Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Blasphemous II

Blasphemous II føles som mere strømlinet og fokuseret metroidvania

Vi har spillet den første time i Sevilla, og der er altså tale om ret grundlæggende ændringer til formularen her.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Jeg ved, at jeg ikke er alene om at synes, at de første skridt ind i det originale Blasphemous føltes lidt hårde, selv om dets unikke historie og æstetik gjorde en enorm forskel, især hvis du spillede på Nintendo Switch ved lanceringen. Det til trods opnåede spillet en utrolig succes med mere end to millioner solgte eksemplarer, og Blasphemous II er nu lige om hjørnet, klar til udgivelse i slutningen af tredje kvartal 2023. Gamereactor havde fornøjelsen af at deltage i spillets første hands-on-event nogensinde i går i Sevilla på det belejligt valgte Casa de Pilatos-palads med hele udviklerteamet til stede, og jeg er glad for at kunne fortælle, at den stivhed, der definerede min tidlige tid med det første spil, er væk.

Ikke kun det, men det føles også, som om dette alt i alt bliver en meget mere jævn og varieret metroidvania-oplevelse, hvor spilleren får flere muligheder fra starten, og hvor du krydser dit typisk labyrintiske 2D-kvadratbaserede kort på en mere naturlig måde, ja næsten instinktivt.

Den største ændring denne gang er så vigtig, at den faktisk former en stor del af oplevelsen: Lige fra starten kan du vælge dit foretrukne våben i den første tredjedel af spillet eller deromkring. Det definerer ikke kun din kampstil; det betyder også, at du kan eller ikke kan udforske forskellige områder, da håndtag og kontakter kommer ind og ud af rækkevidde.

Dette er en annonce:
Blasphemous II
Blasphemous II

I mit tilfælde sprang jeg de første par af de hurtigere, mere populære muligheder over og gik direkte efter den længere rækkevidde, en utroligt langsom og kraftfuld Veredicto-kølle. Og spillet tvang mig til at bruge den efter det, hvor det første boss-møde var en meget klar hensigtserklæring: Hvis du ikke kan huske det, så er det her ligesom de gode gamle Castlevania-spil eller Soulslike-spil, hvor du skal beregne hver eneste bevægelse, hver eneste undvigemanøvre for ikke at dø elendigt konstant. Denne lidt større fjende var en ud af tre, der dræbte mig gentagne gange i løbet af min tid med spillet, men jeg må sige, at jeg blev pirret på en god "kom efter mig igen, din idiot"-måde i stedet for frustreret. Med andre ord bliver det et udfordrende, men givende spil.

Det våben, jeg valgte, var meget rudimentært, men for pokker, hvor det føltes godt. Jeg kunne holde mig længere væk fra mine fjender eller ramme dem midt i et spring, og det gav mig også mulighed for at samle nogle af de hemmelige "Baby Angels", der var gemt rundt omkring i banen. Desuden kunne jeg lave min helt egen sti, som var anderledes end dem, jeg kunne smugkigge på på de andre journalisters skærme.

Dette er en annonce:

Den vej førte mig til City of the Blessed Name sammen med fire andre områder, hvilket siger en hel del om de mange forskellige scenarier i betragtning af den begrænsede tid, vi havde. Det samme kan siges om alle de systemer, der kommer i spil meget hurtigt på din rejse, herunder samleobjekter, nye evner, magisk ladede angreb, henrettelser (ja, de er tilbage, og en var lækker og brutal), Bile Flasks, bønner, sange, Penitent-opgraderinger og meget mere. Det føltes faktisk en smule overvældende, men det bekymrede mig ikke så meget, da spillet i sig selv holdt et meget engagerende tempo, og det virkede på mig som et spørgsmål om at vænne sig til dem, jo mere jeg havde brug for dem.

En af de første evner blev brugt til at klatre på specifikt markerede vægge (tænk Metroid Dread-stil), så jeg kunne gå tilbage et stykke af vejen for derefter at nå nye områder. Og en af de passive evner blev givet til mig af en meget interessant figur, en billedhugger, der ærede en lokal historisk figur (Martínez Montañés, renæssancekunstner), i form af en altertavle, som jeg bar med mig på ryggen.

Blasphemous II
Blasphemous II

I den forstand ser efterfølgeren igen ud til at gøre fascinerende brug af religiøse referencer og myter kombineret med sin egen fiktion og den mere åbenlyse "Semana Santa"-inspiration. Undervejs mødte jeg selvfølgelig flere venskabelige eller bare opportunistiske karakterer og lærte et par ting om spillets historie, som igen virker lige så kryptisk, som den virker dyb og mørk. Nogle af sekvenserne, stederne og fjenderne var meget uhyggelige eller endda direkte foruroligende, hvilket øgede spændingen, ligesom i det første spil.

Og selv om det er bevidst uklart skrevet (jeg elskede den fine detalje med versene af den berømte digter Miguel Hernández, der byder dig velkommen til spillet, men jeg ved for eksempel ikke, hvad de faktisk betyder endnu), er din mission som The Penitent One ret "klar": Du skal forhindre The New Son i at blive født, og for at gøre det, skal du tage dig af flere Confraternities, en slags broderskaber.

Så nu, hvor vi er ved emnet, Gudfader, jeg må bekende mine synder: Jeg gennemførte ikke det første Blasphemous helt, da jeg endte med at føle mig klodset og en lille smule håbløs, selvom jeg elskede præsentationen og historien. Men denne gang blev jeg først og fremmest bidt af det mere smidige gameplay, og det giver mig lyst til at lære meget mere om verdenen, historien og den smukke, forskruede pixelkunst, der venter os om et par måneder sammen med noget hårrejsende musik. Det er sådan, man introducerer en efterfølger, og nu hvor Silksong er MIA er dette lige blevet min mest ventede metroidvania i 2023. Amen.

Relaterede tekster

1
Blasphemous IIScore

Blasphemous II

ANMELDELSE. Skrevet af David Caballero

Vi har nu flere våben og evner end i originalen, men gør det oplevelsen triviel?Indlæser mere indhold