Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Nintendogs + Cats

Nintendogs + Cats

Sukkersøde kæledyr og kantede hvalpe i stereoskopisk 3D. Vi leger dyrepasser på farten.

  • Tekst: Daniel Guanio - GR NO

Rækken af lanceringsspil til 3DS er måske ikke uhyre spændende for de mest hårdhudede spillere, men til gengæld bør både lillesøstre og småkusiner brøle af glæde. Nintendogs + Cats er det samme spil som udkom til Nintendo DS for seks år siden (du store, hvor tiden går!), men med den tilføjelse at hvalpene kan nydes med forbedret grafik og i stereoskopisk 3D.

Endvidere kommer spillet med en anden nyhed, der tydeligvis er så afgørende, at den har gjort sig fortjent til en plads i titlen. Hvor vi tidligere var begrænset til at kæle og pludre med hundehvalpe, er kattekillinger nu også trådt ind på scenen. Små søde kattekillinger som tumler og ruller rundt på gulvet mens de spinder og miaver og generelt opfører sig som en dyreelskers våde drøm. De bliver ikke mindre uimodståelige af 3D-effekten, selvom jeg nødigt vil beskrive teknologien som fremtiden for dyrepasserspil.

Spillets præmis er altså ikke noget, der får armene op i vejret. Som Nintendogs på Nintendos forrige håndholdte drejer det sig hovedsageligt om at passe og lege med hundehvalpe af forskellig slags. For en 9 år gammel allergiker er dette en perfekt erstatning for en ægte hvalp, minus den ubetingede kærlighed og de løse hår overalt. I Nintendogs er hundene evigt unge, fanget i en uendelig tilstand som snublende charmebomber, og det samme gælder kattene.

For at tage bedst mulig hånd om dine kæledyr skal de fodres, leges med, luftes og aktiveres. Der er en hel del legetøj at vælge imellem: radiostyrede helikoptere, balloner, tennisbolde, spilledåser og frisbees. Der skal ikke være nogen tvivl om at enhver hund og kat vil sætte pris på den slags (mindst lige så meget som ejeren). Er man, som mig, vokset op med mere virkelige og fysisk håndgribelige kæledyr, kan dette ikke anses for at være en sammenlignelig eller troværdig fremstilling, men med muligheden for at udklæde og dressere krabaterne bliver det alligevel en morsom, letbenet variant af virkeligheden.

Både hund og kat kan trænes til at lave forskellige tricks ved hjælp af mikrofonen. Efter at have mestret et par teknikker kan din heldige udvalgte tages med på hundeshow og dressurkonkurrencer. Her får man point baseret på lydighed og responstid, faktorer som bestemmes af hvor meget du har terpet på materialet. Jeg blev uheldigvis tvunget til at overtage en anden spillers lille hvalp, den uregerlige køter Salt, og måtte derfor intensivere træningen til fire øvelser om dagen.

Nej, det passer ikke, men hver hvalp har ganske rigtigt sin egen personlighed. Til dels. Med min manglende uddannelse inden for dyrepædagogik kan jeg ikke sige hvor mange forskellige opførselsmønstre, der er programmeret ind i spillet, men der kan ikke være tale om mange. Det er klart at illusionen brydes, når Pepper opfører sig på præcis samme måde som Salt, selvom jeg ikke vil gå så langt som at straffe spillet for denne mangel.

Af nye 3DS-eksklusive funktioner har man ansigtsgenkendelse, skridttæller og såkaldt AR - Augmented Reality. Førstnævnte bruger naturligvis 3DS'ens kamera for at identificere dig som ejer. På den måde vil Salt måske reagere anderledes, hvis en anden spiller åbner konsollen, hvilket forklarer hans opførsel over for mig. Salt valgte at være mere modvillig og stædig med mig end med sin oprindelige ejer. Men med mit hundetække kan jeg derimod forsikre jer om, at mig og Salt sidenhen er blevet perlevenner.

Skridttælleren fungerer som skridttællere er flest. Ved at klappe konsollen sammen og gå rundt med den i baglommen bliver dine skridt registreret, og du går derfor indirekte tur med hunden. Når du så åbner konsollen igen kan det ske at Fido eller Trofast har samlet en gavepakke op på vejen, som regel i form af noget nyt legetøj eller udstyr (halsbånd, hatte, briller og så videre).

Augmented Reality er på den anden side et mindre vigtigt værktøj for spillets helhed, men lader dig bruge kameraerne på bagsiden af konsollen til at trylle din killing eller hvalp frem på en fysisk flade efter eget ønske. Det gøres ved at lægge et medfølgende kort på fladen, pege kameraet mod kortet - og vupti, din lille firbenede prins eller prinsesse er nu en del af den virkelige verden på skærmen. Sjov gimmick, men ikke noget der overgår den medfølgende AR-demo i 3DS-softwaren.

Nintendogs + Cats er knap nok et nyt spil. Det gøres mere levende i stereoskopisk 3D, men de andre nyheder gør absolut ingenting for at retfærdiggøre en relancering. Katte er som dyr mere reserverede end hunde, hvilket gør dem endnu mindre ideelle i et spil end i virkeligheden.

Har du aldrig haft en DS, er du mellem 7 og 14 år og drømmer du om kæledyr i søvne, er Nintendogs + Cats spillet for dig. For alle andre er dette et unødvendigt tilskud i rækken af lanceringsspil til 3DS, og mest af alt en udvidet teknologidemo.

Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
Nintendogs + Cats
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Søte hvalpe og killinger, upåklagelig 3D-effekt, større udvalg af hunderacer end tidligere
-
Essentielt det samme spil som for seks år siden, begrænset antal aktiviteter, skridttæller og AR er kun gimmicks
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer