Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Banjo-Tooie

Banjo Tooie

Et sjovt og spændende spil. Her har spillefugle i alle aldre mange timers fornøjelse foran sig.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Når man ser skærmbilleder fra de nyeste eller kommende udgaver af spilkonsollerne, er det ikke svært at begynde at drømme. Samtidig får man dog grå hår i hovedet af bekymring over, hvilken én af dem man nu skal investere sine sparsomme skillinger i. Desuden er man tilbøjelig til at overse den underskov af i øvrigt udmærkede spil, der kommer til den forrige generation af konsoller, f.eks. Nintendo 64.

Banjo Tooie kaster atter lys på N64
Jeg kan lige så godt sige det med det samme. Mine weekender og aftener er på det seneste blevet overtaget af en bjørn, der slæber rundt på en måge i rygsækken. Lyder parret velkendt? Ikke underligt, for det spil, som har hjemsøgt den gamle støvede Nintendo 64, er Banjo Tooie, efterfølgeren til Banjo Kazooie fra engelske Rareware. Med stærke odds imod sig har de udviklet et 3D-platformspil, som til fulde viser potentialet i Nintendo 64´erens hardware - endda uden at kræve Expansion Pak - og som samtidig holder liv i en hårdt prøvet spilgenre, ikke mindst til denne konsol.

Heksen kommer igen!
To år efter afslutningen af det foregående spil, er den grumme heks Gruntilda stadig spærret inde bag en klippesten, men hendes to søstre, den tændstiktynde Mingella og den flommefede Blobbelda befrir hende. Grunty vil ha´ hævn - og en ny krop, for under fangenskabet er hun blevet forvandlet til et levende, talende skelet. De Gøg og Gokke-lignende søstre har til formålet konstrueret en maskine, som suger livskraften fra beboerne på den egn, hvor Banjo holder til.

En broget flok
Intetanende sidder Banjo, hans måge, shamanen Mumbo Jumbo og muldvarpen Bottles og spiller kort. Banjo snyder i øvrigt - og endda utroligt primitivt! Nå, selskabet bliver overfaldet, Bottles må lade livet, og derfra er det op til dig som spiller at finde ud af, om det er muligt at bringe Bottles tilbage til livet - og i øvrigt sætte en stopper for Gruntildas skumle forehavende. Meget tyder på det, men undervejs til den store opklaring, skal du indsamle jiggys (puslespilsbrikker), befri hele familier af jinjos (små farvede væsener, der har en slående lighed med mumitrolde), og løse et utal af både morsomme og snørklede gåder og opgaver.

Dette er en annonce:

Lær spillet at kende
Jeg skal ikke forsøge at udlægge historien og handlingen mere detaljeret, for den er i bund og grund noget sludder - og gudskelov for det. Faktisk er det et afgørende clou for spillet, at det grundlæggende platforms-gameplay er godt og grundigt krydret med humor og skøre detaljer, som vil få vendt mundvigene opad, både hos børn og voksne. Det kan være en fordel at kende forgængeren, inden man går i gang. I hvert fald følger alle moves fra dette spil med i Banjo Tooie. Dertil kommer mere end 40 nye moves, og så får du måske allerede sved på panden. Kan jeg nu huske alle de moves? Du behøver ikke være urolig. Den indledende øvelsesbane - Spiral Mountains - og Bottles´ spøgelse giver en god og lettilgængelig indføring.

Kom videre
Banjo bevæger sig mellem områderne, eller banerne om man vil, enten ved at gå igennem tunneller, ved at benytte warp platforme - eller kloaker, som forbinder de forskellige områder i spillet. Når man for eksempel har brug for at hente en genstand i ét område, som skal bruges til at løse en gåde eller opgave i et andet område, så er det rart, at man ikke behøver at løbe gennem alle de mellemliggende områder. Til gengæld savnes en kortfunktion, så man kan få et samlet overblik over spilarealet, som med andre ord er enormt.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Morsomt og spændende spil, der giver nyt liv til din Nintendo 64.
-
En lydside, der hurtigt bliver Únsformig.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Banjo TooieScore

Banjo Tooie

ANMELDELSE. Skrevet af Carsten Skov Teisen

Et sjovt og spændende spil. Her har spillefugle i alle aldre mange timers fornøjelse foran sig.Indlæser mere indhold