Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Crimson Skies: High Road to Revenge

Crimson Skies: High Road to Revenge

Microsoft blæser til samling på Live i en forrygende gang dogfight. Vi har fundet halstørklædet og brillerne frem.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Crimson Skies har tidligere svævet forbi pc-ejeres monitorer, i en herlig gang triggersjov der dog havde lidt realisme under vingerne. Det var så meningen, at Xboxe-jere også skulle begaves med oplevelsen i slutningen af sidste år. Dårlig tilbagemelding på titlen - grundet et alt for simpelt gameplay - betød dog, at udviklingsholdet atter blev sat i sving. Efter endnu et års produktionstid bag sig, er fuglen dømt flyveklar, og bliver frigivet op til den heftige dogfight - kaldet julehandlen. Aktionen er lykkedes, og Crimson Skies svæver majestætisk ind i vores stuer.

HQ

Det her er en titel i bedste swashbuckler stil. Fokuseret omkring en luftpirat med et ædelt kodeks, som mildest talt har lidt problemer med spil, damer og sprut. Med an-dre ord en tiltalende fætter. Nathan Zachary er navnet, og for ham er hver dag en ny intens oplevelse. Vi befinder os i Amerika i 30erne - eller faktisk befinder vi os i et parallelt Amerika. De forenede stater er en tanke blot, i stedet er området opdelt i en række selvstyrende regioner. Her er luftrummet blevet den essentielle transportvej, hvor gigantiske zeppelinere og en række aparte maskiner svæver rundt. Dette har naturligvis også bragt en ny type banditter med sig. Luftpirater - såsom Nathan - gør luftrummet usikkert, imens de slår ned mod transporter og andet bytte.

Med bulder og brag indføres vi i hans actionfyldte hverdag, hvor hans fly og zeppeliner er tabt i kortspil - og nu skal erobres tilbage. Denne sektion, centreret omkring det smukke pulserende Sea Haven, er det oplærende afsæt til en dramatisk intrigant historie. Snart er man fanget i et opgør mod en magtsyg tysk videnskabsmand, der har een af Nathans venners død på sin kittel. En lang række uhyre opfindsomme flyvemaskiner står parat til brug, når luften skal gøres usikker i kampen mod overmagten. Éns zeppeliner er basen, hvorfra man drager ud på eventyr. De forskellige miljøer er fulde af liv, og byder på en række forskellige missioner, som kan skubbe historieforløbet lidt videre på sit spor.

Man gives frit spil til at cirkle rundt og påtage sig alskens små opgaver. Disse rangerer over nedkæmpning af fjender, destruktion af strukturer, beskyttelse af zeppelinere, ræs og meget andet. opgaverne er herligt diverse, og udbygges yderligere af muligheden for at sætte sig bag AA-kanoner. Det føles virkeligt potent, når man ser løbene spy bly mod de cirkulerende fjender. Af og til så udløser løsningen af en mission endnu et bid af historien. Måden det gøres på er fint implementeret i handlingen, og føles derfor ikke påtvunget. Faktisk så har man en god illusion af frihed. Alligevel så ville det være rart med et forløb, der var af lidt mindre lineær natur. Selv om man på overfladen selv vælger sin fremfærd, så er der kun een gennemgående historie. Det ville være fedt, hvis man reelt havde indflydelse på stakkels Nathans skæbne.

Crimsom Skies er en blændende rejse i overvældende grafiske scenarier, der formår at betage med deres åbne vidder og imponerende detaljer. Vi taler om per-pixel bump-mapped refleksioner og lyssætning samt rendering af flyverne 90 gange i sekundet. Kombineres dette med store omgivelser, flot draw-distance og et realistisk bump-mapped hav, så har man virkelig en lækker helhed. Byer som knejser op fra havet, Chicago med dens brølende skyscrapere og smuldrende ruinbyer, alt er det gengivet i et fremragende skue. Framehastigheden er heldigvis blevet noget mere stabil siden previewskiven, og formår at holde handlingen intens. Lyden er ligeledes et sprødt stykke håndværk, hvor strygere holder adrenalinen pumpende på de rigtige tidspunkter. Alle de forskellige våben har deres særegne, maskulint kompetente lyd, som fyger omkring een i digitalt sorround.

Dette er en annonce:

Ud over at have en medrivende singleplayerdel, så er der tydeligvis lagt stor vægt på multiplayer aspektet. Har man Live, så vil man ryge ud i en fængende oplevelse, hvis appeal placerer sig helt i toppen af spektret. De mange forskellige fly, og de intenst opstillede gamemodes fungerer fremragende i et flydende univers med kun ganske lidt lag. Selv om det blot er variationer over allerede eksisterende multiplayerspil, så er de ekstremt vel udført, og passer glimrende ind i spillets univers. Faktisk er der mange gode elementer samlet, som gør at spillet er en glimrende tilføjelse til éns spilsamling. Har man Live, så kan man tilmed lægge endnu en karakter til den opstillede overall. Crimson Skies er et forrygende flot actionbrag, som drager på enkle men lækre værdier.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Crimson Skies er gennemsyret af en ekstrem lækker stemning. Fornemmelsen af at være involveret i en hektisk dogfight er lige i øjet, og det hele holdes sammen af en glimrende historie, lækker kontrol og sprød grafik.
-
Konceptet er en kende simpelt, og der er reelt set ikke den frihed som der ellers lægges op til.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Crimson SkiesScore

Crimson Skies

ANMELDELSE. Skrevet af Søren Christensen

I 30'erne, efter første verdenskrig og i den store depression sker der drastiske ændringer i USA, i hvert fald i Crimson Skies.

0
Crimson Skies - Xbox Live indhold klar

Crimson Skies - Xbox Live indhold klar

NYHED. Skrevet af Rasmus Berg

Det ser ud til at Xbox Live brugere får en del små gaver denne jul. Her til morgen kan Microsoft nemlig meddele, at deres dogfight spil Crimson Skies har fået en del nyt indhold. Vi har det hele indenfor.

0
Crimson Skies, E3 preview

Crimson Skies, E3 preview

PREVIEW. Skrevet af Henrik Hansen

Microsoft og Zipper Interactive barsler snart med en actionfyldt flysimulator som ikke kræver at du har 44 fingre.Indlæser mere indhold