Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Minecraft: Pocket Edition

Minecraft: Pocket Edition

Minecraft lander i en lommeudgave til iOS og Android, men er det pengene værd, og kan Lee klare sig gennem hele anmeldelsen uden at nævne LEGO?

  • Tekst: Lee West

Nintendos spildesigner og guru Shigeru Miyamoto udtalte engang, at det vigtigste i spildesign var at sørge for, at mekanikkerne virkede. Når de var på plads, var det tid til resten. Man skulle tro at svenske Markus "Notch" Persson har lyttet godt efter i timen. For Minecraft fungerer, og grundmekanikkerne er lige i skabet.

Ganske vist har det Minecraft, vi kender i dag, vanvittigt mange flere features end det oprindelige Minecraft (Har du glemt det, kan du klikke og spille det lige her).

Faktisk blev denne chefredaktør hylet ud af flere kollegaer, da han insisterede på at vælge et beta-spil blandt årets spil i 2010. Nu er spillet efter hvad der føles som evigheder et "ægte spil". Og i den forbindelse er Mojang gået videre til de håndholdte platforme. For nu skal de også være med.

Minecraft: Pocket Edition er navnet og det dækker i bund og grund over en håndholdt udgave af det klassiske Minecraft. Det vil sige før der kom dyr, fjender og survival-mode. Dette er den kreative sandkasse og intet mere.

Minecraft: Pocket Edition
Invader Island blev denne anmelders ode til videospil.

Smag lige engang på dette: hvis du spiller på din iPad/tablet, er det ikke en lommeudgave, du kan ikke crafte og du kan ikke mine. Det får navnet Minecraft: Pocket Edition til at virke ufrivilligt komisk.

På iOS har vi allerede Eden World Builder, der leverer en langt mere helstøbt oplevelse (dog uden de velkendte skins), og vi har Junk Jack, der i bund og grund er det moderne Minecraft i 2D. Og så er der Steincraft til Android, der er billigere. For slet ikke at nævne ovenstående link, der er stor set identisk og gratis at benytte. Hvorfor så indkøbe lommeudgaven?

Der er få ganske gode grunde. For det første kan du helt uden problemer spille sammen med Android og Apple-brugere som du har lyst. Du kan dele kort mellem lommeformaterne og bygge sammen i multiplayer på tværs af formaterne.

Alligevel er det tid til endnu en skuffelse: du kan ikke bruge eller dele kreationer til eller fra din PC.

Minecraft: Pocket EditionMinecraft: Pocket Edition
Man kan vælge mellem flere indstillinger, så det 3 MB lille program kan trækkes på det meste hardware. Nogle vil måske mene at valget står mellem grimt og meget grimt, men for fans er dette en fantastisk udsigt.

Men hold nu vejret. Mojang har om nogen vist, at opdateringer og tilføjelser følger med i pakken. Så der er håb forude og udvikleren har lovet at blandt andet survival-mode dukker op. Nøjagtig som med det originale spil køber du Minecraft: Pocket Edition på løfter og forventninger.

Det kan jeg dog ikke basere en karakter på, så derfor vil karakteren her til højre være ganske lav for et så potentielt fremragende produkt, mens den alligevel sikkert virker for høj for en spiller, der intet aner om Minecraft. Så skal vi ikke starte med at fortælle, hvad man rent faktisk får for pengene?

Du får en enorm legeplads, med tilfældigt genererede baner, der i bund og grund er en kæmpe byggegrund. Med 36 kvadratiske blokke/klodser er det så op til dig at være kreativ. Og det er her Minecraft overrasker. For hvor ser det dødsygt ud. Men faktisk er vi tilbage til starten af denne anmeldelse: det handler om mekanikker.

Minecraft: Pocket EditionMinecraft: Pocket EditionMinecraft: Pocket Edition
Tag en ven med i din verden og del resultatet. Uanset om du har iPhone, iPad eller et Android-apparat kan I snakke sammen. Billederne her er fra en multiplayer-session mellem Xperia Play og iPad 2.

Hvor tit har du ikke sat dig ned med et program og ville være kreativ, men interfacet, opsætningen, konfigurationer er kommet i vejen for det kreative? Med Minecraft er du i gang på under et minut. Alt virker logisk, opsætningen af menuer, mekanikker og logikker er intuitivt. Så meget at selv en ikke-spilkyndig kan være i gang på et minut. Og det er her guldet ligger gemt.

Minecraft kommer ikke i vejen for dit indre legebarn.

Klodserne klæber i alle retninger, og det er derfor bare op til dig at sammensætte, tilføje eller fjerne som du lyster. Og fantasien kan være et fantastisk værktøj, når intet står i vejen.

Minecraft: Pocket EditionMinecraft: Pocket Edition
36 byggesten er det indtil videre blevet til i denne udgave. Og uanset om du spiller på en lille telefon eller en større tablet, fungerer interfacet godt.

Alligevel er lommeudgaven af Minecraft et underligt eksempel på lokkende sirenesang der dog ikke holder de rene toner. Der er ingen døgnrytme, det hele er frosset i dagslys, der er få klodser og 1.0.2-udgaven føles ikke overvældende stor og dragende, selvom verdenerne faktisk har en ganske solid størrelse.

Det er med andre ord ikke fyrre kroner værd, i sammenligning med hvad de to spilmarkeder ellers kan levere til de penge - for andet end de største Minecraft Creative-fans.

Det er dog svært ikke at anbefale oplevelsen. For der er et eller andet Zen-agtigt over at bygge. At høre de rolige fodtrin i græsset, at plaske i vandet eller bare iagttage ens sidste mesterværk.

Det vil millioner af fans sikkert nikke genkendende til.

Minecraft: Pocket EditionMinecraft: Pocket EditionMinecraft: Pocket Edition
Minecraft: Pocket Edition
Man er vel dansker.
Minecraft: Pocket Edition
Der tages højde for lyskilder. Snevejr skaber en dyne af hvidt over blokkene og græsset vokser endda frem med tiden. Det er en lille levende verden, der langsomt men sikkert fanger.

Kan du leve med de nuværende begrænsninger, så vil du ganske sikkert nyde lommeudgaven. Jeg kunne have anmeldt denne udgave efter tyve minutter, alligevel har jeg brugt det meste af fjorten timer alene på Pocket Edition, for Mojangs klassiker kan et eller andet. Også selvom Minecraft: Pocket Edition 0.1.2 på nuværende tidspunkt føles som lige i underkanten.

Minecraft: Pocket Edition
Minecraft: Pocket Edition
Minecraft: Pocket Edition
Minecraft: Pocket Edition
Minecraft: Pocket Edition
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Gode mekanikker, zen-stemning, dragende, tidsrøver
-
Stadig et work-in-progress, Minecraft Creative uden andet, mangler mobs, miner og crafting.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer