Dansk
Gamereactor
previews
Den of Wolves

Den of Wolves forsøger at bevæge sig imellem hardcore design og tilgængelighed

10 Chambers har præsenteret omverdenen for deres næste projekt efter GTFO, og vi tog til en briefing i København for at høre mere.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Luften er tyk af forventning i det lille Unity-kontor, der er reserveret til 10 Chambers-briefingen på en overskyet novembermorgen i København. Den første del af briefingen handler om GTFO, studiets første og utroligt succesfulde udspil, som i aften har fået sin endelige "Rundown" og af udviklerne betragtes som en komplet oplevelse.

Men det hele fører et sted hen, til det uundgåelige spørgsmål; når man har opbygget sin debut-IP over mange år og opbygget et loyalt community ved at love sværhedsgrad, nødvendigt teamwork og kommunikationsevner og det, som studielederne flere gange kalder "player unfriendliness" - ja, hvor går man så hen?

Du tager til Den of Wolves, det er der. Det er navnet på studiets helt nye sci-fi-IP, et nyt univers, som tilsyneladende strukturelt ligner GTFO, fordi det igen er et missionsbaseret, kooperativt first-person shooter, men som også er studiets forsøg på at balancere mellem at appellere bredere og samtidig bevare deres hardcore rødder - en svær opgave for selv de allerbedste.

HQ
Den of WolvesDen of Wolves
Dette er en annonce:

Nu skal jeg understrege, at Den of Wolves endnu en gang er udviklet uden en udgiver, fordi studiet siger, at det er "for auteur" til det (selvom en betydelig investering fra Tencent sandsynligvis ikke skadede), holdet bag det er vokset til mange, mange flere end de påtænkte "10 kamre", som var instruktør Ulf Anderssons oprindelige hensigt, men han insisterer på, at det er bygget nøjagtigt til projektet, og det er beregnet til at være lidt mindre hardcore.

Den of Wolves tager os med til Midway Island, et skatte- og reguleringsfrit sted for senkapitalisme uden nysgerrige blikke og mistænkelige regeringsorganer, hvor store tech-, pharma- og AI-virksomheder kan eksperimentere, konkurrere og vokse. Det er i hvert fald idéen. I virkeligheden går den teknologiske udvikling amok, og disse virksomheder hyrer talentfulde lejesoldater til at efterforske og i sidste ende stjæle hinandens hemmeligheder - velkommen til 2097. Det er et miljø, som GTFO-ledelsen beskriver som "gladere og lysere", selv om de siger det med et underfundigt smil, for dette er grum sci-fi med uheldige lejesoldater, der kæmper mod oddsene, mens grådige virksomhedsherrer er glade for at se væk, så længe de forbliver konkurrencedygtige.

Som nævnt ovenfor er grundprincipperne de samme. Kooperativ struktur, remixede sektioner, mekanikker og sammenhænge giver illusionen af at spille et nyt kup hver gang, og hvor du bruger flere forberedelsesmissioner på at forberede og lægge grunden til en massiv kulmination i form af selve tyveriet. Jeg vil gerne give dig en mere pragmatisk beskrivelse af, hvordan det er at spille Den of Wolves, men det kan jeg ikke, for der blev ikke vist noget direkte gameplay, kun den teaser, du nu allerede har set. Små bidder viser, hvordan man sigter ned på forskellige mekaniske fjender, uden tvivl af sikkerhedshensyn, og sprinter på tværs af virksomhedskontorer og cyber-agtige hvælvinger. Men det er alt, hvad der er at sige om konkrete gameplay-initiativer.

Midway er opdelt i separate distrikter, tilsyneladende som de forskellige Rundowns i GTFO's mystiske krater, hvor de vil blive gjort tilgængelige med tiden, og det, som 10 Chambers kan opnå, er dybest set at nyde, at der er så få narrative eller designbaserede begrænsninger i et frit sci-fi-univers som det, der blev brugt til Den of Wolves. Ulf siger gentagne gange, at holdet "løb tør for idéer ret hurtigt", da de udviklede det originale Payday, men man kan nemt spekulere i, at det er meget sværere at gøre her, som den passende eklektiske teaser-trailer kan bevidne.

Dette er en annonce:
Den of Wolves

10 Chambers har været i forproduktion i to år og fastholder, at der ikke vil være et konkret udgivelsesvindue for Early Access "i et stykke tid". Men selvom Den of Wolves helt sikkert ikke bliver noget så drastisk som "tilgængeligt", det er trods alt 10 Chambers, GTFO-udviklerne, afslørede holdet, at de også sigter mod en konsoludgivelse af spillet på et tidspunkt, hvilket åbner dørene for et meget større publikum.

De afslørede også, at Den of Wolves i modsætning til GTFO vil have mikrotransaktioner, og selvom det var tydeligt, at holdlederne ikke nød at tale om det til briefingen, nød alle deltagerne, inklusive undertegnede, i det mindste ærligheden og viljen til at tackle den særlige samtale med hovedet først.

Jeg er normalt kritisk over for events, der afholdes for spil, hvor udvikleren tydeligvis ikke er klar til at vise det frem endnu, og for at være helt ærlig, så virkede det til at være tilfældet her. Det er en skam, at 10 Chambers ikke rigtig har en ordentlig præsentation af spillet klar på nuværende tidspunkt, selvom meget af udviklingen stadig er i gang, men alligevel valgte at vise det til jer alle sammen. Det, jeg kan sige, er, at de viste koncepter virker cool, passende og velafbalancerede, og hvis studiet kan fastholde sit ry for gameplay-centreret design, har vi noget særligt i vente - om et par år.

Den of Wolves
Den of Wolves

Relaterede teksterIndlæser mere indhold