Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Nier Replicant ver.1.22474487139

Nier Replicant ver.1.22474487139

Er den her forgænger til det kritikerroste Nier: Automata endnu et besøg værd?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
Nier Replicant ver.1.22474487139Nier Replicant ver.1.22474487139Nier Replicant ver.1.22474487139

At spille igennem gamle spil er ikke en let opgave. Originalitet kan kun modstå tidens tand til en vis grad, og moderne og smarte funktioner er en meget effektiv måde at slå nostalgi ihjel på. På baggrund af Nier: Automatas utrolige succes, så beordrede Square Enix Toylogic (under overvågning fra de originale skaberes blik) at genudgive det originale Nier-spil i en ny opgradering kaldet Nier Replicant ver.1.22474487139. Mens det stadig i sin kerne er et gammelt spil, så kan det faktisk godt ende med at være det spil jeg har nydt at spille mest i løbet af i år. Det er fordi udviklerne har givet os rigeligt med gode grunde til at opleve dette utrolig sørgelige spil endnu en gang (eller for første gang), men det er også på grund af Toylogics arbejde på at uddybe dette unikke eventyr på flere fronter, og udvide den originale historie.

Ved første øjekast, så virker hovedhistorien meget ligefrem, og virker en smule overflødig, fordi det overordnet set bare er den samme fortælling som den klassiske 'heltens rejse' (selvom det på samme tid også ikke er). I centrum for eventyret står en selvofrende ung mand, som er villig til at gøre alt for at redde sin søster fra en mystisk sygdom kaldet "Black Scrawl." For at kurere hende, allierer han sig med en magisk troldmandsbog, hvis kræfter bliver større og større som den besejrer de mægtige "Shadows" - de monstre som er en del af denne barske verden.

Forgængeren til det imponerende Nier: Automata følger det første Drakengard, som var et mix af kedeligt og repetitivt hack'n'slach action og luftbåren kamp på ryggen af en drage. Denne serie er dog kendt for dens foruroligende historier, og Nier bruger samme tilgang: Historien prøver at mislede dig, bare for at kunne stikke dig i ryggen og hjertet på det helt rette tidspunkt. På denne rejse kommer du til at møde karakterer som har set utænkelige lidelser, og selv når du ved dette, så er det svært at håndtere dybden af dette tragiske plot når det udfolder sig.

Dette er en annonce:
HQ
Nier Replicant ver.1.22474487139Nier Replicant ver.1.22474487139Nier Replicant ver.1.22474487139

Fra et mekanisk perspektiv, så er Nier (heldigvis) en del mere overfladisk. I dette klassiske action-adventure besøger vi forskellige lokationer, bevæger os igennem dungeons på vores vej, og slår skyggemonstre ihjel hvor end vi får chancen. Der er ikke meget variation i form af modstandere eller omgivelser, og dette er også reflekteret i de sideaktiviteter spillet tilbyder og det generiske missionsdesign. Ofte er aktiviteterne kedelige indsamlingsmissioner, hvor du løber igennem alt for store og tomme områder for at indsamle nogle genstande. For at skjule dette, så har de originale skabere smidt forskellige skiftende karakter-perspektiver ind på forskellige lokationer, som blender grænserne mellem genrene sammen.

I ver.1.22474487139 introducerer Toylogic nogle yderst velkomne moderniseringer til det originale spils spil struktur, så du nemmere kan (gen-)opleve den veludtænkte historie. Udover de tydelige grafiske forbedringer, som har forvandlet det ikke just pæne originale spil til et meget mere attraktivt spil, så er det især de store justeringer til kampsystemet som adskiller sig. Muligheden for at fokusere kameraet er den mest hjælpefulde af de nye tilføjelser, og den muliggør counterangreb og undvigende manøvrer, mens dine sværdangreb rammer dit mål langt oftere. Endnu en tilføjelse er, at vi nu kan kæmpe meget mere akrobatisk i luften med et smooth flow af både magiske og fysiske angreb.

Dette er en annonce:

Musikken har også ændret sig, og de smukke baggrunds soundtracks er blevet trukket frem i forgrunden mere ofte. Udover dette, vil jeg gerne fremhæve den engelske stemmeskuespillerinde Laura Bailey, som gør et fantastisk stykke arbejde med hendes ledende rolle. Den konstante diskussion imellem hendes karakter Kainé og Grimoire Weiss (som er bragt til live af Liam O'Brien) er skabt fremragende for at give liv til spillet på så mange områder. De andre stemmer gør også et godt stykke arbejde, og hver karakter skinner på en eller flere måder undervejs. Den engelske voiceover behøver ikke at gemme sig bag den japanske synkronisering, og version 1.22 har en god mængde ny voiceover på karakterer som tidligere ikke havde stemmer i 2010. Der er dog stadig en god mængde sektioner som kun er "visualiserede" i klassisk simpel tekst-adventure stil, som hovedsageligt er henvendt til bogormene derude.

HQ
Nier Replicant ver.1.22474487139Nier Replicant ver.1.22474487139Nier Replicant ver.1.22474487139

Hvis man lægger præsentationen til side, så er det ret tydeligt, at Nier stagnerer ret hurtigt fra et gameplay-perspektiv. Efter du har fået alle tre våben typer og de voksne forme af Grimoire Weiss' magi, så står spillet ret meget stille på stedet og dette ændrer sig ikke før imod slutningen af din rejse. I de senere dele af historien kæmper du mod forstærkede varianter af de samme monstre, bruger meget tid på at finde sjældne materialer og kan udvide din spil-tid med forskellige slags sideaktiviteter. Udover den funktionelle del af gen-præsentationen, så er det stadig det tragiske plot, som er det sælgende element i Nier Replicant ver.1.22474487139 og det er ultimativt dét som bestemmer hvor meget du kommer til at nyde spillet.

Det første Nier er ikke et stort RPG-spil, men det ender heller ikke så snart du ser slutteksterne efter omkring 20 timers spil-tid. Du bliver bedt om at gentage en stor del af programmet for at opleve nye aspekter af historien eller tilgå ekstra spil-indhold. Niers første omgang er meget anderledes fra det eventyr som folder sig ud for dig anden og endda tredje gang du spiller igennem. Ending A løfter sløret på nogle af de hemmelige træk og tematiker som spillet indtil da kun har hintet til. Det betyder også at der er helt nye sektioner at udforske, som endda ikke var med i det originale spil.

Jeg vil gerne fremhæve en ekstra quest som kom frem midt inde i den anden halvdel af spillet. Hvad der starter som endnu et banalt ærinde leder til en strålende konfrontation, som ender med at kaste en lang skygge over spillet. Udover det, så åbner den anden "spilgang" også op for DLC'en 'The World of Recyled Vessel', som er blevet genskabt på en meget excentrisk og audio-visuel måde (og indeholder flere overraskelser). Du kan også se frem til nogle kosmetiske muligheder, men det vil vi ikke afsløre for jer endnu.

HQ
Nier Replicant ver.1.22474487139Nier Replicant ver.1.22474487139Nier Replicant ver.1.22474487139

Du behøver ikke nødvendigvis at spille spillet hele vejen op til dette sted, fordi du får stadig en selvstændig historie hvis du er færdig efter første gang du oplever rulleteksterne. Du kommer dog til at misse en hel del af den baggrunds information eller alle de små subtile ting som tilføjer til denne unikke sørgelige verden. Ganske vist er der nogle overraskelser, som kræver at man kender til Yoko Taros tidligere arbejde for at nyde fuldt ud. Hvis du kan lide udviklerens tidligere spil, eller bare forelskede dig i Nier: Automata, så bør du bestemt holde ud indtil du ser denne nye slutning selv, fordi den bringer de to spil meget tættere sammen.

Nier Replicant ver.1.22474487139 placerer sig selv effektivt imellem en moderne remaster og en fuldt udført remake. Der er meget der er blevet gjort fra et teknisk standpunkt, hvor især det opdaterede kampsystem og og den moderne tilpasning nyder godt af det. Fans kommer til at elske de tilføjede historie-detaljer og den nye slutning på spillet, som passer godt ind i det mørke univers som geniet Yoko Taro er kendt for. Dog er den primære spilstruktur ikke blevet ændret ved i denne produktion, og der er mange af disse arvede fejl fra de glemte dage, som ser dagens lys. Ligesom de fleste af de ting, som den japanske forfatter rør ved, så bliver de mangler og fejl hurtigt glemt og gemt bag den smertefulde, store og fantastiske historie som Taro-san fortæller. Bare pas på, at du ikke mister dig selv i den søde fortvivlelse, som Nier Replicant ver.1.22474487139 tilbyder.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Den moderne kamptilpasning er baseret på Nier: Automata, nye historie sektioner er blevet integreret meningsfyldt, en opdateret præsentation gør det nemmere at starte.
-
Overflødig spil struktur, kræver betydelig investering fra spillere, tidens tegn er synlige flere steder.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Nier Replicant får udgivelsesdato

Nier Replicant får udgivelsesdato

NYHED. Skrevet af Jakob Hansen

Det originale Nier er noget af et kulthit, og serien steg yderligere i anseelse, da Nier: Automata lancerede i 2018 til yderst positive anmeldelser. Nu er der så endnu et...Indlæser mere indhold