Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Pokkén Tournament DX

Pokkén Tournament DX

Nintendo leder efter endnu et hit ved at genudgive Pokkén Tournament til Switch, men alt er ikke fryd og gammen.


Facebook
TwitterReddit

Kan I huske da Pokkén Tournament DX blev afsløret? Nintendo havde annonceret i forvejen at de ville løfte sløret for nye, store Switch-titler, og rygterne gik på at Game Freak endelig ville løfte sløret for rigtigt Pokémon-spil til den nye konsol. I stedet fik vi dette, en opdateret udgave af et kampspil fra Wii U-generationen. Jo, Pokémon-universet er da stadig i centrum, men det var ikke rigtig det fans havde håbet på, og det har spillet stået i skyggen af lige siden. Ikke bare det, Nintendo valgte sågar at udgive deres helt eget kampspil, Arms, to måneder forinden, som ikke ligefrem gør underværker for Pokkén Tournament DX's rolle eller formål på platformen.

Og nu står vi så overfor udgivelsen, den største af sin slags i september måned på Switch, så kan Pokkén Tournament DX klare skansen indtil større eksklusive titler som Super Mario Odyssey kan tage roret i næste måned?

Som udgangspunkt er det værd at bruge en linje eller to på at forklare præcis hvad du investerer i, hvis du går ud bruger dine hårdtjente håndører på Pokkén Tournament DX. Spillet er udviklet af Bandai Namco, og som navnet måske kraftigt hentyder til, så er der her tale om en kombination af udviklerens Tekken-serie og Pokémon-universet. Det er en måde at ekspandere de genre som universet normalt befinder og bevæger sig i, så derfor sidder Pokémon Company som udgiver sammen med Nintendo. Det er, med andre ord, et koncept, en aftale indgået imellem to parter, der begge ser økonomisk og brandmæssig vinding ved at sammensmelte serier.

Pokkén Tournament DX
Pokkén Tournament DXPokkén Tournament DX

Og selvom man umiddelbart tænker, ligesom med Mario + Rabbids Kingdom Battle, at dette er et koncept der ikke burde virke, så passer Tekken-seriens tekniske, kombinationsbaserede mekaniske opsætning faktisk ganske fint sammen med de farverige Pokémon. Man skulle ydermere antage, at netop fordi Pokémon, en serie og et univers der primært trives blandt de yngre aldersgrupper, er involveret, så er dette et kampspil af den tilgængelig slags. Du kan roligt tro om igen, for her finder du et af de mest komplekse kampspil jeg nogensinde har spillet, og med Tekken 7, Injustice 2 og Street Fighter V stående friskt i hukommelsen, så siger dette ikke så lidt.

Som udgangspunkt skyldes dette overgangen imellem "Field Phase" og "Duel Phase". En kamp imellem to modstandere skifter konstant imellem de to opsætninger, hvoraf Field afvikles frit i 3D, og fokuserer mere på projektiler og forsigtig tilgang til taktisk kamp, og Duel er mere klassisk Tekken, helt tæt på. Faktisk kan kombinationer af angreb skabe sømløse overgange imellem faser, som skaber en hidtil uset taktisk dybde. Du kan, hvis du spiller bevidst og strategisk, helt undgå Dual Phase hvis din karakter er bedre til at holde sig på afstand. Der er virkelig meget at sætte sig ind i, også selvom man har grundlæggende kendskab til genrens faste bestanddele. Det er mildest talt overvældende, og selvom jeg er sikker på at dybden også sikrer variation og langsigtet interesse, så sker det på bekostning af den tilgængelighed som Pokémon-brandet er synonym med. Det er ærlig talt lidt skudt forbi, selvom at det fungerer til den store guldmedalje.

Pokkén Tournament DX
Pokkén Tournament DXPokkén Tournament DX