Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
DC Universe Online

DC Universe Online

Superhelte og superskurke, det er nogenlunde hvad DC Universe Online byder på, hvilket er set i andre MMOs som City of Heroes og Champions Online. For første gang er karakterer som Batman og Superman med i kampen.


Gotham, en af de mest uvenlige fiktive byer. Hjemsted for store virksomheder som WayneTech, og mere lyssky operationer der beskæftiger endnu flere. Til enhver anden tid ville Batman og Robin være oppe til deres ører i arbejde, men takket være et besøg fra en Lex Luthor fra fremtiden, er der nu en regulær hær af folk til kamp for retfærdigheden. Men hov, der er vidst også læssevis af nye skurke under Jokerens tvivlsomme lære.

DC Universe Online er et MMORPG, der har været længe under opsejling. Nu er det på gaden, og med det muligheden for at bekæmpe kriminalitet eller skabe kaos med en bred vifte af personer fra DCs alen-lange karakterliste.

Historien der står til grund for at der lige pludselig er massevis af nye helte og skurke er at Brainiac (en uhyre avanceret kunstig intelligens med et gevaldigt samler-gen) har invaderet jorden, og mens helte og skurke har været i håndgemæng, har Brainiac stjålet deres kræfter. Lex Luthor formår dog at stjæle de Exobytes, der opbevarer de stjålne kræfter, og rejse tilbage og advare alle der vil lytte, samt at udløse de kræfter i befolkningen, der kan give menneskeheden en chance. Det er lidt snørklet, men efter tegneserie-standarder er det ret logisk.

DC Universe Online

Fokusen i spillet er på action og et mere engageret kamp-system, end hvad der normalt findes i MMORPGs. Der er kombinations-muligheder, dog ikke helt så sofistikerede som i for eksempel Bayonetta eller God of War, men milevidt bedre end bare at trykke på tastaturet og se de korresponderende besværgelser og angreb blive udført. Selv når man bliver sat på de lidt mere velkendte og hjernedøde opgaver er det underholdende, for kamp-systemet holder hele vejen, og føles til tider som et helstøbt action-spil, frem for et MMORPG.

Der er stadig mulighed for at lære masser af evner og specielle egenskaber, men med den mulighed kommer en af DC Universe Onlines største svagheder - der er simpelthen ikke plads til det man gerne vil have. Med et tryk på R2 eller L2-knappen aktiveres en del af din action-bjælke, og i sidste ende er der kun mulighed for at have seks evner på fingerspidserne. Det er pokkers ærgeligt at skulle frasortere nye evner, fordi man ved man alligevel aldrig får dem brugt.

Spil som dette er i høj grad afhængige af indhold for at holde spillere interesserede og, vigtigst for bundlinjen, interesserede i at betale. Dertil kommer den måske største svaghed, der er bare ikke så meget at lave i Gotham og Metropolis. Vejen til niveau 30 er godt nok præget af sjove boss-kampe, der kæmpes side om side med DC-karakterer. Men det føles meget adskilt, efter den ene skurk kommer den næste, lidt længere henne af vejen.

Der er også meget få opgaver fra man først hører om skurkens/heltens planer, til man står ansigt til ansigt med dem. Det gør det hele lidt anti-klimaktisk. Det virker sjældent som om der er en overordnet historie, og udover de små himstregimser der kan findes rundt omkring, er der heller ikke meget grund til at udforske byerne.

DC Universe Online

Alerts, DC Universe Onlines version af 'instances', fungerer præcist som man kan forvente: ind med en gruppe, tæv en masse svæklinge og rund af med en udfordrende kamp mod hvad end der tager tjansen som boss. Det kommer også med samme svaghed som man forventer, andre personer (eller sig selv, for den sags skyld) kan lynhurtigt ødelægge oplevelsen. For MMO-veteraner er det efterhånden dagskost at en eller anden springer rundt og ter sig fjollet, men det er bestemt fordelagtigt at finde et godt hold super-kammerater at tackle disse opgaver med.

Når spillere nu både kan være skurke eller helte, må de da også kunne banke hinanden, hører jeg dig tænke (min superkraft er telepati). Ja det kan de da, men ikke nok med det, det er også muligt at træde i skoene på helte og skurke som Batman, Robin, Bane og jeg kunne blive ved kunne jeg. Hvad end man tager sit eget kostume på, eller "låner" et fra Bat-hulen, er der flere spiltyper at prøve superkræfter med. Der skal kontrolleres zoner, eller transporteres et eller andet, alt sammen pakket ind i en DC-kontekst. Som regel kan man dog slippe afsted med bare at tæve løs på modstanderen.

