Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Destiny

Destiny: En audiens med The Taken King

Er der tale om Bungies kommende kronjuvel? Det prøvede vi at finde ud af med vores hands-on preview af den kommende udvidelsespakke til Destiny.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Destiny får en udvidelsespakke til september, og faktisk ikke så lille en af slagsen. Vi fik mulighed for at prøve noget af det nye indhold på E3-messen, og her er hvad vi syntes om vores audiens hos The Taken King.

Til at starte med spillede vi en forkortet version af en af de nye historiemissioner. Det var den første mission i den nye kampagne, som foregår på Phobos, der er Mars' måne. Det ligner Mars om natten; der er ikke det samme rødlige skær, det er mørkere og mere stemningsfuldt. Vi startede med at klatre ned af et bjerg, og undervejs mødte vi vores første nye modstandere. Disse Taken-fjender var dog ret nemme at kæmpe imod, og vi kom hurtigt igennem kampen uden videre problemer.

Vi kan nu ret godt lide de nye fjender, da sammenstødende er mere interessante end tidligere; man ved aldrig rigtigt hvad man skal forvente fra modstanderne. Det føltes lidt som Nightfall-missionerne med burn-modifieren slået til. Det er de samme fjender, som vi kender fra hovedspillet, men de har lært nogle nye tricks, og vi kommer uden tvivl til at skulle være ekstra opmærksomme, når der skrues op for sværhedsgraden senere hen. Bungie kom ikke nærmere ind på baggrundshistorien, end hvad der allerede er blevet afsløret for offentligheden, men det hele har lidt en zombie-vibe. Fjenderne er nærmest spøgelsesagtige og blege, og denne visuelle finish gør, at deres base næsten føles som et hjemsøgt hus. Under demoen oplevede vi kun Cabal-fjender af denne type, men vi fik at vide, at der vil være masser af andre slags i den endelige udvidelse.

Tilbage til missionen. Vi fik hurtigt nedlagt den første bølge af fjender, og løb ind i en base, hvor der var nogle underlige sorte rifts over det hele. Vi ved ikke helt hvad de var, men de gjorde indtryk, og vi er meget interesserede i at lære mere om dem. Vi kom til en mini-boss kamp imod en kæmpe fjende midt i rummet, og hvor der langs siderne i rummet var Taken-fjender, bestående af Psions med det nye udseende, som nu kan blive til to fjender, hvis ikke man dræber dem i en fart.

Dette er en annonce:

Vi spillede missionen tre gange, og der var masser af stemmeskuespil i starten, hvilket gav et klart indtryk af, at der er mere historie at finde her end før. Under vores anden gennemspilning ville vi prøve at bruge vores Super-angreb mod bossen, men Psion-fjenderne gik til angreb, da vi chargede vores angreb, og formerede sig i en sådan fart, at vi hurtigt måtte søge dækning. Resten af missionen var mere af det samme. Korridorer, flere Psions, Cabal Centurions og nye legendariske våben. Vi så et enkelt stykke eksotisk udstyr, nemlig et par handsker der mindede meget om en Arc-version af Sunbreaker-handskerne, med lyn der bevægede sig ned langs siden. Resten af udstyret vi så var legendarisk, hvilket inkluderede en soldrevet lyddæmpet pistol, som mange spillere nok vil se frem til at spille med.

HQ

Under vores hands-on fik vi muligheden for at prøve alle tre nye underklasser, hvor hver klasse får en ny build baseret på, hvad de før har manglet.

Hunter-klassen får adgang til Nightstalker. Vi eksperimenterede med den nye Slash-granat; efter den eksploderer, skaber den en slags væg. Ikke nok med at eksplosionen skader fjenderne, men man får også en væg man kan bruge som dækning, hvilket gør det til et godt værktøj til crowd-control. Tidligere Hunter-klasser føltes meget som holdets spydspids, mens denne nye underklasse gør Hunteren mere support-orienteret. Der er for eksempel buen, der sløver fjenders bevægelser, samt alle fjender omkring dem, da vejrer springer id fra pilen, og holder dem på plads. Der er også granaten, som er virkelig god til at håndtere adskillige fjender på en gang, og som fungerede særdeles godt mod de multiplicerende Psions. Den nye klasses melee-angreb er faktisk slet ikke noget angreb, men faktisk en røggranat, som sløver og desorienterer fjender (med muligheden for at tilføje giftgasser, eller en sprængfarlig og klistret "residue").

Dette er en annonce:

Ud af de nye klasser, er Titans Sunbreaker nok den fedeste. Match-granaten frembringer kæmpe bølger af ild. Den nye Super ved navn Hammer of Sol giver spilleren flammende hamre, der når de aktiveres, kan kastes mod fjender for Golden Gun-lignende one-hit-kills. Der er forskellige bonusser som for eksempel Suncharge, der lader spilleren løbe henover fjender og gøre enorme mængder skade. I samme dur som resten af det flammegrillede tema, får man også adgang til et melee-angreb kaldet Sunstrike, der ligesom alle andre abilities kan gøres kraftigere og tilføjes effekter til, i takt med at man leveler op.

Stormcaller var den tredje og sidste af de nye underklasser, som selvfølgelig tilhører Warlocken. Bungie beskrev den som, at det er ligesom at få lov til at spille som kejseren fra Star Wars, hvor man lader lyn regne ned over sine fjender. Den nye Deluge-granat er ikke som Lightning-granaten fra før, men hidkalder i stedet et lokaliseret lynnedslag, der gør skade når den eksploderer, og som fortsætte et kort stykke tid. Der er også et elektrisk melee-angreb, og når man aktiverer den nye Super ved navn Stormtrance, svæver man rundt på slagmarken, og affyrer lyn mod sine fjender. Det bedste af det hele er, at lynende kan kædes mellem fjenderne, når de avancerer i grupper. Det fungerer fantastisk mod større grupper af fjender, og komplimenteres i den grad af Hunterens nye bue og pil.

Destiny

Det var ikke kun PvE vi spillede, men vi fik også chancen for at prøve de nye PvP-modes. Mayhem er en variation, som kan bruges i flere spiltyper. Der er skruet helt op for det hele, og alting oplader hurtigere, så Supers, granater og heavy ammo er tilgængeligt oftere. Forestil jer, at alle render rundt med Golden Guns konstant. Det er sådan det føles. Alle smider orbs, folk bruger Super-angreb til højre og venstre. Det hele går så stærkt, at de føles som kaos. Den nye mode er sjov, og en god måde at komme af med nogle frustrationer på, men nok ikke så balanceret, at det er noget de fleste vil bruge for meget tid på.

Rift er en ny Crucible-mode, som er Bungies såkaldte variation af Capture the Flag, men som føltes mere som Uplink fra Call of Duty. Man starter på hver sin side af banen, og hvert hold har en base, hvor modstanderne skal score. I midten af banen er der en zone med en orb kaldet en Spark, som skal samles op og bringes til modstandernes base (der er 20 sekunders cool-down i starten af runden, og efter et hold har samlet Sparken op). For at score kan man løbe helt normalt ind i fjendens base for at optjene points (det går ud på at nå 20.000 points i hver runde), men hvis man formår at gå baglæns ind i basen, slår man en baglæns saltomortale, og får mange flere points i hus. Man får også points for at dræbe modstandere, at samle Sparken op og så er der usynlige markører mellem banens centrum og de to baser, som man får points for at passere. Det var faktisk muligt at vinde en runde uden at score en eneste gang, men blot ved at dræbe modstanderne, og målet med spillet gik desværre en smule tabt. Det er alligevel rart nok at få en ny objective-mode, især en der minder så meget om Bungies Assault-modes, som vi kender dem fra Halo-serien.

Vi fik kun spillet i en af de nye multiplayer-baner, men der følger adskillige med i udvidelsen. Den vi prøvede, vil uden tvivl begejstre spillerne, da vi kæmpede mod andre Guardians i The Tower (eller i hvert fald en version af området). Vi er ikke helt sikre på baggrundshistorien for dette, og der var klare forskelle på banen og den sociale hub-verden, som vi husker den, men banen var under alle omstændigheder sjov. Bungie nævnte også et nyt raid, som kommer til at finde sted på Oryx's dreadnought, og som kommer til at være mere puzzle-orienteret. Det er alt vi ved om det på nuværende tidspunkt, men vi krydser fingre for, at vi får noget, der minder mere om Vault of Glass end Crota's End.

HQ

For at opsummere: Underklasserne er rigtigt sjove, og tilfører en masse nye gameplay-elementer for spillerne, især for dem derude, som spiller nok til at have gang i figurer af hver klasse. Ud fra hvad vi fik set, er det svært at bedømme historiemissionerne, men introduktionen af de nye Taken betyder, at der i hvert fald kommer lidt variation i kampene. Historien i The Taken King føltes en smule mere baseret på stemmeskuespil, men ikke på en negativ måde. Det er alligevel de færreste, der spiller Destiny for historien, og det lader til, at Bungie er på rette spor, hvad angår den narrative del. Vi kan godt lide, at de bygger videre på Crota-historien, og at de vender det hele på hovedet - hvor vi før var ude efter at hævne faldne Guardians, er det nu fjendens tur til at gøre gengæld.

Vi er når slutningen af vores preview, og står tilbage med spørgsmålet om værdi. Er The Taken King en investering værd? Tja, det kommer nok lidt an på, hvor i verden man bor. Prisen ligger på £39.99 og $39.99 (og €39,99 tror vi nok). Folk i Nordamerika skal dog kun lægge £25 for udvidelsen, hvilket er betydeligt mindre end i Europa. For at gnide yderligere salt i såret, er der også Bungies meget omtalte forsvar af prisen på deres Collector's Edition (læs mere om sagen her), hvor studiet lægger op til, at de spillere, der ønsker adgang til de eksklusive emotes, skal lægge endnu flere penge for dem, og rent beset også købe indhold de allerede ejer.

Det står endnu værre til for Xbox-spillere, idet eksklusivitetsaftalen med Sony endnu en gang vender tilbage. Mens det eksklusive indhold indhold fra tidligere nok skal komme til Microsofts konsol på et tidspunkt, vil det uden tvivl frustrere mange af de trofaste fans på Xbox, at de endnu en gang behandles som om de står i anden række.

Det er ærgerligt, at vi står tilbage med en dårlig smag i munden på grund af dette, da det vi har fået at se indtil videre fra The Taken King tegner ganske lovende, med masser af nyt indhold til Bungies fantastiske online-shooter. Bungie kan stadig nå at rette på prisen, og på den måde de belønner deres trofaste spillere (det er også kommet fra Bungie, at trofaste spillere kan se frem til en form for belønning i fremtiden, men hvad dette indebærer, er fortsat et mysterie). Vi håber, at studiet får gjort det sådan, så loyale fans verden over føler, at de får valuta for pengene, da firmaets nuværende fremgangsmåde er det eneste, som holder os fra at kaste armene helt i vejret over Destiny-udvidelsen.

Opdatering

Bungie har beklaget deres håndtering af indholdet til Collector's Edition af spillet, og vil nu udgive de omtalte emotes, så de kan købes separat af alle spillere.

HQ

Relaterede tekster

9
Destiny: The Taken KingScore

Destiny: The Taken King

ANMELDELSE. Skrevet af Mike Holmes

Det er et år siden at Destiny udkom, og nu tilbyder The Taken King et kæmpe skud nødvendigt indhold.



Indlæser mere indhold