Dansk
Gamereactor
previews
Final Fantasy IX

Den 9. konge i rækken

Final Fantasy serien er nok en af de mest berømte, og bedste spilsagaer nogensinde. Vi har set nærmere på Final Fantasy IX til PlayStation.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Gammelt spil?

Overraskende nok, tager Final Fantasy 9 en stor drejning væk fra de futuristiske miljøer, og bevæger sig over, hvor alle de andre RPG'er befinder sig i øjeblikket, nemlig i fantasygenren. Faktisk er Final Fantasy 9 meget inspireret af oldtiden, og der er blandet en hel masse

gammeldags elementer herind i. Square har haft kigget på ordet nyskabelse, og det ses tydeligt i Final Fantasy 9.

Mindreårige hovedpersoner?

Dette er en annonce:

Historien centrerer sig om 8 hovedpersoner:

Adelbert Steiner, som er 33 år gammel, og er ridder af Den kongelige familie, og har et tæt forhold til prinsessen, som han er en slags 'altmuligmand' for.

Vivi Ornier er 9 år gammel og er, på trods af alderen, en stor troldkvinde. Eido Caral er 6 år, som er en meget smart pige. Hun er ekstremt god til at opdage hvis der er noget 'uldent ved situationerne' og er meget intelligent. Hun vil højst sandsynligt træde frem som rådgiver for de faretruende situationer der optræder i spillet.

Freija Crescent er en slags Squall med problemer med hendes fortid, og er som Adelbert Steiner også ridder. Hendes konflikter vil tydeligvis få en stor indflydelse på spillets historie. Quina Quen er kok, og er egentlig spillets komiske indlæg. Hendes eneste interesse er at spise, og hendes store mål, er at blive verdens største kok. Al den spisen gør hende åbenbart til en stærk kæmper.

Dette er en annonce:

Zells 'double' i Final Fantasy 9, er Salamander Coral, som ikke stoler på nogen, altid mistænksom, men let at blive venner med. Og så er han en rigtig slagsbror der er af den underlige opfattelse, at råstyrke er alt. Dette gør ham nyttig i de mange actionfyldte kampe!

Spillets ene hovedperson, er Zidane Tribal er 16 år gammel. Han er ekstremt pigeglad, og det viser sig også at pigerne er vilde efter ham. Den anden hovedperson i Final Fantasy 9, er Prinsesse Garnet Til Alexandros den XVII. Hun er spillets kvindelige leder, og er grundet sin stilling som prinsesse god til at føre ordet i de diplomatiske situationer.

Det vil være muligt at få flere karakterer til at 'joine' sin lille flok, eftersom spillet skrider frem. Enkelte forkerte udtalelser fra ens side kan nemlig være fatale!

Nu hvor den gamle stil fra Final Fantasy spillene er fundet tilbage, er det så godt? Det er smag og behag om man kan lide figurer med store øjne på størrelse med meloner eller ej. Men det bliver uden tvivl et glædeligt gensyn med den velkendte Final Fantasy stil.

Nye græsgange

Ikke nok med at Final Fantasy 9 har ændret sit udseende totalt, finder begivenhederne sted i en helt ny verden kaldet Gaia. Kloden er delt op i fire forskellige regioner, og alle karaktererne kommer fra en bestemt region, og dette gør dem unikke, da de er præget af deres område.

Zidane Tribal kommer fra Lindbulm, et rige som er styret af en god konge kaldet Cid.

Den onde dronning Bahne fra naboriget Alexandria, angriber uskyldige landsbyer, og derfor hyrer Cid nogle af sine bedste lejesoldater til at kidnappe den onde dronnings datter, som er Prinsesse Garnet. Dronningen har manipuleret med Garnet til at tro at hendes onde handlinger er i god mening, men efterhånden går sandheden op for hende, og hun deltager sammen med hendes bodyguard, Steiner i opgaven om at få den onde dronning og hendes hærførere ned med nakken.

Men hvad skal alle disse karakterer i Final Fantasy 9? Sagen er den, at Square som sædvanlig har ofret utrolig meget tid på at konstruere en dybdegående historie, som skulle overstige alle forventninger. Faktisk skulle den slå de tidligere handlinger i opbygning og kreativitet, selvom det lyder som en umulig opgave!

Men spillet er ikke kun fyldt med individer der befinder sig på den gode side. En rigtig skurk, som mest af alt ligner en drage med kæmpe vinger, har været omtalt fra Squares side, og desuden har de frigivet lidt tegninger om ham. En ting som de tidligere Final Fantasy spil har manglet er uden tvivl en rigtig, rigtig bad-guy af klasse.

Relaterede tekster

8
Final Fantasy IXScore

Final Fantasy IX

ANMELDELSE. Skrevet af Nick Price

Square har med det sidste FF-spil til PSone præsteret en værdig afslutning, i et brag af blændende flot grafik og fængende dybt gameplay.Indlæser mere indhold