Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
The Wolf Among Us

The Wolf Among Us

Han er stor. Han er styg. Han er ulven iblandt os.. og den som skal holde styr på alle sagnfigurerne når der er ballade i New York.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Bigby Wolf har aldeles ikke en pletfri fortid. I mange hundrede år forfulgte han Den Lille Rødhætte, blæste huse ned for at kunne sætte tænderne i stykke med flæsk og var generelt en plage. Han ville ikke være den første man råbte sin nød til, medmindre man selvfølgelig hedder Peter. Men da det blev tid for sagnfigurerne til at forlade eventyrenes verden og bosætte sig blandt mennesker i et beskidt New York, var Wolf den med de bedste forudsætninger for at forhindre det lille eventyrsamfund i at kollapse. Et skrækindjagende ry er nødvendigt, hvis man skal have en chance mod både trolde og nisser.

I Telltales nye episode-inddelte spil er der altså ingen zombier på menuen. Denne gang bygger fortællingen på urban fantasy-serien Fables af Bill Willingham. Som en stor fan af genren og en storforbruger af eventyr passer det mig aldeles udmærket. Den grafiske stil er er herligt kontrastrig og spiller meget på forholdet mellem lys og skygge, hvilket giver en skøn dystopisk men indbydende stemning.

The Wolf Among Us
Ulven og skovhuggeren har aldrig kunnet sammen.

Præcis som i The Walking Dead er valgene du træffer essentielle for hvordan plottet udfolder sig, selvom at det ikke umiddelbart føles anderledes. Hurtige beslutninger påvirker udfaldet af situationen og hele din oplevelse, noget som vi ved Telltale har talent for. Den første del af The Wolf Among Us hedder Faith og føles meget velbalanceret. Episoden giver mig lige præcis smag efter mere, så jeg kan længes efter den næste del, uden at jeg behøver at forgå af utålmodighed. Blandingen af filmsekvenser og action er bekvem, og tempoet er perfekt til at holde interessen i live fra start til slut.

Dette er en annonce:

Jeg oplever dog ikke valgene som specielt komplicerede. Jeg er jo trods alt den store stygge ulv. Ja, nu er jeg Bigby Wolf, en sherif og "the good guy", men de gamle tanker hænger stadig ved, selvom jeg har foretaget en 180 graders vending og er blevet bamsefar. For ikke at afsløre for meget om historien, er det nok at fortælle at jeg skal opklare mord.

The Wolf Among Us
Colin er en af de tre ikke-så-små grise, som egentlig burde opholde sig på "farmen" for ikke at vække menneskenes mistænksomhed. I ved, talende - og rygene - dyr og alt det der.

Selv styringen kender vi fra The Walking Dead. I Xbox 360-versionen skal du blandt andet undvige ting og sager ved at flytte venstre styrepind i an bestemt retning, men i kampsituationer skal du oftest rykke en cirkel hen til et bestemt område på skærmen med højre styrepind, og aktivere en handling med højre trigger. For at udforske dine omgivelser kan du vælge imellem at se på ting med Y-knappen, eller samle dem op med A-knappen. Der er ingen sære krumspring, og man kommer hurtigt ind i rytmen.

Noget som har en enorm værdi for mig, er dog det faktum, at jeg har læst alle eventyrene om de karakterer, som optræder i spillet. Jeg fniser fornøjet for mig selv når jeg ser Ridder Blåskægs navn på navnelisten over beboerne i min opgang, og føler et enormt velbehag over at kunne vælge mellem at dræbe et monster på samme måde som i dennes eventyr - eller at lade være.

Dette er en annonce:
The Wolf Among Us
Det er mørkt, det er beskidt og det er fantastisk stemningsfuldt.

Har man ingen relation til nogen af figurerne, kan jeg forestille mig at oplevelse bliver en anelse ringere, men i alle tilfælde kan du tackle hændelserne som du har lyst. Blandingen af magi og hverdagsrealisme er interessant og vellykket.

Det går hurtigt at spille igennem den første del af The Wolf Among Us, og de få timer det tager føles som den optimale tidsramme til at blive opslugt af eventyret, baggrundsmusikken og den skønne følelse, det er at vide at jeg som Wolf er meget farligere, end jeg umiddelbart ser ud. Dette kan vi takke den obligatoriske troldeformel Glamour for, som skjuler sagnfigurernes sande identitet for almindelige mennesker, eller mundies som de bliver kaldt.

Jeg håber at de efterfølgende kapitler kommer til at byde på endnu mere interessante mysterier og intense beslutninger, da der er noget enkelt, ja næsten banalt, over hvordan man skal reagere i de mærkelig situationer trods tidspresset. Havde jeg fået tre ønsker, havde et af dem i hvert fald været at slippe for den hakkende grafik, hvor billedehastigheden ofte dykker. Når det så er sagt: Telltale, jeg er chokeret over hvor meget det er lykkedes jer at fortælle et eventyr. Fed seriefølelse, mørk tonesætning, varm genkendelse og et lille skvæt humor giver en lysende start på The Wolf Among Us

The Wolf Among Us
Der findes menneskelighed og varme i samspillet mellem karaktererne, selvom de ikke er menneskelige i deres udseende.
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Levende tegneseriegrafik, spændende genre, personlig oplevelse, gode interessante valg, kort men fængende, uforudsigeligt
-
Lidt hakkende billedopdatering til tider, lange load-tider
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Ballcrusher123
    Note: Dette er en anmeldelse af hele sæsonen af The Wolf Among Us. Jeg vil dog holde anmeldelsen spoilerfri, så folk der ikke har spillet det... 7/10

Relaterede tekster

The Wolf Among UsScore

The Wolf Among Us

ANMELDELSE. Skrevet af Pard Madrid

Han er stor. Han er styg. Han er ulven iblandt os.. og den som skal holde styr på alle sagnfigurerne når der er ballade i New York.

9
Telltale Games hopper på Xbox one og PS4

Telltale Games hopper på Xbox one og PS4

NYHED. Skrevet af Lee West

Udviklerholdet bag de forrygende The Walking Dead og The Wolf Among Us har nu meddelt, at de også planlægger at udgive serierne på den nye generation af konsoller....Indlæser mere indhold