Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Call of Duty: Black Ops

Call of Duty: Black Ops - First Strike

Første banepakke til Call of Duty: Black Ops er landet, og traditionen tro er prisen i den høje ende af DLC-skalaen. Læs med her, om den er værd at bruge sine penge på.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Call of Duty-serien kører efterhånden som klokkeværk. Nyt spil sidst på efteråret, første banepakke tidligt på det nye år. Sådan var det med Modern Warfare 2, og Black Ops fortsætter i samme tråd. Pakken hedder First Strike, koster 1200 Microsoft Point og indeholder fem baner - fire til multiplayer, og en til Treyarchs Zombie-spiltype.

Første skud på stammen er Berlin Wall, der som du nok har regnet ud foregår i Berlin, hvilket betyder kamp i gader, mellem og inden i huse. Banen er delt midtover af en lang dødszone, markeret med rødt på kortet, og begiver man sig herud, bliver man efter kort tid skudt af automatiske maskingeværer. Dog er der enkelte små stier og grænseovergange, hvor man sikkert kan krydse zonen.

Bygningernes stueetager har som regel to eller tre indgange, mens førstesalen, og hvor sniperne kan lide at sidde, ofte kun har én opgang. Lige noget for claymore-fans. De største gader er ret brede, men parkerede kampvogne (der ikke kan skyde), murbrokker og blomsterkasser gør deres for at holde oplevelsen trang, så man kan finde dækning. Der er desuden rigeligt med små alkover og gyder, som campister kan gemme sig i og vente på et bytte løber forbi.

Call of Duty: Black OpsCall of Duty: Black Ops
Dette er en annonce:

Kowloon-banen bygger på en af singleplayer-spillets missioner, hvor man kæmper på hustage i Hong Kongs slum. I modsætning til Berlin Wall, der byder på relativt flat terræn med huse, er Kowloon meget vertikal. Der er ramper og trapper overalt, og bygninger fungerer ofte som bindeled mellem forskellige niveauer. Der er små gesimser langs det meste af banens udkant, og er man uforsigtig kan man flere steder i midten falde ned i gaderne under en.

En zipline løber henover midten af banen, så man relativt hurtigt (og meget risikofyldt) kan krydse den. Der er nogle oplagte sniper-positioner, men det er ikke mange, og de har flere blinde vinkler end man kan dække med gadgets. Banen er rig på balkoner, højdeforskelle og chokepoints, så det er om at have øjnene med sig.

Call of Duty: Black OpsCall of Duty: Black Ops

Den arktiske Discovery er lidt en mellemting af de to førnævnte baner, hvad angår højdeforskelle - ikke så ekstrem som Kowloon, men ikke så flad som Berlin Wall. Snedriver og isklumper betyder mange små snævre gange, og et hævet olie- eller gasrør i den ene side af banen giver adgang til flere udendørs sniper-positioner. Her er også en håndfuld bygninger, der har få vinduer men flere steder er forbundet med gangbroer.

Dette er en annonce:

Midten af banen er delt af en kløft (den slags er åbenbart lidt af et tema), der kan krydses flere steder - et af dem styrter den lille isbro dog sammen under en, så man i stedet er nødt til at hoppe over.

Call of Duty: Black OpsCall of Duty: Black Ops

Endelig er der Stadium, der er udformet med Østblokkens fineste betonarkitektur. Indgangsparti og foyer optager en stor del af banen, og herinde er den meget åben. Udenfor er banen delt ind af store blomsterkasser og små bygninger.

Her er flere altaner med mulige sniperpositioner, der let kan dækkes med claymores, og en lille gang med store vinduer i førstesals højde på stadionets facade giver overblik over det udendørs område. De tilstødende bygninger er indrettet som gamle kontorer med grimme træpaneler.

Ud af de fire virker Stadium som den mindst vellykkede. Nogle af sniper-positionerne er for svære at ramme nedefra, og indgangen til dem for lette at dække. Blandingen mellem det store åbne indendørs rum og de mere inddelte pladser uden for virker lidt skizofren, og der opstår ikke rigtig noget naturligt centrum for kampene i almindelig deathmatch. Banen får tilsyneladende heller ikke meget spilletid i forhold til de andre. Omgivelserne er også lidt kedelige og minder meget om hinanden, så de på en måde glider sammen.

Call of Duty: Black OpsCall of Duty: Black Ops

Jeg får læsterlige klø på Kowloon, men det er uden tvivl mere et udtryk for mine manglende Call of Duty-evner end problemer med dens design. Det er en kaotisk og indviklet bane, men det betyder også at der er stort potentiale for at udnytte omgivelserne, når man først er blevet hjemmevant. Den megen vertikalitet giver god afveksling og mere udfordring, omend den også gøre layoutet sværere at lære.

Jeg kan ikke helt finde ud af, hvem der er min favorit af Berlin Wall og Discovery. Dødszonen i førstnævnte er ikke meget andet end en gimmick, der ikke har den store indflydelse på gameplayet, men banen er let at overskue og flyder godt. De mange små mure og hjørner betyder at man skal være skarp og have styr på omgivelserne, for der er masser af steder hvor en campist kan slå telt op. Selvom banen er nogenlunde samme størrelse som de andre i spillet, føles den meget tæt, og især indendørs kan shotguns være utroligt effektive.

Men jeg foretrækker nok Discovery. Banen føles på en måde aflang - de fleste kampe udkæmpes langs den ene akse, og det betyder at der er rigelig mulighed for at flanke. Sniper-positionerne er ganske udsatte, og kan typisk angribes fra to-tre forskellige vinkler, hvilket stiller store krav til overblikket.

Zombie-fans kan glæde sig over en ny bane, der foregår i en forladt russisk affyringsbase for rumraketter. Her er nye perks og et par nye våben i form af Gersch Device, en taktisk granat der laver små sorte huller, og Matryoshka-dukker, der fungerer som klyngebomber. Er man fan af Treyarchs Zombie-spiltype skal man nok blive glad for den, især da den er proppet med easter eggs. Den er i øvrigt den største zombie-bane hidtil. Personligt ville jeg dog have foretrukket en regulær multiplayer-bane mere.

Call of Duty: Black Ops

I pakken får vi altså tre gode baner, én mindre god, og en bane til zombie-spiltypen. Personligt synes jeg at Berlin Wall, Discovrey og Kowloon er væsentligt bedre end de baner, der i forvejen fulgte med i spillet. De er mere kompakte, actionen er tættere, og der er færre lange løbeture for at finde nogen at skyde.

Men er det så prisen værd? Pakken koster 100 kroner, og det er måske i overkanten for tre gode baner og én nogenlunde. På den anden side er de gode baner bedre end dem, spillet i forvejen tilbyder, hvilket tæller op. Hvis du er inkarneret Call of Duty-fan skal du selvfølgelig have den, men jeg synes ikke helt indholdet er nok i forhold til prisen, selvom den ligger fint i tråd med den tradition som Modern Warfare 2 startede. First Strike giver Black Ops et skud frisk energi af god kvalitet - men sprøjten måtte gerne være lidt større.

Call of Duty: Black OpsCall of Duty: Black Ops
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

 • cultDK
  Hej alle sammen der ude bag skærmen jeg syntes at black ops er et mega fedt spil. og er meget bedere end mw2 fordi det er mere realistisk end mw2... 9/10
 • alexander452
  Spillet som fortsætter den populære serie, var en anderledes, men dog kendt oplevelse. Kampagens historie følger man en Black ops... 7/10
 • Hash-Mush
  ... 5/10
 • MrSriss
  Jeg er stor CoD fan og forbliver det nok endnu. Jeg elskede de første Modern Warfare! World at War var fint, men ikke fantastisk. Modern Warfare 2... 9/10
 • sofus2
  jeg er ikke den store fps gamer, men jeg syntes at black ops så fedt ud, så jeg bestilte det med høje forventninger... Spillets historie handler... 8/10
 • Nike
  Det har været noget af et turbulent år for Call of Duty serien. Modern Warfare 2 udkom sidste år, til stor ros og til gigantiske salgs tal. Efter... 9/10

Relaterede teksterIndlæser mere indhold