Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
The Sims 3 Console

The Sims 3 Console

Er det mon endelig lykkes EA at oversætte den vindende formular fra PC'en til konsol, og har The Sims mon fundet sig et nyt hjem? Læs med og få svar på spørgsmålene...


Det har ikke altid været lige let at være konsolejende Sims-fan, for det er aldrig rigtig lykkedes at oversætte alle mulighederne fra de enormt populære PC-versioner til konsollerne. Ingen synes at have været mere klar over problemerne end udvikleren bag spillet, og måske derfor virker det som om EA denne gang har koncentreret sig mere end nogensinde for at få det hele til at lykkes.

Som du måske allerede ved, er der skiftet lidt på balancen i det tredje Sims-spil, således at det nu i højere grad går ud på at styre din Sim og dennes hverdag, og knapt så meget på at lege indretningsarkitekt med flair for smarte stuer, soveværelser og fællesrum. Mulighederne for at købe ind til hus og bestemme hvor møblerne skal stå er dog stadig inkluderet, men i hovedparten af spillet vil du i højere grad skulle sørge for at leve livet som en Sim.

Ligesom i PC-versionen er den største nytilføjelse til den kendte Sims-formular, at alle dine Sims nu laves ud fra fem forskellige grundværdier som du selv vælger. Ser du gerne at din Sim bliver en videskabsmand, kan du gøre ham til et geni fra starten af spillet, hvilket vil betyde at han har lettere ved at lære nye ting. Der er masser af forskellige værdier at vælge i mellem, og faktisk er det muligt at sammensætte sin Sim på let vis, uanset hvad fremtidsplanerne er.

Yderligere er Simsne nu heller ikke bange for at fortælle dig om deres ønsker, uanset hvor mærkværdige de måtte være. Ønskerne kan rangere lige fra gerne at ville se en bestemt TV-kanal til at tage sig en løbetur, men fælles for dem alle er at de belønner dig med de såkaldte Karma-points, en slags valuta der lader dig gøre brug af de nytilføjede Karmakræfter.

Karmakræfterne er noget helt nyt i Sims-serien, og er specielle superkræfter der på et splitsekund kan have markant indflydelse på hverdagen for din Sim. Således er en af Karmakræfterne eksempelvis at gøre din Sim til en charmetrold som ingen kan stå for, mens en anden lader din Sim forvandle til et geni for hvem intet er umuligt. Der er dog også blevet plads til mere ondsindede Karmakræfter, som at starte en ildstorm eller gøre alle omkring din Sim ulykkelige.

Før du får mulighed for at bruge Karmakræfterne skal de dog først indtjenes, og dette betyder at du skal gennemføre alskens forskellige udfordringer. Udfordringerne sørger spillet hele tiden for at give dig, og flere af dem er heldigvis af den sjove og lidt skøre slags. En af de første jeg blev givet var for eksempel at lade min Sim træne i det lokale fitnesscenter, indtil han faldt om af udmattelse og faldt i søvn på det nærliggende fortov. Udfordringerne findes dog i alle størrelser, og lader dig indtjene penge hvormed du kan købe nye ting til dit hus, samtidigt med at de også en gang i mellem belønner med en Karmakræft.

Uanset om man vælger at spille Xbox 360, Playstation 3 eller Nintendo DS-versionen af The Sims 3, vil den nærliggende by også være hyggelig at udforske. Her bydes der ikke kun på jobmuligheder, men også natklubber, spisesteder, museer og andet hvor du kan møde nye Sims, og opgradere evner inden for nye områder. Hvor du går hen er helt dit eget valg, og friheden klæder i den grad spillet.

Det er imponerende hvordan det er lykkes EA at klemme næsten ethvert aspekt af PC-versionen ned på Xbox 360, Playstation 3 og i endnu højere grad Nintendo DS, og sjældent virker det som om man har måtte gå på kompromis med noget som helst.

Vælger du Xbox 360 eller Playstation 3-versionen vil du skulle bruge den første times tid på at lære hvordan de forskellige muligheder er placeret på controlleren, og du vil også blive tvunget til at acceptere de hyppige indsæsningstider. Er du Sim-fan er det dog det hele værd, for dette er den bedste version af noget Sims-spil på konsol, og intet tidligere spil i serien er kommet så tæt på at være lige så sjov som PC-versionen.

Begrænsninger er der flere af i Nintendo DS-versionen, ikke mindst fordi enkelte af de øvrige versioners muligheder helt er blevet sorteret fra. Derfor er "Woo-Hoo" muligheden ikke del af spillet mere, ligesom man heller ikke kan lade sine sadistiske tendenser gå ud over Simmerne længere.

Til gengæld indeholder lommeversionen stort set alle de samme muligheder, og uanset om du vil lege karrierekomet eller indretningsekspert er det alt sammen inkluderet her. Grafikken er en smule grynet, kameraet sjældent hvor det børe være, og engang i mellem virker det som om den lille lommekonsol har lidt svært ved at følge med spillet, hvilket betyder en nedsat billedhastighed. Det er dog småproblemer der er nemt overkommelige for enhver fan, som i længere tid har måtte undvære et godt transportabelt afsnit af serien.

Hvis du altid har været en smule nysgerrig i forhold til Sims-serien, men har foretrukket at spille på din konsol, er her endelig spillet som vil tilbyde dig alle de muligheder som PC-ejerene har fortalt om i så lang tid. Det virtuelle dukkehus er for alvor klar til at åbne dørene op for et helt nyt publikum.

The Sims 3 Console
The Sims 3 Console
The Sims 3 Console
The Sims 3 Console
The Sims 3 Console
The Sims 3 Console
The Sims 3 Console
The Sims 3 Console
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Næsten alle de samme muligheder som på PC. Karmakræfter. Udfordringer.
-
Kontrollen kræver tilvænning. Har du spillet PC-versionen, har du set det hele før. Ingen "Woo-Hoo" i Nintendo DS-versionen.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Dinobambino
    (Skal lige siges at det The Sims 3 til PC jeg har lavet en anmeldelse af) Sims3. Alle kender i hvert fald Sims, og har både en mening og en... 3/10