Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Choplifter HD

Choplifter HD

InXile hævder at have splejset nostalgi med coolness, men kan dette projekt mon virkelig leve op til udviklerens store forventninger?...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Spilmarkedet har bugnet med de såkaldte HD-opdateringer det sidste stykke tid, og flere moderne fortolkninger af spil fra branches yngre dage er allerede på vej. Det burde være til stor glæde for alle os som kan lide simpel spilbarhed og masser underholdning, men desværre er det ikke alle af disse HD-opdateringer som er lige gode, og Choplifter HD hører desværre til i den dårlige afdeling.

Spillet er en opdatering af det gamle Apple II-spil fra 1982 og ideen er heldigvis stadig holdt simpel. Du tager kontrollen over en helikopter som skal flyve ud på voldsomme slagmarker og zigzagge mellem fjendtlige projektiler for at redde strandede soldater eller ødelægge strategiske mål. Derfor er helikopteren da heldigvis også udstyret med en maskinkanon og raketskyts, og kan altså uden videre fjerne det meste, der måtte stå i vejen. Selv om det måske lyder sjovt, har inXile dog formået på en eller anden måde at gøre det hele drønkedeligt.

Choplifter HD

Det virker ellers alt sammen lovende, første gang du går i gang med det. Du sætter af fra en militærbase og flyver ind i et fjendtligt territorie for at redde soldater fra den sikre død, og på lækker vis holdes det hele endda i 2D-perspektiv. Våbnene aktiveres med skulderknapperne og helikopteren er nem at styre. Soldater plaffes ned, raketter fyres af for at ødelægge luftværnskanoner og farlige manøvrer med helikopteren fortages, mens man navigerer under lave broer og over høje klipper. Glæden ved alt dette forsvinder dog pludselig, når du indser at det er alt hvad spillet har at byde på i dets 30 baner.

Dette er en annonce:

Alle opgaverne går enten ud på at redde nogen, ødelægge noget eller transportere nogen til et bestemt sted, og det er uanset om du befinder dig i ørkenen, junglen eller i en by. Det bliver alt sammen for genkendeligt alt for hurtigt og den slags går som altid ud over langtidsholdbarheden.

De mange kampe er dem der hurtigst vil begynde at kede dig, og det var dette element der i første omgang burde have fungeret som en advarsel for mig om at spillet ikke blev bedre. I første omgang virkede det ellers sjovt at plaffe soldater og kanoner ned, men når de alle genopstår et par sekunder senere kan man begynde at overveje hvorfor man skulle bruge kræfterne og ammunitionen på det.

Choplifter HD

Helikopteren er afhængig af benzin, helbred og raketter for at fuldføre opgaverne, og det betyder at man ofte må tage to - tre ture frem og tilbage til basen for at fylde depoterne op, hvilket alt sammen bliver mere og mere meningsløst når de samme soldater bliver ved med at genopstå. Hvis man som udvikler beslutter sig for at fjenderne skal genopstå, burde man måske nok overveje at lade dem gøre det et andet sted end der hvor de sidst blev skudt, alt andet virker jo som om man aktivt forsøger at modarbejde enhver form for variation.

Dette er en annonce:

Spillet har heller ikke nogen historie at prale af, og man kastes derfor rundt i de forskellige baner uden at der er nogen egentlig sammenhæng eller forklaring. Selv med alle disse mangler er lyden dog alligevel oplevelsens svageste punkt. Baggrundsmusikken er knapt nok til stede og derfor er det eneste man får at høre lyden af maskinpistoler, raketter, eksplosioner og den endeløse støj fra helikopteren selv. Den eneste form for variation i lydbilledet er piloten og hans kollega som med jævne mellemrum udslynger tørre militærvittigheder. De soldater du redder kommer også med et par kommentarer, men du har hørt hvad de alle har at sige i løbet af en opgave eller to.

Choplifter HD

Choplifter HD føles til tider mere som en parodi end HD-opdatering, hvilket understreges af at zombier naturligvis også er en del af spillet. Den eneste form for variation, banerne med disse fjender dog tilføjer, er at man ikke længere skal tænke på kamp i luften, men i stedet bør holde øje med ens benzintank.

Den grafiske side er faktisk spillets højdepunkt, på trods af at der heller ikke her er meget at komme efter. Der er noget galt når baggrundene er mere interessante end de omgivelser hvor spillet rent faktisk foregår og som kan påvirkes. De fjendtlige soldater er ufattelig små og nærmest umulige at sigte på når de løber rundt som forvildede tændstik-figurer. Heldigvis kan du dog her trøste dig med, at de vil være på akkurat samme sted som før, når du vender tilbage igen.

Choplifter HD

InXile har tydeligvis ikke forstået hvad det kræver at opdatere et ældre spil til en ny generation, og dette virker næsten som en dårligere version end originalen. Dårlige vittigheder blandt soldater holder ikke, og selv de tilføjede zombier føjer ikke mere variation til oplevelsen - de viser i stedet blot en mangel på originalitet.

Jeg var allerede træt af spillet inden jeg var halvvejs igennem det, og mindre frustrerende blev det ikke af en skizofren sværhedsgrad der aldrig kan finde ud af om det skal belønne dig eller straffe med uundgåelige angreb. Alle disse problemer bliver bestemt ikke bedre af at prisen for dette nye acionspil er på ikke mindre end 1200 Microsoft Points.

Hvis du mangler et godt spil i Choplifter-serien er det ikke her du skal kigge, men i stedet finde en af de ældre konsolversioner. Hvis du føler at du lige må se den nye HD-version med egne øjne, anbefales der herfra at tage et smut forbi YouTube, hvor en trailer hurtigt vil vise dig alt hvad spillet indeholder, og endda gøre det på en mere underholdende og stemningsfyldt måde end selve spilet.

Choplifter HD
Choplifter HD
Choplifter HD
Choplifter HD
Choplifter HD
Choplifter HD
03 Gamereactor Danmark
3 / 10
+
Spillet kan startes.
-
Håbløst kampsystem. Nærmest ingen variation. Kedeligt design.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Choplifter HDScore

Choplifter HD

ANMELDELSE. Skrevet af David Selnes - GR NO

En klassiker og en masse små mænd, der sytormer forvildede rundt. Vi tager flyveturen atter engang og anmelder Choplifter HD.Indlæser mere indhold