Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Sports Island Freedom

Sports Island Freedom

Bag det lidt kryptiske navn Sports Island Freedom ligger der endnu en titel til Kinect, som vil have dig til at hoppe rundt foran fladskærmen og lege eliteidrætsudøver. Vi har iklædt os det nyeste indenfor aerodynamisk og svedtransporterende sportsudstyr og herefter taget turen igennem spillet.


Der er efterhånden ikke mangel på partytitler til Kinect, hvor vi rødmossede kan hygge os foran konsollen. Men udvikleren af Sports Island spillene til Wii følte alligevel, at vi Xbox 360-spillere også skulle have en Kinectificeret version af deres sportsserie. Om dette var en prisvindende idé, vil jeg allerede her fra starten sætte alvorligt spørgsmålstegn ved.

Når man sidder med spilæsken i hånden, så er der ikke basis for andet end begejstring. Der loves sjov med hele ti sportsgrene, hvor en anmelderrost titel som Kinect Sports alene udfordrede dig med seks styks. Men allerede efter at spillet har været i din Xbox 360 i få minutter, så står det soleklart, at kvantitet aldrig slår kvalitet.

Sports Island Freedom

Tager vi fat i titlen Kinect Sports igen, så har den to sportsdiscipliner tilfælles med Sports Island Freedom - boksning og beachvolley. Desværre er begge disse grænsende til uspillelige i Sports Island Freedom, da styringen ganske simpelt ikke er præcis nok.

Allerede fra den først menuskærm lugter man ballade. Styringen er så upræcis, at jeg troede min Kinect var gået i stykker eller havde rykket sig ovenpå fladskærmen. Men efter hurtigt at have haft en anden velfungerende titel i maskineriet, så stod det klart, at dette blev en svær titel at komme igennem. Man kæmper fra menu til menu for at få lov til at vælge efter eget ønske. Ens virtuelle hånd på skærmen udviser skræmmende symptomer på Parkinsons syge, hvilket helt ærligt ikke er Kinect værdigt.

Sports Island Freedom

Det gode ved Kinect til netop dette spil, er manglen på en controller i min hånd, for dette forhindrede splintrede plastikstumper i at flyve omkring mit hoved. Dette er den absolut dårligste udnyttelse af Kinect-teknologien, som jeg endnu har oplevet. Man oparbejder hurtigt en solid omgang indestængt frustration efter tid med denne titel.

Der er inkluderet sportsgrene, som på papiret lyder sjove - eksempelvis paintball og snowboard. Lige netop disse to er så desværre de absolut mindst spilbare sportsgrene i pakken. Igen var det styringen som gjorde ellers lovende sportsgrene til potentielle kandidater til at forårsage sprængninger af blodkar i ren arrigskab.

Sports Island Freedom

Boksning er en af de titler, som overlapper med Kinect Sports. Men desværre føler man sig som en beruset og noget arrogant Mikkel Kessler, uden den mindste lyst til at beskytte sig mod modstanderens slag. Blokering af modstanderens slag er helt umuligt, da spillet ikke registrerer det. Skal man have lidt kvalitet ud af denne del af spillet, så kan man hive en ven med ind på split-screen. Her kan man så synkrongrine over hvor elendigt styringen fungerer. Men desværre er denne underholdning selvsagt kort.

Andre sportsgrene som er acceptable er stikbold og kunstskøjteløb. Stikbold begynder dog at blive en sand udfordring, når man erkender, at det er tæt på umuligt at gribe bolden - virkelig surt i stikbold! Kunstskøjteløbet minder om en omgang Guitar Heroes på is, hvor man skal lave forskellige figurer, når ens virtuelle jeg rammer en oplyst cirkel.

Desværre er tutorial-delen af titlen ret elendig. Nye evner skal læres ved at læse tekst, som beskriver hvilken bevægelse din krop skal lave. Efterfølgende kan man så prøve en practice-runde. Med fare for at løbe tør for negative tillægsord, så er denne del af titlen alt andet end informativ. Eksempelvis lærte jeg aldrig hvordan man lander efter et hop med snowboardet eller hvordan man lavede trick mens man hang i luften. Hvorfor ikke bare vise dig, hvordan man gør tingene - dette gør alle de store titler på Kinect eksempelvis?

Sports Island Freedom

Den eneste sportsgren som jeg besøgte et par gange var bueskydning. Den simple kontrol som denne disciplin kræver tillod faktisk et underholdende spil, hvor man skulle tage højde for vind og distance før ens Robin Hood-skud forlod buen. Dette er for mig den eneste grund til at skiven igen rammer min Xbox 360.

Grafisk og lydmæssigt er underholdningen også begrænset. Jeg oplevede flere gange hak i animationerne, hvor virtuelle med- eller modspiller lavede noget god old-school electric boogie. Selvom dette var ganske underholdende, så er jeg ikke overbevist om, at det var udviklernes mening, at det skulle underholde på den måde. Musikken blev hurtigt ulideligt, og jeg savnede Kinect Sports ret fede og velfungerende valg af kendte melodier.

Dette er årets nitte af en julegave. Men hvis nu moster Maren alligevel giver dig dette spil i julegave i år, så anbefaler jeg, at du smiler og siger pænt tak, hvorefter du ved førstkommende lejlighed smutter ned fordi din lokale spilpusher og bytter det til en anden Kinect-titel. Hvis du mangler et sportsspil til sensoren, så er Kinect Sports klart at foretrække frem for Sports Island Freedom.

For ikke at miste troen helt på Kinect-teknologien, så smed jeg frisk Kinect Sports og derefter Ubisofts Your Shape i maskineriet efter denne oplevelse. Allerede efter få minutter var jeg blevet forsikret om, at køb af Kinect alligevel ikke var en eklatant fejl.

Sports Island Freedom
Sports Island Freedom
Sports Island Freedom
Sports Island Freedom
03 Gamereactor Danmark
3 / 10
+
Bueskydning.
-
Umulig styring, kedelige sportsgrene, musikken. Tutorial-delen. Kedelig grafik.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer