Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Batman Begins

Batman Begins

På nye, dunkle eventyr med den kappeklædte helt. Carsten Skov Teisen har leget superhelt med sit ramponerede joypad.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Lige så længe jeg kan huske, har Batman været min yndlings-superhelt. Alene den omstændighed, at han ikke er udstyret med superkræfter, gør ham interessant. Han må fæste sin lid til et heftigt udvalg af dingenoter - og til, at modstanderne simpelt hen er godt og grundigt bange for ham. Det er præcis disse elementer, der er forsøgt indarbejdet i Batman Begins.

HQ

Spillet følger i store træk handlingen i den kommende spillefilm, om end balancen mellem scenerne er justeret af hensyn til spilbarheden. Et tæt samarbejde mellem Warner Bros. og udviklerne hos Eurocom har været med til at sikre, at Christopher Nolans fortolkning af figuren på filmlærredet også finder vej til konsolspillene. Desuden har J. T. Petty, forfatteren bag Splinter Cell, lagt pen til deb spilmæssige historie.

I prologen, der også meget passende er spillets tutorial, bliver du kastet direkte ind i jagten på Dr. Jonathan Crane. Under navnet Scarecrow hjemsøger han borgerne i Gotham City og spreder rædsel ved at borgernes frygt og fobier, så Batman må skride til handling, selv om også han selv er truet.

Snart går det tilbage i tiden, for at vise, hvorfor og hvordan Bruce Wayne blev til Batman. Handlingen forbliver dog for det meste en ydre ramme, der skal holde sammen på kampscener a la Tekken eller på scener, hvor Batman jagter skurke i Gotham Citys gade bag rattet i sin Batmobil. Disse kørescener trækker lidt vel tydeligt på Burnout-konceptet, om end der ikke er blevet plads til det fulde arsenal af nuancer i Batman-udgaven. Man uskadeliggør således sine modstandere ved enten at fyre et Stinger-missil efter dem eller ved at køre direkte ind i dem.

Til gengæld kan man nyde, at det ikke bare er hovedpersonen og figurgalleriet omkring ham, der er blevet strammet op. Batmobilen har fået et nyt, skarpere og mere tidssvarende design, der gør, at man kan se igennem med, at brugen af den i spillet ikke er synderligt originalt.

Dette er en annonce:

Batman råder over et passende udvalg af slag og spark. Dertil kommer en line og en batarang - som er en slags boomerang. Det viser sig meget hurtigt at være uklogt, bare at mose ind i et område, hvor modstanderne er bevæbnede. Der er skal snilde og omtanke til, nærmest som i Splinter Cell-spillene, om end udførelsen af dette i Batman Begins er knap så krævende, knap så komplekst. Der er i hvert fald ikke den helt store udfordring i at finde vejen frem, når modstanderne er synligt markeret på skærmen. Det samme gælder genstande, som Batman kan udnytte, kaste eller trykke på. Det er sine steder alt, alt for nemt - og med hensyn til udfordringer, så er Batman Begins som spil temmelig kaloriefattig kost.

Batman afleverer sine slag og spark med tryk på en enkelt knap, men spillet indeholder også et combo-system, som skal udnyttes for at få frygten hos modstanderne i vejret. Det fremmer sandsynligheden for, at modstanderen enten ikke er i stand til at skyde og ramme så præcist eller simpelt hen smider sine våben og flygter over hals og hoved. Batman kan dog også nå at forhøre modstanderen og på den måde få fat i vigtige informationer og i øvrigt øge frygten hos modstanderne. Den praktiske udførelse af frygt som våben er imidlertid hverken særligt synlig - eller brugbar. Det ku’ f.eks. have været interessant at man kunne forfølge eller chikanere de skræmte skurke for at afvente det afgørende øjeblik, hvor de blotter sig så meget, at Batman, ubevæbnet som han jo er, kan uskadeliggøre dem uden risiko.

På den visuelle side er det både Batman-figuren selv og figurgalleriet omkring ham, der har fået en gevaldig saltvandsindsprøjtning. Desuden har Batmobilen fået nyt, sejt design, der rydder den sidste rest af grundlag for at huske fortidens fjogede TV-serie og gumpetunge film-fortolkninger af vejen. Lydsiden rummer det forventede udvalg af dunkel underlægningsmusik og lydeffekter i samme boldgade. Det er desuden en fornøjelse, at skuespillerne fra filmlærredet også har lagt stemmer til spillet.

Som hovedperson har Batman langt om længe fået noget af den karakter og det storslåede drama, som figuren rummer i de bedste tegneserie-udgaver. F.eks. Frank Millers ’Batman: Year One’ tilbage fra 80’erne, der også er udgangspunktet for Christopher Nolans film. Som spil fortjener Batman Begins dog ikke den helt store hæder for reel nytænkning. Man kan dog ikke komme uden om, at der bliver budt på velfungerende action og på den flotte dunkle stemning fra den kommende film.

Dette er en annonce:
Batman Begins
Batman Begins
Batman Begins
Batman Begins
Batman Begins
Batman Begins
Batman Begins
Batman Begins
Batman Begins
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Velfungerende stemning. Udmærket grafik. God brug af licensen.
-
Køredelen er som stjålet fra Burnout. Mangler reelt bid.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • mikelund
    En af 2005 bedste film, var uden tvivl Batman Begins, filmen, fik fantastiske anmeldelser, og nogle gik, så vidt, som til at kalde den for, den... 8/10
  • thebestboy
    Batman er tilbage bag joypadet, på licens, det kan kun blive dårligt eller? (ps2 version) Spillet furgere overraskene godt, når man tænker på... 8/10

Relaterede tekster

2
Batman BeginsScore

Batman Begins

ANMELDELSE. Skrevet af Carsten Skov Teisen

På nye, dunkle eventyr med den kappeklædte helt. Carsten Skov Teisen har leget superhelt med sit ramponerede joypad.Indlæser mere indhold