Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Start the Party

Start the Party

Lee spiller Move og Start The Party, og konkluderer at dette spil ikke ender på indkøbslisten...

  • Tekst: Lee West

Kære læser, du skal nu til at læse en anmeldelse indeholdende en af mine laveste karakterer nogensinde. Inden vi går i gang så lad mig understrege, at dette ikke er et udslag af "jeg er hardcore-gamer, så jeg skal partout rynke på næsen af alt, der ligner hyggelige familiespil", det er heller ikke fordi jeg har et problem med Move-controlleren - faktisk kan du i min anmeldelse af Sports Champions se, at jeg synes den kan være fantastisk god.

Jeg elsker faktisk simple titler og har sunget med på Singstar, hygget mig godt med både Buzz, Scene It, Junglebogen, Wii Let´s Party, Wii Sports og en lang række andre "casual-titler". Men Start the Party er ganske enkelt så dårligt og så lidt gennemtænkt, at det er en udfording i sig selv, hvor man skal starte med kritikken.

Start the Party

Det tegner eller ganske godt. Første gang jeg tænder op for Start the Party, bliver jeg mødt at en farveladeglad introduktion, og min Move-controller er straks forvandlet til en kæmpehånd på skærmen. Der er masser af sjove konkurrencer at vælge imellem (tror jeg). Så jeg starter den første.

Her skal jeg klippe en persons hår på tid. Forestil en rund kugle, hvor du skal følge dele at toppen med din Move-controller og holde trigger-knappen nede når du rammer de dele, som du vil "klippe". Det er det. Hverken mere eller mindre. Bevægelserne du skal foretage dig, er samtidig så store, at det svarer til at skulle dirigere trafik. Monotomien er omtrent den samme også, dog uden chancen for at der sker noget interessant på noget tidspunkt.

Start the Party

Det næste festspil beder mig om at prikke til en række balloner. Stuen og spilleren er et grynet baggrundbillede, så ikke alene er det bøvlet, at se hvor man er med "nålen", men styringen ender også som ganske ulogisk. Et andet festspil beder mig om at være kunstner og male, eksempelvis ved at følge én lige figur og holde trigger-knappen i bund imens jeg følger stregen.

Så er der de faldende faldskærmstropper, der skal "blæses" på plads på en række tømmerflåder med din Move-controller, der nu er en gigantisk vifte. Og rammer de vandet, ja så *fnis* bliver de ædt af en upersonlig tegneseriehaj. Du kan ikke altid ramme korrekt, med mindre du har meget (meget) plads at bevæge dig på.

Indtil videre er der ikke så meget som et smil at spore på hverken mit ansigt eller mine inviterede testpersoner. Og det hjælper ikke stort, at den konstant larmende og "festlige" speaker-stemme på magisk tilhører den meste irriterende og intetsigende vært i et spil nogensinde. Hvis du synes at værten i Buzz kunne være irriterende, så forestil dig ham, men uden charme og uden gode dialoger, og du nærmer dig. Tilsæt måske lyden af negle på en tavle og nytårstalen fra det politiske parti du foragter mest. Sådan, velkommen til Start the Party-værten.

Start the Party

Heldigvis har danske spillere mulighed for at vælge den danske udgave af Start The Party, og her er værten anderledes god, dog uden nogensinde at nå nye højder.

Ideen med festspil der bygger på simple og fjollede mekanikker er i min bog helt fint og til tider enormt underholdende i den rette sammenhæng. Men Start the Party er grafisk ligegyldig og lydmæssig enerhverende.

Det hele serveres på en skabelonsskåret søndagsavisreklameagtig måde, hvor man skulle tro, at udvikleren har besluttet at casual spillere, er det samme som en bunke halvsavlende idioter med for mange penge.

Start the Party vil muligvis gerne ride med i slipstrømmen af nyhedsinteresse for Move, og snuppe lidt kunder. Men lad det ikke blive dig. Har du et børnehavebarn i familien kan det muligvis underholde en anelse, men ellers er Start The Party ikke velegnet til erfarne eller uerfarne spillere som andet end et skræmmeeksempel på casual-gaming.

Det er nu aften, og jeg afslutter min karriere som casual-gamer med at få taget et snapshot til billedalbummet. Det eneste der er synligt er min Move-controller, resten er et mylder af grove pixels og grønne og lilla kasser. Og det er måske meget godt, for så slipper man for at se mit tvære ansigtsudtryk.

Move er måske en del af fremtiden, men det er Start The Party ikke. Snup i stedet Sports Champions med til din nyindkøbte controller.

Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
02 Gamereactor Danmark
2 / 10
+
Den danske tale er bedre end den engelske
-
Alt for simpelt, kedeligt, irriterende, sjusket udførsel
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Et andet syn

Jonas Elfving - GRSE

Dette spil er ikke et udtryk for manglende kvaliteter på Move-controlleren, for responsen er fin. Desværre drømmer jeg om de kommende spil, mens jeg uengageret slår endnu en muldvarp i hovedet med min hammer. Og det holder ikke.

Start The Party kunne være blevet reddet, hvis der trods alt var flere spil, der var velegnede til flere spillere. Men oftest foregår spillene på skift. Dette er ikke acceptabelt fire år efter Wii Sports og 40 år efter Pong.

3/10