ellers skal du snige dig til udgangen og dræbe en bestemt fjende (og må gerne dræbe resten af fjenderne), eller også skal du samle en genstand op og snige dig til udgangen (men må godt dræbe fjenderne).

Hvis du synes, at den foregående beskrivelse var kedelig, så prøv at spille dig gennem de 16 baner tre gange uden skyggen af historie, variation eller fornuftig intelligens. Det er kort sagt gabende kedeligt og kunne være hvad som helst andet end Riddick.

Bedre bliver det ikke af, at man kun kan spille de næste baner ved at optjene nok stjerner i de foregående. Altså ved at gennemgå banerne op til tre gange. Mit sjoveste øjeblik var, da en mand, jeg slog ud, faldt halvt ind i væggen og af en eller anden årsag fortsatte med at sprælle nu halvanden meter oppe i luften. Og så er der altså noget galt.

Riddick: The Merc FilesRiddick: The Merc Files

Man kan vælge at dele optagelser af sine baner med vennerne, hvorfor man skulle have lyst til det, har jeg svært ved at forestille mig. Men funktionen er der, hvis du selv kommer ud for sindsoprivende øjeblikke, som bare skal deles.

Kedelig lydside, fraværende historie, dum intelligens, nogenlunde godkendt styring, hæderlige mekanikker, uinspirerede omgivelser og en ligegyldighed over hele oplevelsen, kan ikke på nogen måde undskyldes. Slet ikke, hvis man vil sammenlignes med nogle ellers fortræffelige Riddick-spil.

Riddick: The Merc Files

Riddick: The Merc Files skuffer. Det er uinspireret, og ville have være godkendt som gratis reklame for Riddick-filmen, men som spil til en tyver vil jeg hellere æde en pap-burger fra McDonalds, og det siger alligevel en del.

Faktisk vil jeg hellere slutte anmeldelsen af med et billede af Dynamite Jack. Se det er et sjovt stealth-spil, der er endda en gratis lite-udgave, hvis du er nysgerrig. Jack han underholder. Hr. Riddick derimod, han kan ikke få andet end et opgivende skuldertræk for dette spil.

Riddick: The Merc Files
03 Gamereactor Danmark
3 / 10
+
Hæderlig styring, klassisk stealth
-
Uinspireret, meget lidt variation, kedelig lydside.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer