Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Beyond Good & Evil HD

Beyond Good & Evil HD

Ubisoft har lyttet til sine fans og er klar med en finpudsning af et af deres bedste eventyr nogensinde. Vi har genbesøgt Hillys og er taget på eventyr med Jade og Pey'j. Læs anmeldelsen lige her...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

En af grundene til, at jeg endnu aldrig er blevet fanget af et MMO, er at jeg aldrig har mødt et, hvor jeg har fundet den omkringliggende verden bare en smule interessant. Faktisk er det enormt sjældent at jeg støder på et spil, hvor verdenen ikke kun forekommer mig som en nødvendighed, fremfor en integral del af oplevelsen.

På trods af at være en mineplanet, placeret et sted så langt væk i galaksen at de fleste har glemt det, er Hillys en af de mest betagende verdner jeg nogensinde har sat mine digitale fodspor på. Selvom planeten står over for en invasion, og historien er fyldt med velskrevne konspirationer, redningsmissioner og masser af hemmeligheder, er det nemlig ofte verdenen der stjæler min opmærksomhed. Med sit plante- og dyreliv, sine smukke farver og sine mange overraskelser er Hillys et betagende sted, der specielt virker uimodståelig så snart jeg får muligheden for selv at udforske planeten fra min lille luftpudebåd.

Beyond Good & Evil HD

Hillys skønhed afspejles dog godt af Jade, der som spillets kvindelige hovedperson er lige omtrent så original og gennemtænkt en spilheltinde som vi nogensinde har mødt i spilregi - også selvom hun oprindeligt mødte spilpublikummet for mere end otte år siden. Jade kan naturligvis godt forsvare sig selv med hendes magiske Daï-jo kampstav, men mere end noget andet er hun en eventyrer og journalist, som åbent spekulerer om sin planets skæbne, samt regeringens inkompetence i jagten på de fremmede DomZ-fjender.

Dette er en annonce:

På trods af sine mange talenter får Jade dog sjældent lov til et begive sig særlig langt uden følgeskab af Pey'j, en vildsvinelignende mandsperson der fungerer som en slags onkel for Jade, og aldrig lader nogen krumme et hår på hendes hoved. Forholdet mellem de to etableres smukt allerede i eventyrets start, hvor man således oplever hvordan de driver et børnehjem for de af planetens børn, der har mistet deres forældre til de mystiske DomZ. Sjældent har et bånd mellem to digitale figurer virket så stærkt og virkeligt.

Beyond Good & Evil HD

Friheden til at udforske Hillys får man foræret hurtigt, og alligevel sørges der hele tiden for at man har masser at give sig til. Fordi Jade er journalist, har hun altid sit kamera på sig, og dette kan bruges til at tage billeder af alle planetens mærkværdige væsener, hvilket efterfølgende kan veksles til indhold til bankkontoen. Særlig sjovt er det, at der kan optjenes flere penge jo bedre billeder man tager, og er du derfor dygtig med kameraet vil du eksempelvis kunne bruge det i bosskampe. At fange de bedste billeder bliver hurtigt til sit eget lille minispil, og du vil ærgre dig, når du engang i mellem går glip af det perfekte billede.

Sjovt er det også at gå på jagt efter de perler som bruges til at opgradere ens luftpudebåd med alskens ekstras. Hvor Pey'j fra starten brokker sig over at maskineriet på det nærmest holdes sammen af et par kreative tape-løsninger, vil de mest eventyrlystne efterhånden kunne udvide fartøjet med alt fra raketmotorer til ekstra våben, og hver ny genstand vil gøre udforskningen af Hillys lidt sjovere.

Dette er en annonce:
Beyond Good & Evil HD

Det er dog den gennemgående historie der er eventyrets største trækplaster, og selvom jeg allerede tidligere har gennemspillet Beyond Good & Evil, tog det ikke mange minutter for historien at fange mig igen. Ikke kun er fortællingen om potentielle statshemmeligheder, de mystiske DomZ-væsener og levende figurer højest original, den er også enormt velfortalt og fængende. Det virker hele vejen gennem eventyret som om historien har været det vigtigste element, og at det spilbare indhold er blevet formet herefter, hvilket er særligt imponerende fordi der bydes på adskillige forskellige opgaver.

At Ubisoft har taget sig tid til at pudse grafikken af, fornemmer man hurtigt, og særligt Jade og Pey'j ser bedre ud end nogensinde før. Andre steder har man rundet kanterne lidt af og sørget for at det hele glider over skærmen så blødt som muligt, og så er lyden også blevet piftet lækkert op. Den største grund til at Beyond Good & Evil HD er mellem de bedst udseende download-titler til dato, skal dog ikke findes i de tekniske termer som polygontal eller teksturopløsning, men i stedet i et afsindigt stærkt grafisk design. Hillys er mere indbydende og interessant end 99% af de andre spilverdner jeg nogensinde har besøgt, og så er næsten hele karaktergalleriet en fornøjelse at møde.

Beyond Good & Evil HD

Beyond Good & Evil er blevet rost lige siden det udkom, og står som et af de mest åbenlyse eksempler på et et spil der aldrig nogensinde opnåede det salg som dets kvaliteter havde gjort det fortjent til. Til en pris på 800 Microsoft Points og en forholdsvis let belastning af din bredbåndlinje, er der ingen vej uden om oplevelsen hvis du nyder et godt eventyr. Beyond Good & Evil HD er ganske simpelt et af de bedste digitale køb du kan gøre.

Beyond Good & Evil HD
Beyond Good & Evil HD
Beyond Good & Evil HD
Beyond Good & Evil HD
Beyond Good & Evil HD
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
En fantastisk verden. God historie. Levende personligheder. Afvekslende opgaver.
-
Kameraet bliver en sjælden gang lidt forvirret.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Beyond Good & Evil HDScore

Beyond Good & Evil HD

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Blichfeldt

Ubisoft har lyttet til sine fans og er klar med en finpudsning af et af deres bedste eventyr nogensinde. Vi har genbesøgt Hillys og er taget på eventyr med Jade og Pey'j. Læs anmeldelsen lige her...

1
Gensynsspecial: Beyond Good & Evil

Gensynsspecial: Beyond Good & Evil

NYHED. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

E3 er lig med mange ting, og her på redaktionen er Ubisofts pressekonference lig med, at vi krydser alle fingre, tæer og hvad ellers krydses kan, i håb om at dette...Indlæser mere indhold