Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Batman: Arkham VR

Batman: Arkham VR

Batman ankommer til PlayStation VR, og det er endda Rocksteady der står bag.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

PlayStation VR og VR generelt er meget nyt, og mange mærker (såsom Tomb Raider og Project CARS) har taget deres IP'er ind i den virtuelle verden. Men det muligvis største navn, der har taget springet ind i det nye territorie er Batman, eller mere specifikt, Rocksteadys Arkham-serie. Arkham VR blev afsløret helt tilbage til E3, og har siden været en af de VR-titler, der er blevet set mest frem til, hvor demoer blev vist verden over med vægt på muligheden for virkelig at "være Batman". Da vi endelig fik fingrene i det færdige produkt, kunne vi ikke vente med at iføre os dragten, gribe vores udstyr og komme ud og bekæmpe kriminaliteten i Gotham.

Arkham VR handler dog ikke nødvendigvis kun om at bekæmpe kriminalitet. Rocksteady har altid gjort det klart, at det ikke kun handler om at kæmpe, og at hovedvægten ikke ligger på at banke skurke. I stedet påtager man sig Batmans rolle som "verdens bedste detektiv", og det ses tydeligt, at spillet følger denne ide. Lige fra starten bliver du bedt om at analysere gerningssteder, samle informationer og finde smarte løsninger til problemer.

Nogle har været bange for, at Rocksteady ikke kunne flytte sig fra de succesfulde elementer i Arkham-serien, som udgør kamp og bevægelse, men vær forvisset om, at de har flyttet fokus på en god måde. Det står klart fra begyndelsen, hvordan spillet er opbygget, og den stærke følelse af at banke banditter bliver erstattet med tilfredsstillelsen af at opklare forbrydelser, hvor man føler, at man opnår noget på en anden måde. Som Dax Ginn fortalte os (se nedenfor), har de klaret Batmans kampside meget vellykket i tidligere Arkham-spil, og med Arkham VR er det på tide at prøve noget andet, og det gør de med stil.

Dette er en annonce:

Gameplay indeholder for det meste scener, hvor man kan springe mellem forskellige statiske positioner inden for miljøet. Et eksempel er, hvor du står i Wayne Manor, og du kan springe mellem klaveret, modellen af byen eller globussen for at udforske hvert område. På den måde minimeres køresygen, og i stedet kan du udforske mindre sektioner som du lyster. Naturligvis har hver sektion 360 graders udsyn, så du virkelig kan opleve de forskellige scener.

Gameplayets andre aspekter er detektivarbejdet og problemløsningen. Her kan du bruge de værktøjer, du har til rådighed, som inkluderer en kriminalteknisk detektor, en grapple gun og batarangs (et ubegrænset antal). Ved at bruge disse sammen med de forskellige ting, du kan interagere med i miljøet, har Rocksteady formået at lave et spil, der ikke kun er tilfredsstillende at fuldende, men også at udføre. Tingene kan bruges gnidningsløst og er sjove at lege med, for eksempel ved at rotere og inspicere dem, eller du kan kaste batarangs mod tilfældige objekter.

Batman: Arkham VR

Det, der skiller sig ud, er den verden, Rocksteady har skabt, og de billeder, der bliver brugt til at vise den, og det betyder, at du ikke blot føler, at du er Batman, men også at du er Batman i Gotham. Fans vil utvivlsomt elske den måde, de kan se ikoniske steder tæt på, og detaljerne er fremragende. Alt ser fantastisk ud, og selv når du går helt tæt på, kan du se alle de små detaljer. Ting kan godt blive lidt utydelige, hvis du går for tæt på, som for eksempel med tekst, men det har ingen større betydning for oplevelsen generelt.

Dette er en annonce:

Historien og fortællingen var dog lidt forvirrende. Det startede godt som et mordmysterium, og sådan udviklede det sig også, men de sidste akter, og især afslutningen, var meget mærkelige, og vi var både overraskede og forvirrede, da rulleteksterne kom. Vi vil ikke afsløre, hvad der sker, men efter en times spil (hvilket ikke er et problem, da det er blevet præciseret tidligere) blev vi kastet ind i rulleteksterne efter en sekvens, der antydede, at der var mere, der skulle gøres, mere der skulle løses.

Efter man har spillet igennem første gang, kommer der dog 30 Riddler-udfordringer, som giver incitament til at spille igen. Der er forskel på sværhedsgraden, og i løbet af de to en halv time, som Arkham VR angiveligt tager, lykkedes det os ikke at løse dem alle. Nogle af dem er særdeles udfordrende, især når man skal lede efter dem, eller når de indeholder obskure gåder (chock). Når det endelig lykkes, får man dog nye køretøjer, karaktermodeller og andet, så udover chancen for at udforske den imponerende verden grundigere, giver disse i hvert fald incitament til at spille igen.

På det tekniske område fungerer spillet godt, og alt kører gnidningsfrit med kun enkelte mindre problemer. Nogle gange findes Move controllerne ikke der, hvor du gerne ville have dem, for eksempel hvis du vil række din arm fremad for at affyre din grapple gun, men det er ikke så meget softwarens skyld. En ting, der dog er lidt mærkeligt, er, at dine hænder i spillet ikke sidder fast på kroppen. Måske skyldes det problemer med klipningen, men kan godt være lidt distraherende, og ødelægger fordybelsen lidt. Som VR-spil fungerer det dog godt, da bevægelsessporeren og fordybelsen er tilstrækkelig uden den mindste smule køresyge fra vores vedkommende.

Spillet kan spilles med en Dualshock 4 controller og PlayStation Move controllers, men oplevelsen bliver begrænset en del med den førstnævnte. Med en Dualshock 4 kan du kun styre en hånd af gangen, og du skal kigge i den retning, du sigter i, i stedet for at sigte mens du kigger i forskellige retninger. Det resulterer i langsom fremgang, frustrerende gameplay og andre begrænsninger, når det kommer til hvad man kan, og hvor let det bliver. PlayStation Move controllerne giver en langt bedre oplevelse, hvor man føler, at det er ens egne hænder i spillet, og de gør alting lettere og mere tilfredsstillende at bruge. Enhver, der har prøvet at kaste en batarang i demoen kan bekræfte det.

Som helhed er der altså meget, der kan tilfredsstille Batman-fans, og spillet får virkelig en til at føle, at man er i den mørke ridders sted (eller hoved). Det, gør det virkelig til en legeplads for Batman-fans sammen med det faktum, at Batmans fjender og forbundsfæller også dukker op undervejs i spillet, men den mærkelige historie hæmmer oplevelsen en smule. Det er et virkelig godt spil, og en af de mest udbytterige PSVR-titler, man kan købe, og det er garanteret, at det vil underholde og fængsle spilleren i den begrænsede mængde tid, man har med det. Desuden kan man købe det for den rimelige pris af cirka 150 kr., så det er helt sikkert værd at undersøge, hvis du har headsettet og leder efter noget at spille.

HQ
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Fed grafik og solide detaljer, interessant detektiv-gameplay, masser at se for Batman-fans, ingen køresyge.
-
Bizar narrativ konklusion, utydelige teksturer hist og her.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Batman: Arkham VRScore

Batman: Arkham VR

ANMELDELSE. Skrevet af Sam Bishop

Batman ankommer til PlayStation VR, og det er endda Rocksteady der står bag.Indlæser mere indhold