Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Assetto Corsa

Assetto Corsa (PS4)

Assetto Corsa blev modtaget med masser af ros fra kritikerne, da det udkom til PC, men formår det at holde den samme succesfulde kurs på konsollernes asfalt også? Vi har svaret.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Jeg er en af de bilgale spilentusiaster, der var nødsaget til at droppe Assetto Corsa, fordi jeg ikke ejer en PC, der kan håndtere meget mere en Minestryger. Da jeg hørte, at Kunos Simulazioni og 505 Games ville bringe spillet over til konsollerne, var det derfor som musik i mine ører. De anmeldelser og det feedback jeg havde læst på forskellige fora, havde nemlig hævdet at dette skulle være den ultimative simulatoroplevelse, når det kommer til bilspil. Med andre ord var jeg mildt sagt spændt, da jeg startede spillet op for første gang. Ude i den vide spilverden kan man finde mange bilspil: Project Cars, Forza, iRacing og Gran Turismo er måske de mest bemærkelsesværdige titler. Så kan Assetto Corsa matce dem på kørefølelsen?

HQ

Jeg bliver mødt af en fremragende grafik i de første videoer, jeg ser i spillet ved menuen. Det er lige så det kribler i hele kroppen da jeg ser de forskellige biler suse rundt på banerne. Selve menuen er noget gammeldags at se på, men den indeholder lige præcis alle de ting jeg gerne vil se. Specialevents, karriere delen, hurtig start udover indstillings-sektionen. Sidstnævnte må man have i et simulatorspil som dette. Det eneste minus jeg finder her, er at der er for lidt information om de forskellige biler. At udelade informationer såsom hvilken motor bilerne har, er en ret stor mangel, for bare at tage et eksempel. Assetto Corsa er lavet til de bilglade, som helt sikkert kan fortælle dig om bilerne er forhjul-, baghjul- eller firehjulstrukne, men det havde ikke skadet at lade sådanne information være til rådighed for spillerne, der bare gerne vil køre.

Assetto CorsaAssetto Corsa
Dette er en annonce:

Karriere delen består af, hvad vi er vant til fra spil som dette. Man starter med biler uden de helt store hestekræfter, før man bygger sig op mod de federe biler. Her møder jeg også et problem med spillet. Jeg kan ikke påstå, at jeg er verdens bedste chauffør i bilsimulator-spil, men jeg har dog spillet ret mange titler i denne kategori igennem tiden. Så når man decideret ender på sidstepladsen i det niende løb i karriere delen på sværhedsgraden let, så føler man altså at der er noget, der ikke helt stemmer. Spillet er brutalt vanskeligt, men heldigvis hindrer det mig ikke i at nå videre i min karriere. Man behøver nemlig ikke at vinde alle løb, men et nederlag er alligevel lidt af en udfordring for mig, på grund af min trang til altid at fuldføre alle opgaver i spil.

Så hvis man synes, at karriere delen er svær, så vil man nok synes at specialeventsne er umulige. Disse har virkelig en skyhøj vanskelighedsgrad, men de er dog ikke desto mindre stadig morsomme at spille, når man endelig kommer til dem. Og så finder man desuden en god variation i blandt dem: løb mod AI, time attack, hot lap og drift er i det, der hovedsageligt kæmpes i.

Assetto CorsaAssetto CorsaAssetto Corsa
HQ
Dette er en annonce:

For ja, drifting er en del af Assetto Corsa, og for mange vil spillet være investeringen værd blot på grund af dette. Personligt er jeg stor fan af drifting i racerspil, og jeg var derfor spændt på, hvordan udviklerne havde håndteret dette element. Svaret er, at de ramte plet. Fabelagtigt er det eneste ord, jeg lige kan bruge til at beskrive den følelse, man får ved at ligge bredt rundt i svingene, mens røgen siver ud fra bagdækkene og smilet på dine læber blot vokser sig større og større.

Assetto Corsa-teamte har nemlig fundet ud af præcist, hvordan man burde køre racerbil. Og så har de overført dette til spilverdenen. Jeg kan med hånden på hjertet sige, at dette er den bedste racing-simulator, jeg nogensinde har spillet. Ikke bare på grund af drift-delen, men også fordi, at når jeg kører løb, så føler jeg virkelig, det er mig Der kontrollerer bilen. Selv gennem en controller ved jeg, at vejgrebet slipper, når bremserne låses, og man skrider ukontrolleret ind i et sving. Er man i tillæg heldig nok til at have rat og pedaler, så bliver følelsen nok kun endnu bedre. Det er ikke uden grund at dette spil bliver omtalt som et af de bedste racing-simulatorer nogensinde.

Assetto CorsaAssetto CorsaAssetto CorsaAssetto Corsa

Omgivelserne påvirker selvfølgelig også, hvordan bilerne opfører sig. Bilen griber ikke ligeså godt fast ovenpå græs, som den gør på asfalt. Varme dæk griber også bedre end kolde. Slidte dæk slipper lettere end nye dæk. Det eneste jeg ikke har tjekket er, hvordan bilerne opfører sig på vådt underlag. Dette er af den simple årsag, at udviklerne bag Assetto Corsa har bestemt sig for at lege vejrguder, og derfor helt fjerne regn fra spillet. Om dette er fordi at spillet kæmper med framerating og for mange detaljer sænker denne, vides ikke. For mig var det i hvert fald en skuffelse. Så smukt som dette spil er, ville regn altså have set godt ud på banerne.

Grafikken i Assetto Corsa er nemlig utrolig smuk, men dog med få undtagelser. Man kan for eksempel køre direkte igennem en person der står i pitstoppet, og kollisioner gør ikke rigtig det store ved udseendet af bilerne. Selvom dette ikke har nogen indvirkning på, hvordan man spiller spillet, så er det dog alligevel småting, der godt kan gå én på nerverne. Det der dog påvirkes af kollisionerne er køreegenskaberne. Uden at du kan se det på bilen, så kan dækkene og motoren nemlig være skadet, hvilket vil gøre det vanskeligt at holde bilen på rette kurs efter en kraftig kollision. Der er småting, som jeg savner, når det kommer til grafikken på selve bilen, men omgivelserne er så smukke, at man hurtigt glemmer småtingene på bilen. Desuden er de fleste bilspil jo sjovere, hvis man sidder inde i cockpittet.

HQ

Lydmæssigt klarer Kuno Simulazioni det rigtig godt. Jeg har ikke haft æren af at høre en Pagani Zonda R i virkeligheden, men BMW M3 E30 lyder helt præcist, som den gør i virkeligheden. Jeg har nemlig en kammerat, der faktisk ejer en.

Som nævnt er dette spil perfekt for bilglade spilentusiaster. Det er imidlertid ikke et simpelt spil, der lader dig skride rundt i svingene og stadig vinde løbene. Derimod er det måske lige netop dette, som de almindelige bilspil mangler, for at man bliver en bedre chauffør i den virtuelle verden. Her skal du køre helt perfekt for at vinde, og har man tålmodigheden til at overkomme denne udfordring, så er man allerede langt.

Kort sagt så er Assetto Corsa en fantastisk god bilsimulator. Det har sine begrænsninger på nogle få områder, men det brillierer lige der, hvor det tæller mest. På banen!

Assetto CorsaAssetto CorsaAssetto CorsaAssetto Corsa
Assetto CorsaAssetto Corsa
Assetto CorsaAssetto CorsaAssetto CorsaAssetto Corsa
Assetto CorsaAssetto CorsaAssetto CorsaAssetto Corsa
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Enestående køreegenskaber, godt indhold i karrieredelen, drifting i særklasse.
-
Mangen på regnvejr, for lidt info om hver bil, for få biler.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

3
Assetto Corsa (PS4)Score

Assetto Corsa (PS4)

ANMELDELSE. Skrevet af Daniel Andersen

Assetto Corsa blev modtaget med masser af ros fra kritikerne, da det udkom til PC, men formår det at holde den samme succesfulde kurs på konsollernes asfalt også? Vi har svaret.

0
Assetto Corsa får Porsche-udvidelse

Assetto Corsa får Porsche-udvidelse

NYHED. Skrevet af Mikael Jensen

Marco Massarutto fra Kunos Simulazioni har i weekenden skrevet på sin officielle Facebook-profil, at Assetto Corsa får en Porsche-udvidelse i slutningen af denne måned....Indlæser mere indhold