Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
anmeldelser
Tekken 3D Prime Edition

Tekken 3D Prime Edition

Namco forsøger at omsætte den populære Tekken-opskrift til lommeformat, men glemmer at tilføje halvdelen af ingredienserne. Læs anmeldelsen lige her...


Facebook
TwitterReddit

Jeg har på nuværende tidspunkt brugt timer på at spekulere over hvordan planlægningen af det første Tekken til Nintendo 3DS er foregået, uden at have haft fantasi til at komme på en forestilling, der bare virker nogenlunde plausibel her i den virkelige verden. Bedre end potentielt ethvert andet spil til dato, passer Tekken 3D Prime Edition nemlig på beskrivelsen "halvfærdigt".

Det starter ellers alt sammen særdeles positivt, for skelettet og karakterudvalget til denne konversion er hentet fra det solide Tekken 6, hvilket gør at serie-kendere uden de store problemer kan bruge alle deres indlærte kombinationer, samt at timingen ikke vil føles fremmed. Alle 40 karakterer er også at finde i den håndholdte version, og hvad enten du vil bruge Pauls stærke angreb, Laws hastighed eller Kings kastekombinationer, er de her alle sammen.

Tekken 3D Prime Edition

Endnu bedre bliver det hele ved at Arika, den talentfulde udvikler som tidligere stod for Street Fighter EX-serien og her har konverteret Namco's klassiker, er gået hårdt til hardwaren i Nintendos lommerøver. Faktisk er det lykkedes den japanske udvikler at tvinge konsollen til på alle tidspunkter at vise spillet med 60 billeder i sekundet - også selvom du vælger at benytte 3D-funktionen. Det gør en verden til forskel, men betyder først og fremmest at det føles som Tekken.

Teknik er dog en ting, og grafik en helt anden. Alligevel kan du roligt forvente at kunne genkende alle dine farvorit-figurerer, og faktisk er det imponerede hvor meget det hele ligner versioner, vi normalt ser på de stationære konsoller. Her er ganske vist gjort brug af lidt polygon-snyd og teksturer med knapt så mange detaljer, men ingen af disse løsninger ændrer ved, at det grafisk er lige omtrent så godt som man kan forvente på nuværende tidspunkt.

Tekken 3D Prime Edition

Arika har tydeligvis brugt lang tid på at sørge for, at fundamentet for et godt Tekken-spil er lagt, og faktisk er denne portion af oplevelsen lykkedes bedre end man havde turdet håbe på. Med alt dette på plads, er det derfor ekstra frustrerende og forundrende, at resten af pakken halter så meget.

At sige, at der her er blevet sparet på spilmulighederne, er måske årets hidtil største underdrivelse i spilregi, for alle egentlige muligheder synes nærmest fjernet. Faktisk er det så grelt, at jeg det første stykke tid overvejede, om jeg fejlagtigt havde fået tilsendt en beta-version af spillet til anmeldelse.

Den første menu, der møder dig, indeholder således kun de ekstremt sparsomme muligheder "Quick Battle" og "Survival Mode", samt et par muligheder for online-spil og spilindstillinger - det er så det. Den normale arcade eller story-mode, som i stort set alle af de tidligere Tekken-spil har fyldt på med skøre historier, mellemsekvenser og ekstra karakterer ved gennemførsel, findes ganske simpelt ikke i denne konversion. Det samme kan for øvrigt siges for alle de andre favoritter, du måtte have husket fra tidligere Tekken-kapitler.

Tekken 3D Prime Edition

De mangelfulde muligheder skriger særligt til himlen, fordi "Quick Battle" kun byder på 10 kampe, hvorefter man igen mødes af start-skærmen, mens "Survival Mode" blot giver dig én livsbar til at besejre mellem 5 og 30 forskellige modstandere. Her er ikke kun tale om en skrabet version af serien, men en version med deciderede mangler. Godt nok optjener man de såkaldte "Tekken Cards" som kan byttes gennem StreetPass, men personligt kan jeg ikke forestille mig hvem der skulle købe spillet for den mulighed.

Man kan selvfølgelige vælge at søge modstand online, men da der ikke er nogen indikator af, hvor god forbindelsen er til modstanderen, ved man aldrig hvad der venter i den næste kamp. Yderligere er 3d-muligheden her slået helt fra, og så er det irriterende, at man er låst til den samme karakterer så længe sessionen står på, og må helt tilbage i hovedmenuen og starte et nyt spil for igen at få lov til at vælge en ny figur.

Tekken 3D Prime Edition

Som en sidste desperations-inkludering har Namco valgt at fylde resten af den lille kassette med filmen Tekken: Blood Vengeance, der forklarer baggrundshistorien bag Tekken 6. Det er en fin mulighed, men selv de mest hårdføre Tekken-fans ville have svært ved ærligt at vælge denne frem for mere egentlig spilindhold.

Tekken 3D Prime Edition kunne have været rigtig godt, for Arika har lavet en fornem konvertering af selve kampspillet. Langtidsholdbarheden er dog helt i bund, for nærmest alt andet mangler. Jeg kan ikke forestille mig, at det ville have kostet særlig mange ekstra penge eller tid at tilføje blot en smule mere indhold til denne pakke, men sådan skulle det ikke være, og derfor er der ikke den store grund til at bruge pengene på denne Tekken-konversion.

Tekken 3D Prime Edition
Tekken 3D Prime Edition
Tekken 3D Prime Edition
Tekken 3D Prime Edition
Tekken 3D Prime Edition
05 Gamereactor Danmark
5 / 10
+
Flot grafik og teknik, 40 figurer, i kampene føles det hele som Tekken
-
Nærmest intet indhold, uovervejede online-muligheder
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer