Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Front Mission Evolved

Front Mission Evolved

Front Mission Evolved sætter spilleren tættere på eksplosionerne og pansrede robotdragter end nogensinde før. Double Helix og Square Enix står bag denne svært bevæbnede ekskursion.

En farvestrålende robot skøjter over asfalten, mens kugler der ville rive mennesker i småstykker preller af på panseret. To skuldermonterede missilplatforme sender en hvirvelvind af arrige raketter efter fjendtlige tanks og Wanzers. En salve eller to mere er alt hvad der behøves for at skrotte det dyre isenkram.

Front Mission Evolved er et actionspil i tredje person med udgangspunkt i tunge skyts monteret på de forfærdeligt opkaldte "Wanzers" hvis navn er ufatteligt svært at tage seriøst. Et stort arsenal og masser af frihed til at tilpasse din Wanzer er det helt store trækplaster i dette spil.

Dylan Ramsey, en glorificeret mekaniker hos en af de største Wanzer-producenter, bakser med en prototype der skal imponere de militære overhoveder. Hans kollega plaprer løs med en ugudeligt californiansk dialekt, men overdøves heldigvis snart af kanonbrag og dundrende kollisioner af metal mod metal.

En fjende, der ikke umiddelbart har noget at gøre i New York, angriber uden varsel byen. I et forsøg på at redde sin far falder Dylan Ramsey over spor der kan lede militæret på sporet af de virkelige syndere.

Front Mission Evolved

Jeg vil ikke betegne historien i Front Mission Evolved som en skelsættende oplevelse, men der er bestemt dele af den der fungerer helt efter hensigten. Dylans spæde skridt som en del af militæret og slutningen er især ganske vellykkede. Dialogen er som regel underholdende og kun få gange holder stemmeskuespillerne så lange dramatiske pauser at man skulle tro de havde problemer med at bladre i manuskriptet.

Der er også dramatiske sekvenser som ikke rigtig formår at overbevise, men set i lyset af de humoristiske og letsindede situationer er de dog hurtigt glemt, og tilbage står en elementært underholdende historie på godt otte timer, der dog ikke når samme højde som de stratosfæriske elevatorer der er omdrejningspunkt for flere af spillets konflikter.

Til tider er man nødt til at forlade din Wanzers førersæde og fortsætte videre til fods. Da jeg kom ud for dette første gang var jeg bange for at det ville blive forfærdeligt. Mine bange anelser var heldigvis ikke præcise, men på trods af dette er disse sektioner stadig klart spillets svageste punkt.

Front Mission Evolved

Udover det helt acceptable men ret ensformige gameplay, vil du også støde på bosser, ofte de samme mere end en gang. I langt de fleste tilfælde vil der ikke være de store problemer med at besejre dem, men nær slutningen lader udviklerne sig åbenbart friste af hvad der bestemt ikke kan betegnes som fair play. Forstå mig ret, jeg ser helst at spil bliver mere udfordrende efterhånden som man spiller, men når ét fejltrin kan sætte mig ud af spillet kan jeg godt gå hen og blive lidt træt af det.

I løbet af din karriere som Wanzer-chauffør vil du se pengene rulle ind. Disse hårdt optjente lommepenge er bedst brugt på opgraderinger til dit elskede køretøj, men bare rolig, den pink maling er gratis. Hvor valutaen bruges er på nyt karosseri og lemmer til din Wanzers struktur, samt våben og udrustning der kan være alt fra raketstyr og tromlekanoner til skjold og knojern.

Mulighederne er utallige og resultaterne kan være overraskende og fantastiske. Da jeg første gang affyrede samtlige missiler i min rådighed var det svært at tørre smilet af mit ansigt igen.

Hvor forfærdeligt navnet Wanzer end ruller af tungen, er det svært at finde på meget ondt at sige om udseendet af disse menneskestyrede mekaniske tanks på ben. Om du vil dejse rundt i en kasseformet dims på fire ben eller have kontrollen over en smidig, to-benet version, ser de tunge maskiner ud som de skal.

Front Mission Evolved

Anderledes står det til med de menneskelige karakterer, Dylan Ramsey ligner Nathan Drakes lillebror i lav opløsning, og de andre er ikke sluppet meget bedre fra det. Nogle ganske fine ansigtsanimationer redder dagen for de ellers ikke så kønne personer og tilføjer nok liv til scenerne til at modellernes udseende kan tilgives.

Historien udspiller sig i vidt forskellige omgivelser, fra New Yorks bredde veje til mere tropiske klimaer og sågar antarktis. Den grafiske kvalitet af omgivelserne varierer ligeledes. Teksturer holder ikke altid til længere end korte blikke, mens andre steder danner et flot helhedsindtryk på trods af de teknisk uimponerende komponenter.

Der er mulighed for at spille mod andre i de sædvanlige konfigurationer af hold-kampe og alle-mod-alle.

Mit første indtryk af Front Mission Evolved var at det nok var det rene vanvid, hvilket jeg endte med at få ret i. Men vanviddet bragte flere positive end negativer oplevelser, især i form af det store arsenal og muligheden for at skabe sin helt egen Wanzer. Det er synd og skam at jeg ikke fandt andre at spille mod. Men kampagnen i sig selv, samt den store spilleglæde, burde være nok grund til at leje Front Mission Evolved eller holde øje med om prisen falder.

Front Mission Evolved
Front Mission Evolved
Front Mission Evolved
Front Mission Evolved
Front Mission Evolved
Front Mission Evolved
Front Mission Evolved
Front Mission Evolved
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Herligt vanvid, gode muligheder for at personliggøre sin Wanzer, utal af forskellige våben
-
Ujævn grafik, til tider frustrerende gameplay
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer