Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Assassin's Creed Valhalla

Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids

Vi drager til Irland i næste del af Eivors saga.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Efter en mindre forsinkelse er den første udvidelse til Assassin's Creed Valhalla nu snart tilgængelig. Wrath of the Druids bringer Eivor til de irske øer i en DLC, der er lige netop, hvad vi havde håbet på - mere af den underholdende action fra hovedspillet. (Du kan læse vores anmeldelse af Assassin's Creed Valhalla her.)

Assassin's Creed Valhalla

Wrath of the Druids historie bringer Eivor til Irland for at møde sin fætter Barid, som han/hende ikke har set i mange år, og som i mellemtiden er blevet hersker over Dublin. Ved ankomsten til Irland finder Eivor ud af, at Barid forsøger at komme i kridthuset hos Flann Sinna, den nye konge over Irland, der forsøger at samle landet trods stor intern modstand. Eivor skal inden længe forsøge at samle de andre irske konger, så Flann Sinna vil se Barid som en stærk allieret, der kan mindske spændingerne mellem lokalbefolkningen og danerne.

I modsætning til hovedspillet tager Wrath of the Druids ikke en evighed at udforske og erobre. Det er et mere koncist eventyr sat i en åben verden, der er langt mindre end de engelske kongeriger. Ligesom Valhallas England udgør Wrath of the Druids Irland ikke hele nationen, men i stedet en mindre portion, som, hvis vi skulle sammenligne, nok er nogenlunde på størrelse med åbningsområdet i Norge, hvis ikke en smule mindre.

Dette er en annonce:

Langt hen ad vejen adskiller Wraith of the Druids sig ikke fra den formel, vi kender fra Valhalla. Landskabet, der indeholder mange frodige grønne områder, minder meget om England, og er ligeledes utroligt smukt. Og når det kommer til de fjender, der undervejs vil krydse din klinge, så er de overordnede set meget lig dem, du allerede har besejret i hobetal. Tag ikke fejl, der er meget nyt indhold at give sig i kast med, men hvis du forventer noget radikalt anderledes end i Valhalla, vil du blive skuffet.

Assassin's Creed ValhallaAssassin's Creed Valhalla

Den største nye tilføjelse i Wrath of the Druids er handelssystemet. Her skal du forbedre Dublins omdømme gennem handelskontrakter, som du gennemfører ved at indsamle og sende eksotiske ressourcer til fjerne lokationer, hvilket selvfølgelig også bliver belønnet med klingende mønt og materialer den anden vej. Du får ressourcerne ved at rejse Irland tyndt og åbne kister eller alternativt ved at bruge de ressourcer, du har tjent på dine raids til at opbygge handelsposter. Disse handelsposter genererer derefter ressourcer i realtid. Skåret ind til benet er det Wrath of the Druids svar på den aktivitet, hvor du opbygger din base i hovedspillet, men med nogle ekstra mekaniker.

Udover dette skal Eivor, som allerede nævnt, klare forskellige opgaver for Irlands mange regionale konger, for at samle dem under Flann Sinnas banner. Disse opgaver finder du i dueslag rundt omkring på kortet, og de fungerer som sidemissioner. Hver opgave giver dig et objektiv såsom at stjæle nogle smykker, dræbe et mål, eller eliminere en fjendtlig lejr, men hver af disse opgaver kommer også med en ekstra målsætning, der øger din belønning, hvis du klarer strabadserne. Disse ekstra mål kan drastisk ændre, hvordan du går til opgaven, da de for eksempel kan kræve, at du ikke dræber andre end dit mål, at du forbliver anonym, eller at du ikke lider skade undervejs. Hvor belønningen ikke altid står mål med det ekstra besvær, så giver det i det mindste et incitament til at vælge en anden metode end den typiske øksen i hånden og hovedet under armen.

Dette er en annonce:

I forhold til øvrige aktiviteter så skal du igen drage på plyndringer, åbne kister spækket med guld og våben, destruere forbandede symboler, bygge tårne af sten, finde skjulte bøger, der lærer dig nye evner, og meget mere. Der er dog ikke længere world events. I stedet får vi en række nye aktiviteter som for eksempel Trials of the Morrigan, der er små kampscenarier, hvor du skal kæmpe mod skræmmende hallucinationer. Der er også Uí Néil-masker at opspore, der kan låse op for en særlig kiste, samt et par nye magtfulde Drengrs at bekæmpe. Du kommer også til at kæmpe mod et sagnvæsen fra den keltiske mytologi, og i det hele taget har mange af aktiviteter et unikt irsk tvist.

Assassin's Creed ValhallaAssassin's Creed Valhalla

Som navnet antyder, er druider den primære tilføjelse, når det kommer til fjender. Disse pestilenser minder om normale banditter, men de har langt flere tricks i ærmet, da de ofte besidder for eksempel forgiftede sværd eller evnen til at forvandle sig til varulve - det sidste er dog mere en illusion takket være den mystiske tåge, der omhyller meget af Irland. Visse af disse elitefjender har også firbenede venner (f.eks. vildsvin eller ulvehunde), der yderligere gør livet surt for den hårdt prøvede Eivor.

Druiderne tilhører den mystiske kult, The Children of Danu, som er ude på at bekæmpe alle, der ikke følger deres hedenske tro, og det gælder både kong Flann Sinnas tropper samt danerne under ledelse af Barin. Der er ikke lige så mange mål som i hovedspillets Order of the Ancient, men det kræver dog stadig, at du lærer de enkelte medlemmers identitet, før du kan bekæmpe the Children of Danu.

Wrait of the Druids giver mere af det glimrende Assassin's Creed Valhalla og forbedrer oplevelsen med spændende nye aktiviteter og indhold. Med et fundament, der er så solidt, som tilfældet er, har Ubisoft meget fornuftigt valgt at bygge videre på det eksisterende men med nogle keltiske tilføjelser undervejs, hvilket resulterer i en fremragende samlet pakke. Selvom DLC'en er meget mindre end hovedspillet, så gør det mindre kort også oplevelsen mere fokuseret og skaber et spil, der i sidste ende er nemmere at kæmpe sig igennem.

Assassin's Creed Valhalla
Assassin's Creed ValhallaAssassin's Creed ValhallaAssassin's Creed Valhalla
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Mere af det i forvejen underholdende Assassin's Creed Valhalla. Nok nye aktiviter, til at oplevelsen føles frisk. Irland er yderst smukt.
-
Mangler bosskampe. Langt mindre end hovedspillet.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold