Dansk
Gamereactor
previews
Battlefield 2042

Battlefield 2042 - De første indtryk

Battlefield 2042 har ingen singleplayer, men til gengæld er slagene større end nogensinde med hele 128 spillere på slagmarken.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Efter flere måneder med rygter og antydninger har EA nu endelig løftet sløret for det næste kapitel i Battlefield-serien, og det ligner ikke overraskende, at det første udspil til de nye konsoller bliver et sandt brag! Battlefield 2042 er et futuristisk krigsspil, der gør flere landvindinger for serien såsom massive kampe med op til 128 spillere og mulighed for at tilpasse sit kampudstyr ned til mindste komponent. Vi fik lov til at se på spillet inden den officielle lancering og fik også en snak med dets Associate Producer Marie Granlund.

Nogle gange kan en tilbagetrækning være nødvendig for at sejre på den lange bane, og Battlefield 2042 indeholder denne gang slet ikke noget single-player komponent. Call of Duty gjorde det samme med Black Ops 4 og kampagnen i Battlefields V kunne overstås på et par timer. Jeg spurgte, hvad årsagen hertil var, og fik følgende svar af Marie Granlund: "Når vi ser på de tidligere spil, så har multiplayer altid været, hvad vi har gjort bedst. Vi føler også, at dette er spillernes syn."

Battlefield 2042

Der er altså ingen missioner at skyde sig igennem, men der er dog stadig en kontekst for alle blodsudgydelserne. Spillet foregår (som navnet mere end antyder) i 2042, og det ser ikke ligefrem rosenrødt ud i den nære fremtid, da mangel på mad, vand og brændstof har ført til den værste flygtningekrise i historien. Med verden i kaos har de gamle rivaler Rusland og USA fundet stridsøksen frem, og de kæmper nu på alverdens kamppladser sammen med deres respektive allierede. Der kunne nok godt være sat en kampagne i denne setting, men i virkeligheden er det selvfølgelig alt sammen blot en undskyldning for at lege med fremtidens våben og teknologi.

Dette er en annonce:

Udover den manglende kampagne så var det mest bemærkelsesværdige i præsentationen, at spillet vil indeholde 128-spilleres kampe på PC og de nye konsoller. For at have plads til de mange kombattanter er kortene denne gang næsten fire gange så store som i Battlefield V, så kamppladsen kan virkeligt byde på nogle dramatiske scenarier. Da jeg spurgte Marie Granlund om de større kort, svarede hun: "Personligt føler jeg, at kortenes størrelse giver forskellig intensitet, alt afhængig af hvor du befinder dig. Der er plads til, at du kan kaste dig direkte ud i kampen eller finde områder, der egner sig til en mere langsom og defensiv spillestil. Den nye generation af Frostbite og de større kort gør flere spillerstille mulige."

Selve kortene kan også indeholde fatale overraskelser, da voldsomme vejrfænomener såsom tornadoer og sandstorme kan opstå midt under en kamp. Tornadoerne kan kaste soldater og endda køretøjer rundt i luften, og sandstorme gør ikke ligefrem noget godt for sigtbarheden, så det er med at være opmærksom på, hvad der lurer i horisonten. Marie Grandlund fortalte at disse vejrfænomener sker på tilfældige tidspunkter, og at de ikke vil finde sted i hvert spil.

Battlefield 2042Battlefield 2042

Der er naturligvis stadig mange, der spiller Battlefield på sidste generations konsoller, men desværre fik vi her ikke meget at vide, og hvorvidt der er crossplay, står også hen i det uvisse. Spillere på Xbox One og PS4 vil have adgang til de samme kort som på de nyere maskiner, men i mindre udgaver, der blot har kapacitet til 64 spillere. Derfor virker det ikke sandsynligt, at der kan spilles på tværs af generationerne, men EA ville ikke melde noget ud endnu.

Dette er en annonce:

Flere af de øvrige ændringer vil sikkert blive modtaget forskelligt, men jeg kan forestille mig, mange vil synes om justeringerne i forhold til køretøjer. Du kan nu med det samme få fat i et køretøj ved hjælp af din tablet, så du skal ikke længere løbe over store afstande. Du kan endda, hvis du er snedig, få et køretøj til at lande oven på en uopmærksom modspiller og dermed få et nemt drab. Du kommer heller ikke til at sidde i køretøjerne, som var du en buspassager; alle sæder har nu en klart defineret rolle såsom maskingevær, anti-air-kanon eller spejder.

Battlefield 2042

En anden velkommen ændring er inklusionen af specialister. Disse har unikke gadgets og adskiller sig fra klasserne i de tidligere spil, da du fuldt ud kan ændre på deres udstyr. I de tidligere Battlefield var der blot fire klasser (Assault, Medic, Support og Recon), og specifikke våben og granater var bundet til hver af disse. Denne gang vil du frit kunne ændre deres våben, og der vil være ti forskellige specialister tilgængelige ved spillets lancering.

Selvom du kan ændre våben og udstyr, så har hver specialist unikke egenskaber. Vi så for eksempel specialisten Webster Mackay, der havde en gribekrog - det perfekte værktøj til at bestige bygninger og overraske snigskytter. En anden specialist Maria Falck, fungerer som support og kan bringe sårede allierede tilbage i kampen ved at skyde med healende ammunition (ja, det er nu en gang et spil.)

Ligesom så mange andre spil introducerer Battlefield 2042 også et såkaldt Battle Pass, hvor man kan låse op for flere genstande desto mere man spiller (og endnu flere genstande, hvis man også betaler). Det første år vil indeholde fire sæsoner med hver deres Battle Pass, fire ny specialister samt et ny kort. EA forsikrede dog om, at betaler du for et Battle Pass, er det udelukkende ekstra kosmetiske genstande, du får adgang til. Vi går derfor ud fra, at nye kort og specialister bliver tilgængelige for alle, så spillerbasen ikke bliver delt i to.

Efter den ikke helt problemfrie lancering af Battlefield V virker det som om, at Dice nu er på rette vej. Med Battlefield 2042 har de fokuseret på, hvad de gør bedst - gigantiske multiplayerslag - og muligheden for 128 spillere og de store kort udgør et stort skridt fremad. Om vi i sidste ende kommer til at savne singleplayer-delen afhænger nok at, hvordan det hele spænder af, når spillet lancierer til PC, PS4, PS5, Xbox One og Xbox Series X den 22. oktober.

Battlefield 2042

Relaterede tekster

Battlefield 2042Score

Battlefield 2042

ANMELDELSE. Skrevet af Kieran Harris

Spillet mangler godt nok en singleplayer-kampagne, men de tre online modes leverer en fed Battlefield-oplevelse alligevel.Indlæser mere indhold