DC Universe Online

De to steder man kommer til at opholde sig mest, Gotham og Metropolis, er faktisk virkelig godt skruet sammen. At Gotham altid er indhyldet i nattemørke, mens Metropolis er under en skyfri himmel, er skønne detaljer. Jeg oplevede dog en hel del teksturer på bygninger der ikke helt blev indlæst hurtigt nok, specielt under flyveture i Metropolis havde spillet lidt svært ved at følge med.

Men spillet tager sig godt ud i langt de fleste situationer. Den store menneskemængde gør den helt store detaljegrad umulig, men designerne har arbejdet godt med hvad der har været muligt. Det er også vigtigt at pointere, at skurkene og superheltene har deres velkendte personligheder i god behold, og udseende der passer til.

Det sidste superhelte-mmo der udkom, Champions Online, havde et fuldstændig vanvittigt antal muligheder for at lave sin egen, unikke karakter. Sådan er situationen desværre ikke her. Der er tre krops-typer at vælge mellem, og hvis du laver en kvindelig karakter må du håbe hun har super-styrke for at undgå alvorlige ryg-problemer. Kostumevalg er også begrænsede, og selv efter at have fundet noget nyt grej, der åbner op for nye kostume-dele, er det stadig svært at lave præcis den skurk eller helt man har i tankerne.

Når man bygger sin karakter, skal man også vælge hvorvidt man vil bruge teknologiske dimser, som Batman, magi som Circe eller meget andet. Det bestemmer den sekundære rolle man kan udfylde, da alle kan vælge bare at uddele øretæver til højre og venstre. Det virker såmænd fint, men beskrivelserne til visse egenskaber er lidt kryptiske, så man kan godt blive lidt forvirret i starten.

Våben-klasser vælges fra starten, hvilket blandt andet bestemmer rækkevidde. Der kan låses op for andre våben senere, men man er i et godt stykke tid låst fast på sit første valg.

For dem der bare vil lige lukt ind i kampen mod (eller for) det onde, kan man vælge en skabelon baseret på en god håndfuld skurke og helte. Man bliver ikke en decideret klon, men inspirationen er mere end tydelig.

DC Universe Online

Det helt store trækplaster i DC Universe Online ligger lidt i navnet, det er DC-universet. Det betyder at jeg endelig har kunnet kæmpe side om side med Batman, mod Jokeren, noget der har været en drengedrøm siden jeg så den gamle tegneserie i fjernsynet, tidligt om morgenen inden jeg drog i skole. For alle der kender universet godt, er der også masser af godbider, hentydninger til tidligere oplevelser med skurke, eller små lyd-klip der kan findes rundt omkring fra blandt andre Lois Lane, der giver en smule baghistorie til hvad end der foregår i området.

Også på lydsiden er der kælet for fans. Mark Hamill og Kevin Conroy lægger stemme til deres respektive alter egoer Jokeren og Batman. Om du bare er glad for Batman: Arkham Asylum, eller har set alt de nogensinde har lavet i de roller, er det lækkert at høre de mest erfarne rolleindhavere gøre hvad de er bedst til.

Musikken er heller ikke tosset, Metropolis er hjemsted for triumferende fanfarer der virkelig træder i karakter når man flyver mod toppen af en skyskraber, præcis som Superman ville gøre det. Gotham er derimod et dystert sted, der ikke tager brug af de helt store armbevægelser. Punktligt og præcist, akkurat som Batman.

Jeg ville ønske at jeg kunne give min ubetingede anbefaling af DC Universe Online, men det er svært at gøre når mængden (bestemt ikke kvaliteten) af indhold halter lidt. Det samme gør karakterskaberen. Hvis du aldrig har haft en interesse i superhelte eller DC, kan du med ro og mag lade DC Universe Online være. Men hvis du som mig har lyst til at banke retfærdigheden ind i baryler og banditter til solen står op, så giv det en chance. For selvom der mangler lidt, er det der er tilstede en kanon omgang underholdning.

DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
DC Universe Online
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Der er taget god hånd om DC-universet, kamp-systemet, Kevin Conroy og Mark Hamill.
-
Mangel på indhold, skrabet karakter-skabelse, ingen plads til alle sine evner.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer