Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Backyard Wrestling: Don't try this at home

Backyard Wrestling

Et wrestling spil der underholdningsmæssigt ligger sig tæt op af virkeligheden.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er sikkert de færreste der vil modstride undertegnede, hvis jeg fremsagde en påstand om at wrestling ikke er særligt populært i Danmark. Selvom hele Gamereactor redaktionen flere gange er blevet overøset med rammende argumenter for hvorfor wrestling indeholder alt hvad en mand burde begære, har populariteten heller ikke fundet et hjem her. Som den eneste stolte wrestling fan, var det derfor ikke nogen større overraskelse da Backyard Wrestling havnede hos undertegnede, og velvidende hvad Backyard Wrestling i realiteten er, forventede jeg det værste hvilket ikke viste sig at være helt forkert.

HQ

Selvom det kan være svært at tro for en almindelig dansk statsborger nyder wrestling stor popularitet i USA, men stik i mod hvad de fleste der ikke kender til sporten tror, kræver det faktisk utrolig hård træning at blive uddannet som professionel wrestler. Som det dog oftest sker med populære sportsgrene som kræver hård træning, er der altid et par gæve mennesker som mener at de sagtens kan opnå det samme niveau uden træningen. Backyard Wrestling er et glimrende eksempel på dette, for i stedet for at være toptrænede atleter, består udøverne i denne genre af overvægtige, talentløse amatører som glædeligt kaster sig selv gennem brændende borde og glasruder, for at imponere andre ligestillede udøvere. I en tid hvor shows som Jackass stadig nyder stor popularitet, og hvor alle de større wrestling licenser allerede er optaget, har Eidos derfor besluttet sig for at satse på denne genre af sporten uden tilsyneladende at vide hvad de har med at gøre.

Den første menu der møder spilleren byder på de selv samme muligheder, som man efterhånden kan forvente af ethvert kampspil. Er man ikke to spillere, er den eneste reelle mulighed derfor at bevæge sig ud i spillets storymode. Her flettes de forskellige kampe sammen med små historier, som på en eller anden måde skal retfærdiggøre det kaos spillets kampe efterfølgende byder på. Historierne er oftest fortalt med en hvis humor, og sørger for at de efterfølgende kampe heldigvis heller ikke tages for alvorligt.

Kampene forgår for det meste i rimeligt store miljøer, hvor det er op til spilleren at benytte sig af alt lige fra mursten, værktøjer og borde for at uskadeliggøre modstanderen. Foruden dette er hver figur dog også udstyret med forskellige slagkombinationer og kast. Oftest udgøres en wrestlingkamp af forskellige kast og greb, men da udøverne i Backyard Wrestling oftest ikke har talent til dette plejer disse kampe at handle om at slå hinanden over hovedet med flest forskellige ting, og dette er overført glimrende til spillet. Desværre betyder dette for spillet at selve kampsystemet er papirtyndt og gennemskueligt, da det oftest ikke kan betale sig at satse på kast og kombinationer frem for at kaste en mursten i hovedet på modstanderen. Kampene kommer derfor hurtigt til at gælde om at bevæge sig i hver sin side af banen, for derefter at kaste alt hvad man kan få fingrene i, efter modstanderen og håbe på det bedste.

Yderligere hjælper det heller ikke at spillet teknisk ikke følger med tiden. Grafikken er udetaljeret og kluntet, og farten alt for høj til at man kan gå strategisk til værks på sin modstander. Den største synder er dog den mangelfulde kontrol, der mest af alt virker som et frustrationsmoment lavet for at teste hvor mange gange joypaddet helt præcist kan klare at blive kastet i gulvet. Soundtracket består primært af en underligt, upassende blanding af melodier og forskellige kunstnere som prøver at overbevise om hvor ekstremt det hele er.

Dette er en annonce:

Om det har været ren desperation for at få en wrestling licens, der har drevet Eidos til at give denne genre sit eget spil, skal vi her på redaktionen lade være usagt, men faktum er at spillet om muligt er ligeså tåbeligt som den virkelige ting. Professionel wrestling er i forhold til Backyard Wrestling i virkeligheden, hvad Formel 1 er i forhold til sæbekasse-løb i Sejstrup, og ligeledes er dette spil også kun en midlertidig tissepause, i forhold til de større og bedre titler i genren. Er man til wrestling bør man erhverve sig det nyeste Smackdown spil, og er man til den mere ekstreme form af sporten anbefales EA’s Def Jam Vendetta, hvilket ikke lader megen plads tilbage til Backyard Wrestling.

04 Gamereactor Danmark
4 / 10
+
Glimrende størrelse af baner, og dertilhørende bevægelsesfrihed.
-
Ekstremt tyndt gameplay og teknik.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Backyard WrestlingScore

Backyard Wrestling

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Nielsen

Et wrestling spil der underholdningsmæssigt ligger sig tæt op af virkeligheden.

0
Backyard Wrestling trukket tilbage

Backyard Wrestling trukket tilbage

NYHED. Skrevet af Rasmus Berg

Det er ikke indholdet i Backyard Wrestling: Don’t Try This At Home, der står for skud i denne omgang. Det er der i mod en fejl på coveret til PS2 udgivelsen af spillet. Vi har det hele indenfor.

0
Backyard wrestling Site åbnet

Backyard wrestling Site åbnet

NYHED. Skrevet af Jakob Møller

Eidos har netop launchet det dedikerede site til deres kommende amatør wrestler spil, Backyard wrestling. En sport som udøves i stor stil i amerikanske baghaver, og snart også på alverdens konsoller.Indlæser mere indhold